Γεωργιάδης: «Είναι δυνατό να λέει ο Πολάκης λαθρέμπορους τους γιατρούς;»

Metrosport Team13 Απριλίου 2024

Νέα επίθεση κατά του Παύλου Πολάκη εξαπέλυσε ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, δίνοντας εξηγήσει για τις ελλείψεις φαρμάκων, την τραγωδία των Τεμπών και τις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Όπως τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα Μαζί», ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η έλλειψη φαρμάκων δεν είναι ελληνικό πρόβλημα, αλλά ευρωπαϊκό, σχολιάζοντας ότι έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με το θέμα, το οποίο σύντομα θα ομαλοποιηθεί.

 «Κάποια φάρμακα έχουν πολύ χαμηλή τιμή και η εταιρία που τα παράγει παρουσιάζει ζημιές. Αλλάξαμε την τιμή, αυξήθηκε η παραγωγή και τα φάρμακα που θα παραχθούν θα καλύψουν πολύ σύντομα ολόκληρη την αγορά». Παράλληλα πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας πως: «υπάρχουν και περιπτώσεις που προχωρήσαμε σε έκτακτες εισαγωγές προκειμένου να ομαλοποιηθεί η αγορά.

Ειδικά για το λίθιο είπε πως «η ελληνική εταιρεία έχανε λεφτά και είχε χαμηλή παραγωγή. Αλλάξαμε την τιμή με τον ΕΟΦ, πήραν καινούρια μηχανήματα, αυξάνουν την παραγωγή, από τέλος Μαΐου θα μπορεί να καλύπτει όλη την ελληνική αγορά», σχολίασε.

«Είναι δυνατόν να μιλά έτσι;»

Την ίδια ώρα, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στη σφοδρή κόντρα που ξέσπασε στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας, μεταξύ του Μάριου Θεμιστοκλέους και του Παύλου Πολάκη.

«Είναι δυνατό να μιλά έτσι ο κ. Πολάκης για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές; Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τα βλέπει αυτά; Είναι πάνω από 100 τα χειρουργεία που έχουν γίνει ήδη σε όλη την Ελλάδα. Τα χειρουργεία αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Πάει καλά η συγκεκριμένη μεταρρύθμιση. Το ΕΣΥ προσφέρει μια εναλλακτική λύση στον ασθενή με λιγότερα χρήματα.

αυτό που λέμε είναι ότι καλούμε τους ιδιώτες γιατρούς να έρθουν στο ΕΣΥ γιατί υπάρχει συμφόρηση και δεν υα αντέξουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία. Έχουμε στον αέρα 300 προσλήψεις αλλά είναι άγονες., Οι γιατροί επιλέγουν τον ιδιωτικό τομέα. Επειδή όμως δεν μπορεί να δώσει το κράτος αυτά τα λεφτά, ψάχνει άλλους τρόπους να ενισχύσει το σύστημα», ανέφερε.

Αναφερόμενος στην τραγωδία των Τεμπών, δήλωσε ότι βρίσκεται στο πλευρό των συγγενών, ενώ καυτηρίασε και τη στάση της αντιπολίτευσης κατηγορώντας την πως χειρίζεται το θέμα ως ψηφοθηρικό εργαλείο.

«Σκύβουμε το κεφάλι μπροστά στο πόνο των συγγενών. Άλλο όμως ο πόνος των συγγενών και άλλο η χυδαία πολιτική εκμετάλλευση από τους ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Κυριάκο Βελόπουλο και λιγότερο από το ΠΑΣΟΚ. Τους έπιασε ο πόνος για τις ψήφους. Αν πονούσε ο ΣΥΡΙΣΑ δεν θα έβγαζε πανό μόνο για τα Τέμπη. Θα το έβγαζε και για το Μάτι.

Η επικοινωνιακή διαχείριση που έκανε η Νέα Δημοκρατία ήταν τραγικά λάθος. Ο λόγος που έγινε αυτό ήταν γιατί μπροστά στον πόνο αισθανθήκαμε μια συστολή. Επιτρέψαμε να ακούγονται διάφορες κατηγορίες κατά της κυβερνήσεως. Η ταχύτητα με την όποια έχει κινήσεις η ελληνική δικαιοσύνη είναι μεγάλη», υποστήριξε.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.