Γι’ αυτό ο ΠΑΟΚ στράφηκε ξανά στον Μαουρίσιο

Metrosport Team06 Οκτωβρίου 2020

Ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε επίσημα στις 3 Αυγούστου τον Ζοσέ Μαουρίσιο, χαρακτηρίζοντάς τον «κομβικό ποδοσφαιριστή στην πιο επιτυχημένη διετία της σύγχρονης ιστορίας του Συλλόγου, κατακτώντας ένα πρωτάθλημα και δύο Κύπελλα Ελλάδας». 

Ήταν ο παίκτης που συνέβαλλε σημαντικά στα 92 ματς που αγωνίστηκε, με τα 9 του γκολ, τις 4 ασίστ, αλλά και την ποιότητα, «και για τον επαγγελματισμό και την νοοτροπία που έφερε στα αποδυτήρια» όπως είχε σημειώσει τότε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην αποχαιρετιστήρια ανακοίνωση προς τον Λατινοαμερικανό μέσο. 

Έκτοτε ο 31χρονος Βραζιλιάνος βρέθηκε (βάσει δημοσιευμάτων) στο στόχαστρο της ΑΕΚ και προσφάτως του Παναθηναϊκού. Ο ΠΑΟΚ όμως επανέρχεται για την επανένταξη του Μαουρίσιο στο ρόστερ του κι αυτό διότι πλέον τα δεδομένα είναι πολύ διαφορετικά. Όχι, προφανώς και ο Βραζιλιάνος παραμένει ο ίδιος παίκτης. 

* Ποιοτικός και κομβικός όπως περιέγραψε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην ανακοίνωσή της από τις 3/8/2020. Τα οικονομικά δεδομένα όμως έχουν αλλάξει. Από τις πολύ υψηλές απαιτήσεις του ποδοσφαιριστή που έφταναν τότε στα 1,2 εκ. ευρώ, ένα συμβόλαιο κοντά στις 400.000-500.000 ευρώ αυτόματα κάνουν πολύ πιο εφικτή και ελκυστική την επιστροφή του στο «ασπρόμαυρο» ρόστερ.

* Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχε υπογραμμίσει στην από 3/8 ανακοίνωσή της την πολύτιμη συνεισφορά σε επαγγελματισμό και νοοτροπία του Μαουρίτσιο στα αποδυτήρια. Η απουσία του Δημήτρη Πέλκα από αυτά μεγαλώνει το κενό, που σαφώς μπορεί να καλύψει ο Βραζιλιάνος, ο οποίος στη μεταβατική περίοδο που βιώνει ο ΠΑΟΚ με τις πολλές αλλαγές στο ρόστερ του, μπορεί να αποτελέσει μονάδα σταθερότητας στη δύσκολη αυτή διαδικασία.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.