Γι' αυτούς καίγονται Άρης και Ένινγκ!

Γιώργος Στράντζαλης31 Μαΐου 2020

Με την επικύρωση του νέου συμβολαίου στον Μίκαελ Ένινγκ, ο Αρης έκλεισε ένα από τα πολλά ανοικτά μέτωπα και πλέον “τρέχει” τις διαδικασίες των επαφών με τους ποδοσφαιριστές των οποίων τα συμβόλαια λήγουν στο τέλος του επόμενου μήνα, αλλά συμπεριλαμβάνονται στο πλάνο της νέας σεζόν.

Σε πρώτο πλάνο ο Άγγελος Χαριστέας θέλει να κλείσει τις συμφωνίες του με τους Μπρούνο Γκάμα και Χαβιέρ Ματίγια. Στόχος μάλιστα είναι μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας να υπάρχει οριστική απάντηση επί των προτάσεων που τους κατατέθηκαν έτσι ώστε να προχωρήσει στις επόμενες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών του ρόστερ οι οποίοι έχουν προοπτικές ανανέωσης.

Η αποστολή που έχει να διεκπεραιώσει ο sports director του Αρη κάθε άλλο παρά εύκολη είναι αυτή τη στιγμή. Το επίπεδο δυσκολίας αυξήθηκε γιατί διαφοροποιήθηκαν τα δεδομένα στην ίδια την ομάδα. Δεν είναι μόνο οι περιορισμοί λόγω της απαγόρευσης μεταγραφών, είναι και η απόφαση οικονομικού εξορθολογισμού που σημαίνει ότι οι επαφές που γίνονται από εδώ και πέρα είναι διαφοροποιημένος σε σχέση με τις αρχικές, προ της υγειονομικής κρίσης. 

Κατ΄ουσίαν, ο Άγγελος Χαριστέας μπήκε σε νέο κύκλο επαφών με όλους και με νέα οικονομικά δεδομένα. Τόσο στην περίπτωση του Ματίγια, όσο και στου Γκάμα, όμως, το κοινό σημείο τους παραμένει η διάθεση για παραμονή στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Σε ό,τι αφορά την εστία διαφωνίας, με τον Ματίγια ενώ αρχικά αυτή αφορούσε τη χρονική διάρκεια του συμβολαίου, με τον Αρη να του προσφέρει 1+1 και τον Ισπανό να επιμένει για διετές, πλέον υπάρχει και απόσταση στο οικονομικό. 

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τον Πορτογάλο, με τον οποίο ούτως ή άλλως υπήρχε διαφωνία στο οικονομικό, ενώ επί του ζητήματος τακτοποίησης των οφειλών της φετινής σεζόν, πρόσφατα του καταβλήθηκε ένα μεγάλο μέρος. Το θετικό βέβαια είναι ότι με αμφότερους δεν υπάρχει τόσο μεγάλη απόσταση, οπότε πλέον είναι και θέμα διάθεσης και διαχείρισης των τριών πλευρών (Αρης-Ματίγια-Γκάμα).

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.