Γεωργιάδης: «Αποπληρωμή επιτοκίων ενήμερων δανείων»

Metrosport Team30 Μαρτίου 2020

Την επέκταση των μέτρων στήριξης της οικονομίας από τις συνέπειες της κρίσης του κορωνοϊού ανακοίνωσε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης το πρωί της Δευτέρας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι το κράτος αναλαμβάνει την αποπληρωμή για τους μήνες Απρίλιο, Μάϊο και Ιούνιο των επιτοκίων των ενήμερων δανείων με τη διευκρίνιση. Μπορεί να επεκταθεί το μέτρο κατά 2 μήνες.

«Όλα τα τραπεζικά συστήματα έχουν δευσμευτεί ότι όσοι έχουν πληγεί και είναι δικαιούχοι των 800 ευρώ αλλά και οι επιχειρήσεις που πλήττονται από την κρίση, θα έχουν 3μηνη αναστολή αποπληρωμή των χρεών τους» πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Για τις μεταχρονολογημένες επιταγές υπενθύμισε ότι θα υπάρχει παράταση 75 ημερών στη λήξη αποπληρωμής παραπέμποντας σε λεπτομερέστερες ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες.

«Αυτή την κρίση θα την περάσουμε όλοι μαζί , θα προσχωρήσουμε όλοι μαζί και θα την ξεπεράσουμε όλοι, το κράτος θα κάνει ότι μπορεί, σ' αυτή τη μάχη χρειαζόμαστε την υπευθυνότητα και την συνεργασία όλων» κατέληξε στην τοποθέτησή του ο κ. Γεωργιάδης.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.