Γι' αυτό ταυτίζεται ο ΠΑΟΚτσής με τον Σκιαδαρέση, κρίμα να τον θυμόμαστε σαν Φατσέα

Γιώργος Καραγιάννης14 Μαΐου 2020

Δεν είναι τυχαία πρώτη σε επισκεψιμότητα στο metrosport.gr η είδηση πως ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης είναι φίλαθλος του ΠΑΟΚ (πιθανολογώ και σε άλλα sites). Και ας μην το λέει για πρώτη φορά και ας μην είναι ο διασημότερος των διασήμων που… καμαρώνουν για την ασπρόμαυρη «πίστη» τους.

Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης δεν γεννήθηκε στη Βόρεια Ελλάδα, δεν είχε ΠΑΟΚτσήδες στον οικογενειακό του περίγυρο για να πάρει τον… ΠΑΟΚ σαν κληρονομιά στις πλάτες του. Μεγάλωσε στην Πάτρα και ήταν Ολυμπιακός! Πιθανώς τον έκαναν οι φίλοι, πιθανώς τον… παρέσυραν οι ερυθρόλευκοι τίτλοι και τα φώτα των ΜΜΕ που έλουζαν επιλεκτικά μόνο την ομάδα του Πειραιά. Το γιατί της μεταστροφής του ήταν που «αγάπησαν» οι φίλαθλοι του Δικεφάλου.

«Από την Πάτρα είμαι. Είχα εντυπωσιαστεί τη δεκαετία του '80 με τη μεγάλη ομάδα που είχε. Θυμάμαι κάποιες εμφανίσεις που με είχαν εντυπωσιάσει. Μετά, δεν ξέρω πως έπεσαν στα χέρια μου βιβλία για την ιστορία του ΠΑΟΚ. Όλο αυτό το πράγμα, η προσφυγιά, η ομάδα των φτωχών, με άγγιξε τότε και αποφάσισε να αλλάξω ομάδα και να γίνω ΠΑΟΚ» είχε απαντήσει σε συνέντευξή του πριν έρθουν τα τελευταία κύπελλα και το νταμπλ και η ΠΑΟΚοφροσύνη να γίνει μόδα.

Το κλικ είχε γίνει. Ολυμπιακός που… μεταμέλησε και έγινε ΠΑΟΚ συγκινημένος από την ιστορία του. Πόσο πιο ΠΑΟΚ δηλαδή;

Η συνέντευξή του στον Γρηγόρη Αρναούτογλου «γέννησε» εύκολα και τον τίτλο «Ο Φατσέας δηλώνει ΠΑΟΚτσής». Αυτή η επιλογή για τον αρχισυντάκτη ήταν μονόδρομος. Οφείλει να «ερεθίσει» το ενδιαφέρον του αναγνωστικού κοινού και το πετυχαίνει επικαλούμενος τον πιο γνωστό του ρόλο. Αν επέλεγε τον τίτλο «ο πρωταγωνιστής του Λα Μοσκέτα είναι ΠΑΟΚτσής» θα ήταν ένα τεράστιο επικοινωνιακό αυτογκόλ.

Γι’ αυτό και μερικές φορές, συγχωρείστε με για τον παραλληλισμό, θεωρώ τον Γεράσιμο Σκιδαρέση ως τον… Ρομπέρτο Μπάτζιο του Θεάτρου. Ο Ιταλός ήταν ένας μάγος της μπάλας και στην ιστορία θα μείνει κυρίως για το χαμένο πέναλτι στον τελικό με τη Βραζιλία.

Έτσι και ο Σκιαδαρέσης. Ένας εξαιρετικός ηθοποιός που έλαμψε σε σπουδαίους ρόλους, θα μείνει στο μνημονικό του κόσμου ως Φατσέας. Μια πετυχημένη επιλογή βιοποριστικά καθώς τον έκανε πολύ γνωστό και του αύξησε το κασέ αλλά και που τον σημάδεψε στην καριέρα του.

Δεν είναι φυσικά ο μόνος. Αντανακλαστικά θυμάμαι τον Τζόι από τα «Φιλαράκια» ή τον Σέλντον από το «Big bang theory» αλλά τουλάχιστον αυτοί μπορεί να καμαρώνουν για την έμπνευση των σεναριογράφων που γέννησαν δύο all time classic ρόλους. Ο Φατσέας ήταν ένας άξεστος με κακό χιούμορ και που δεν επέτρεπε σε καμία περίπτωση τον Σκιαδαρέση να δείξει το ταλέντο του.


Και για του λόγου το αληθές θαυμάστε τον Σκιαδαρέση στον υπέροχο μονόλογό του στα έδρανα της Βουλής από το «Εκτός Ύλης» του Κώστα Λεϊμονή


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.