Γεωργόπουλος: «Παίζει σε πολλές θέσεις ο Τζίμας, πολύ καλή προσθήκη για τον ΠΑΟΚ»

Metrosport Team01 Ιουλίου 2021

Ο Βασίλης Γεωργόπουλος, βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και μέλος του Scouting του Ολυμπιακού στις Ακαδημίες, μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για τον Παναγιώτη Τζίμα που απέκτησε ο Δικέφαλος.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το ιστορικό του Τζίμα όπως τον είχε ζήσει:

«Είναι μεγάλο άλμα για τον Παναγιώτη. Είναι μια καλή εξέλιξη του ταλέντου του. Πήγε μικρός από την Πρέβεζα στον Αστέρα. Αναδείχθηκε από το scouting των Εθνικών ομάδων, από τις μεικτές και τις τοπικές ενώσεις. Η διαδρομή του είναι ανοδική όλα αυτά τα χρόνια. Είναι ποδοσφαιριστής επιθετικογενής, παίζει σε πολλές θέσεις και έχει ταλέντο. Πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στην ακαδημία του Αστέρα που παράγει ποδοσφαιριστές και έχει δώσει πολλούς παίκτες. Τα έχω ζήσει αυτά τα παιδιά από τις Εθνικές ομάδες. Ξέρω ότι ο Αστέρας βοηθάει πολύ τα νέα παιδιά και τα θέλει. Δεν τα… σκλαβώνουν. Τους δίνουν την ευκαιρία για το επόμενο βήμα. Αν ο Τζίμας έμενε για παράδειγμα δύο χρόνια ακόμη στον Αστέρα, η πώληση θα ήταν πιο ακριβή».

Για το αν αγωνιστικά ο Τζίμας μπορεί να ανταποκριθεί στο επίπεδο του ΠΑΟΚ:

«Οι άνθρωποι που τον διάλεξαν έχουν την ικανότητα να μην κάνουν λάθη. Ο Τζίμας είναι ένα παιδί με ηγετικές ικανότητες. Παίζει αρκετές θέσεις. Μπορεί να παίξει πλάγιος, 8αρι ή σέντερ φορ. Συμμετέχει στην αμυντική λειτουργία της ομάδας. Έχει αίσθηση του παιχνιδιού, ντρίπλα, συνεργασία, καλό σουτ, είναι καλός στον κλειστό χώρο. Έχει πολλές ικανότητες. Είναι παίκτης κοντά στο γκολ και μια θέση πίσω από τον φορ ή πλάγιος επιθετικός μπορεί να κάνει πράγματα εκεί. Είναι πολύ καλή προσθήκη στο ρόστερ του ΠΑΟΚ ο Τζίμας».

Για το αν έβλεπε και ο Ολυμπιακός τον Τζίμα:

«Είμαι στο Scouting του Ολυμπιακού στην Ακαδημία. Τότε όμως ήμουν στην Εθνική ομάδα. Τον έβλεπαν όλες οι μεγάλες ομάδες. Αποφάσισε η οικογένειά του να πάει στην Τρίπολη. Ήταν 14 χρονών. Βγήκε κερδισμένος νομίζω από την επιλογή αυτή».

Για το αν γίνεται μάχη μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού στις ακαδημίες για τα ταλέντα:

«Είναι δύο ομάδες που αυτή τη στιγμή δίνουν μεγάλη έμφαση στην παραγωγή παικτών. Σαφώς όπου υπάρχει ένας καλός ποδοσφαιριστής και τον έχουμε εντοπίσει, υπάρχει ανταγωνισμός ποιος θα τον εντάξει στην ακαδημία του με την προοπτική να βελτιωθεί και να φτάσει ψηλά. Και οι δύο ομάδες έχουν πάρα πολύ καλούς παίκτες».

Για τη δημιουργία των δεύτερων ομάδων:

«Έχω συνεργαστεί και με τον κ. Σάντος. Έλεγε ότι πρόβλημα είναι πως όταν τα παιδιά τελειώνουν την Κ19 χάνουν τη συνοχή τους πηγαίνοντας δανεικοί σε άλλες ομάδες. Στα 2-3 χρόνια είχαν κενό στην εξέλιξή τους. Η δημιουργία των δεύτερων ομάδων είναι κέρδος, είναι ότι καλύτερο αποφάσισε η Ομοσπονδία. Είναι διαφορετικό να μένουν στις μεγάλες ομάδες. Αυτό το μέτρο θα βοηθήσει. Πολλά παιδιά, ο Τσαούσης, ο Αλεξανδρόπουλος στον Παναθηναϊκό, ο Τζολάκης στον Ολυμπιακό, στις ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό είναι δύσκολο να βρουν χώρο. Όμως γιατί να συμβαίνει αυτό στην Ελλάδα, ενώ στο εξωτερικό έχουν χώρο; Οι δεύτερες ομάδες θα βοηθήσουν πολύ το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για τις αλλαγές στον ΠΑΟΚ και την επιστροφή Λουτσέσκου:

«Λόγω της ιδιότητας μου που είμαι σε άλλη ομάδα δεν μπορώ να το κρίνω αυτό. Μπορώ να μιλάω ώρες για τα μικρά παιδιά. Με παλιούς συμπαίκτες στον ΠΑΟΚ; Έχω καλή φιλία με τον Γιώργο Κωστίκο, τον Ιωσηφίδη, τον Κούδα. Κρατάμε επαφές και οι σχέσεις μου είναι στενές και οικογενειακά με τη Θεσσαλονίκη. Το επάγγελμα με έφερε στον Ολυμπιακό».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.