Γεωργιάδης: «Θα ληφθούν αυτομάτως νέα μέτρα αν...»

Metrosport Team30 Ιανουαρίου 2021

Στην Αττική δεν μπορεί κάποιος να μπει σε κατάστημα χωρίς ραντεβού, επεσήμανε σήμερα (30/1) το πρωί, μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. Τόνισε πως «ο λόγος που ελήφθησαν τα νέα μετρά για τις αγορές στα καταστήματα στις κόκκινες περιοχές, όπως η Αττική, είναι για να σταματήσουν οι εικόνες συνωστισμού στους εμπορικούς δρόμους».

«Αν η πορεία της πανδημίας πάει προς τα πάνω, αυτομάτως θα ληφθούν μέτρα» ξεκαθάρισε ο κ. Γεωργιάδης προσθέτοντας ότι «αν πάει προς τα κάτω, θα υπάρξει μεγαλύτερη ελευθερία». Ο ίδιος σημείωσε ακόμη ότι τα κοσμηματοπωλεία -με βάση την εισήγηση των ειδικών- θα λειτουργούν με την μέθοδο παράδοσης εκτός καταστήματος (click in shop). 

Ανέφερε ότι το υπουργείο είχε ζητήσει να λειτουργήσουν με τη μέθοδο του ραντεβού, αλλά αυτό δεν έγινε δεκτό από την επιτροπή. Πρόσθεσε ότι θα θέσει το θέμα για τα κοσμηματοπωλεία την επόμενη Παρασκευή. Ο υπουργός προανήγγειλε ειδική ρύθμιση για τα καταστήματα νυφικών, λέγοντας ότι θα συνομιλήσει με τον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη, ώστε να δοθεί η δυνατότητα αύξησης των ωρών σε τέσσερις, από δυο, για τα συγκεκριμένα καταστήματα.

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι την πρώτη εβδομάδα του ανοίγματος η αγορά πήγε παρά πολύ καλά, και μάλιστα ο τζίρος παρουσίασε αύξηση 57% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.