«Γι'αυτό θα είναι στον Βόρειο όμιλο ο Ολυμπιακός Β΄, τόσες ομάδες πέφτουν από τη SL2»

Metrosport Team21 Σεπτεμβρίου 2021

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο αντιπρόεδρος της Σούπερ Λιγκ 2 και διευθύνων σύμβουλος της Βέροιας, Αχιλλέας Μπίκας, και μίλησε για το νέο φορμάτ των δύο ομίλων της δεύτερης κατηγορίας, τις Β' ομάδες, και τα τηλεοπτικά του πρωταθλήματος.

Μεταξύ άλλων όσα είπε: 

«Ήταν λογικό μία από τις ομάδες Β να έρθει στον Βόρειο όμιλο, γιατί είναι τρεις από την Αθήνα και θα έπρεπε να υπάρχει μια ισορροπία. Καμία δεν ήθελε να ανέβει από μόνη της, γι' αυτό και έγινε κλήρωση. Ο Ολυμπιακός Β' στην αρχή θα παίξει στο Καραϊσκάκη, στη συνέχεια στο προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού. Στο Νότιο όμιλο πήγε ο Ολυμπιακός Βόλου, καθώς πέρυσι πήγε η Νίκη».

Για το φορμάτ: «Δεν θα έχει πλέι οφ και πλέι άουτ, στον Βόρειο όμιλο θα έχουμε 15 ομάδες, στο Νότιο 16 ομάδες, περιμένουμε τον Ασπρόπυργο. Ο πρωταθλητής του ενός και ο πρωταθλητής του άλλο παίξουν μπαράζ για να πάρουν την απευθείας άνοδο, ο ηττημένος θα παίξει με τον προτελευταίο της Σούπερ Λιγκ 1 για το άλλο εισιτήριο ανόδου. Είναι άδικο σίγουρα να ανεβαίνει μόνο μία ομάδα απευθείας, θα προσπαθήσουμε να το ανατρέψουμε, αλλά προς το παρόν είναι οριστικό».

Για το πόσες ομάδες πέφτουν και τι γίνεται με τις Β ομάδες: «Για 2-3 χρόνια δεν θα μπορούν να πέσουν ή να ανέβουν οι Β ομάδες, μετά θα μπορούν μόνο να πέσουν. Από τις υπόλοιπες ομάδες θα πέφτουν 4 και 4, για να γίνουν του χρόνου 26 ομάδες με δύο ομίλους, σε βάθος τριετίας πρέπει να γίνουν 18 ομάδες σε έναν όμιλο».

Για τα τηλεοπτικά: «Σήμερα έχουμε τηλεδιάσκεψη με την ΕΡΤ».

Για τα παιχνίδια Κυπέλλου: «Περιμένουμε την ενημέρωση της ΕΠΟ, ξέρουμε πως κανονικά θα γίνουν το σαββατοκύριακο του παιχνίδια κυπέλλου».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.