Γεωργόπουλος: «Το πρωτάθλημα θα κριθεί στα πλέι οφ - Ο Πάμπλο Γκαρσία καθοδηγεί πνευματικά τα νέα παιδιά»

Metrosport Team10 Ιανουαρίου 2023

Ο Βασίλης Γεωργόπουλος μίλησε στο Metropolis 95.5 για τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ και την μάχη του πρωταθλήματος, που έχει την άποψη ότι θα κριθεί στα πλέι οφ.

«Ερχομαι συχνά στην Τούμπα γιατί μένει η κόρη μου στην Θεσσαλονίκη. Βλέπω ότι γίνεται σπουδαία δουλειά στις μικρές ηλικίες του ΠΑΟΚ και παίζει ρόλο ο Γκαρσία γιατί γνωρίζει το DNA του ΠΑΟΚ, έχει περάσει σαν παίκτης και σαν προπονητής. Τα παιδιά έχουν υψηλό ταλέντο, αλλά ο Γκαρσία παίζει ρόλο στην πνευματική καθοδήγηση των παιδιών για να ανταπεξέλθουν στη συνέχεια στις δύσκολες συνθήκες και να καθιερωθούν σε ένα μεγάλο σωματείο όπως ο ΠΑΟΚ. Στέκομαι στον Γκαρσία και στον Ιωσηφίδη γιατί καθοδηγούν σωστά τα παιδιά» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Δεν τον έχω δει τον Τζίμα, αλλά μιλώντας με φίλους ξέρω πόσο καλός παίκτης. Όπως ο Κωνσταντέλιας, ο οποίος ωρίμασε πνευματικά και προσφέρει. Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε καλό δρόμο με ένα μίγμα νεαρών και έμπειρων ποδοσφαιριστών. Η Β' ομάδα του ΠΑΟΚ δείχνει το φως σε όλη την Ελλάδα σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα όπως της Super League 2. Εκατοντάδες ξένοι έρχονται και παίρνουν τις θέσεις από τους Έλληνες. Ο ΠΑΟΚ Β' δίνει το παράδειγμα «βάλτε Έλληνες». Στην Β' Εθνική δεν βλέπουμε κανέναν 18χρονο να παίζει. Είναι θέμα παραγόντων, όχι προπονητών. Αυτό είναι τραγικό. Πρέπει οι ομάδες από μόνες τους να αποφασίσουν να βάζουν νεαρούς παίκτες.»

Τόνισε ότι: «Η μίξη με τον Τάισον είναι ό,τι καλύτερο γιατί οι νεαροί θέλουν μία... σκεπή για να πάρουν τον δρόμο τους. Δε τον ξέρω τον Τάισον, αλλά αφού τον θέλει το τεχνικό τιμ σημαίνει ότι μπορεί να προσφέρει.»

Για τη μάχη του πρωταθλήματος υπογράμμισε: «Είναι τέσσερις ξεχωριστές στο τακτικό κομμάτι οι ομάδες της κορυφής και είναι πολύ καλές. Οι πιο σταθερές αυτό τον καιρό, δεν θα μείνω στην ΑΕΚ, είναι ο Παναθηναϊκός με τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ τώρα βρίσκει την διαδρομή του. Ο Ολυμπιακός με ένα σχήμα με τρία δεκάρια δεν ξέρω πόσο θα ανταπεξέλθει στα δύσκολα ματς στο αμυντικό κομμάτι και η ΑΕΚ δεν ξέρω πόσο θα αντέξει να κάνει πρέσινγκ ψηλά γιατί αφήνει ακάλυπτη την άμυνα. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει βάθος στο ρόστερ. Τα ντέρμπι θα παίξουν σημαντικό ρόλο και νομίζω ότι το πρωτάθλημα θα κριθεί στα πλέι οφ.»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.