«Γι' αυτό πήρε την απόφαση αυτή ο Μητσοτάκης»

Metrosport Team20 Οκτωβρίου 2020

Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Γιώργος Ευγενίδης, μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» εξηγώντας την απόφαση που έλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, να μην επιτραπεί τελικά η παρουσία κόσμου στα γήπεδα.
Αρχικά τόνισε: «Όλες τις προηγούμενες ημέρες υπήρχαν ζυμώσεις απ’ όλες τις πλευρές. Το κλειδί είναι τα υγειονομικά δεδομένα που είναι εξελισσόμενα. Τις επόμενες ημέρες θα πηγαίνει στο επίπεδο τρία η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης όπως είναι και η Αττική. Υπήρχε μια έντονη συζήτηση, ήταν κατά πλειοψηφία η απόφαση».

Για τη διαφωνία που εξέφρασε ο Πρωθυπουργός νωρίτερα:

«Μιλώντας με ανθρώπους, μου μετέφεραν πως στην τηλεδιάσκεψη που έγινε μεταξύ του κ. Τζιτζικώστα, του κ. Ζέρβα και του Πρωθυπουργού, μου μετέφεραν αποστροφή του όταν τέθηκε το ζήτημα του αγώνα του ΠΑΟΚ την Πέμπτη, στην οποία εξέφρασε διαφωνία για την απόφαση επιστροφής των φιλάθλων. Η διάσκεψη επί της ουσίας κλείδωσε πως θα έχουμε μια κατάσταση δύσκολη τις επόμενες ημέρες στη Θεσσαλονίκη. Το πρωί είχα μια πληροφορία για κόντρα απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία συζητήθηκε σήμερα και στο Μέγαρο Μαξίμου».

Για το ότι είναι ανοικτά θέατρα, σινεμά και Μ.Μ.Μ. και όχι τα γήπεδα:

«Το επιχείρημα το καταλαβαίνω και αν είχαμε τέτοια απόφαση οι ίδιες οι ΠΑΕ θα λάμβαναν τα μέτρα για να μην έχουμε κρούσματα. Με την εικόνα να έχουμε πρόκειται να υπάρξει μια ανησυχητική κατάσταση στην Βόρεια Ελλάδα. Θα ήταν κόντρα σ’ αυτή την εικόνα να πάρεις απόφαση θετική. Είναι κόντρα στην εξέλιξη των πραγμάτων. Υπήρχε ένας υγειονομικός σχεδιασμός για το πως θα γίνει η παρουσία του κόσμου στα γήπεδα. Κόλλησαν όμως στον συμβολισμό, ότι μ’ αυτή την απόφαση χαλαρώνουν κάποιοι περιορισμοί».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.