Γεωργιάδης: «Δικαιωμένος για την επιλογή μου στον Πανιώνιο, γι αυτό αποχώρησα από τον Ηρακλή»

Δημήτρης Καλαϊτζής16 Απριλίου 2024

Την επιστροφή του στις επαγγελματικές κατηγορίες πανηγυρίζει ο Πανιώνιος. Με αρχιτέκτονα τον Κώστα Γεωργιάδη ο Ιστορικός ανέβηκε στη Super League 2 με στόχο να επανέλθει άμεσα στα μεγάλα σαλόνια, να καθιερωθεί εκεί και να διεκδικήσει ευρωπαϊκό εισιτήριο. 

Ο 44χρονος προπονητής άνοιξε τα χαρτιά του στο metrosport.gr και μίλησε για την επιστροφή των ''κυανέρυθρων'' στις επαγγελματικές κατηγορίες, για το πως ξεκίνησαν όλα, τους στόχους του και την αποτυχία της Ελλάδας να βρεθεί σε μεγάλη διοργάνωση μετά από δέκα χρόνια. 

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην μάχη τίτλου στη Super League 1, το ποια ομάδα βλέπει να κατακτάει το Κύπελλο Ελλάδας, αλλά και τις μάχες των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη. 

«Δικαιωμένος για την επιλογή μου»

Αναλυτικά όσα είπε: 

Ποιοι ήταν οι λόγοι που σε παρακίνησαν να αναλάβεις τον Πανιώνιο κι αν είσαι δικαιωμένος με την επιλογή σου: 

''Όταν έγινε το πρώτο κάλεσμα για συζήτηση με τη διοικούσα Επιτροπή του Πανιωνίου, η αλήθεια είναι το γεγονός ότι ο σύλλογος ήταν στη Γ΄ Εθνική υπήρχε σαν πρώτη σκέψη αλλά πολύ γρήγορα η ιστορία, το μέγεθος, η προσέγγιση και η εμπιστοσύνη που μου έδειξαν οι άνθρωποι της ομάδας μου έκαναν πολύ γρήγορα να σβήσω την πρώτη σκέψη της Γ΄ Εθνικής. Σίγουρα, νιώθω δικαιωμένος για την επιλογή μου να έρθω στον Πανιώνιο. Έχουμε άλλους τέσσερις αγώνες για να ολοκληρωθεί η χρονιά παρόλο που έχουμε πετύχει τον στόχο της ανόδου. Είναι μία χρονιά με έντονα συναισθήματα, δυνατές στιγμές εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου και με μεγάλη αγάπη από τον κόσμο που ήταν και στα δύσκολα και στα καλά μαζί μας''. 


«Το κοινό καλό»

Για το αν υπάρχουν συζητήσεις να συνεχίσεις και του χρόνου στους ''κυανέρυθρους'':  

''Υπάρχει καθημερινή επικοινωνία με τους ανθρώπους της διοίκησης, αλλά δεν έχει γίνει κάποια συζήτηση για τη νέα χρονιά, καθώς θα αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς σε σύντομο χρονικό διάστημα. Όμως είμαστε ακόμα σε επικοινωνία και οι δύο πλευρές περιμένουν να ολοκληρωθεί το Πρωτάθλημα. Μας αξίζει να το απολαύσουμε και από εκεί και πέρα να καθίσουμε στο τραπέζι για το κοινό καλό''.   


«Ευχαριστώ τον κόσμο του Πανιωνίου»

Για τη μεγάλη αγάπη που παίρνεις από τον κόσμο του Πανιωνίου: 

''Το μεγαλείο του Πανιωνίου δεν μπορεί να μην είναι άμεσα συνδεδεμένο με τον κόσμο του. Ο κόσμος δίνει ομορφιά στον σύλλογο και είναι αυτός που μας στήριξε όλη τη χρονιά. Η αλήθεια είναι ότι έχω δεχθεί πολύ αγάπη και νιώθω ευλογημένος και θέλω μέσα από το βήμα που μου δίνεται να τους ευχαριστήσω τόσο για την προσωπική στήριξη, όσο και στην ομάδα''.  


«Γι΄ αυτό αποχώρησα από τον Ηρακλή»

Για την περίοδο που ήσουν στον Ηρακλή, για τους λόγους που αποχώρησες, αλλά και για την τωρινή κατάσταση στην ομάδα: 

''Την περίοδο που ήμουν στον Ηρακλή τη χαρακτηρίζω ευλογημένη. Αρχικά, είναι ένας σύλλογος που τον αγαπώ πολύ και είναι σίγουρα για κάθε προπονητή τεράστιο κίνητρο να βρίσκεται στον πάγκο μιας τόσο μεγάλης ομάδας. Βρέθηκα ουσιαστικά τον πρώτο χρόνο ξεθάβοντας την ομάδα από νέκρωση. 

Ο Ηρακλής αν θυμάστε ήταν στα τάρταρα, πήραμε την ομάδα από μηδενική βάση και αγωνιστικά και οργανωτικά και την πρώτη μας χρονιά καταφέραμε ταπεινά και προσγειωμένα να δημιουργήσουμε ένα δυνατό σύνολο με νέα παιδιά Έλληνες και ξένους να παίξουμε ωραίο ποδόσφαιρο και να παρουμε αποτελέσματα. 

Στη δεύτερη χρονιά λανθασμένα τέθηκε ο στόχος του πρωταθλητισμού γιατί η ομάδα συνέχισε να έχει προβλήματα οργανωτικά και λειτουργικά και τα αντιμετωπίζαμε με σιγή και σκληρή δουλειά. Αυτό συνεχίσαμε και κάναμε και τη δεύτερη χρονιά παρόλο που βάλαμε τις βάσεις για κάτι καλύτερο. Δεν ξεκινήσαμε τόσο καλά αγωνιστικά και θεώρησα ότι ήταν καλό να γίνει μία αλλαγή προπονητή γιατί ήθελα να προχωρήσει η ομάδα και το περσινό μας δημιούργημα να φωτιστεί περισσότερο. Αυτή την περίοδο η ομάδα παλεύει για να κρατηθεί στην κατηγορία κι αυτό δείχνει ότι από τη φυγή μου και μετά δεν έχει εξέλιξη κι αυτό με στεναχωρεί πάρα πολύ. Παρόλα αυτά χρειάζεται συσπείρωση και εμπιστοσύνη σε όλους τους ανθρώπους που είναι στον σύλλογο για να πετύχει τον στόχο της παραμονής και μετά να κάνει αλλαγές για να θέσει πιο υψηλούς στόχους ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου''. 

«Να σταματήσει η λάσπη και η ανθρωποφαγία στην Ελλάδα»

Για τη μεγάλη ευκαιρία της Εθνικής Ελλάδας να βρεθεί σε μεγάλη διοργάνωση μετά από δέκα χρόνια και την σφοδρή κριτική που δέχτηκε μετά τον αποκλεισμό από τη Γεωργία: 

''Εχουμε μία ομάδα με ταλέντο, μία ομάδα που έκανε μεγάλη προσπάθεια μαζί με τον προπονητή να βρεθεί σε μεγάλη διοργάνωση μετά από δέκα χρόνια. Όταν φτάνει να διεκδικείς την πρόκριση στη διαδικασία των πέναλτι τότε δεν μπορείς να μιλάς για επιτυχία ή αποτυχία. Θα πρέπει να επιβραβευτεί όλη η προσπάθεια κι όχι να ρίχνουν λάσπη. Να σταματήσει η ανθρωποφαγία στην Ελλάδα και γενικά στον αθλητισμό''.

«Μέχρι τέλους να υπάρχει ανταγωνισμός»

Για το ποια ομάδα πιστεύεις ότι θα κατακτήσει το Πρωτάθλημα στη Super League 1:

''Υπάρχει κάτι όμορφο με μεγάλο ανταγωνισμό πολλών μεγάλων ομάδων και αυτό με χαροποιεί ως άνθρωπο του ποδοσφαίρου. Αυτό θέλω να συνεχιστεί μέχρι και την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ. Δεν μπορώ να κάνω πρόβλεψη για τον τίτλο. Η κάθε ομάδα έχει το δικό της στυλ και φιλοσοφία κι όλοι έχουν πιθανότητες για τον τίτλο. Θα είμαι θιασώτης αυτής της προσπάθειας των ομάδων''.

«Δεν υπάρχει φαβορί»

Για την παρωδία που γίνεται και φέτος με την έδρα του τελικού Κυπέλλου και ποιον βλέπεις φαβορί: 

''Θα πρέπει να παρθεί μια δίκαιη απόφαση και για τις δύο ομάδες. Είναι 50-50 οι πιθανότητες και όταν μιλάμε για έναν αγώνα που κρινει τιτλο δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί''.

«Με χαρά να προκριθούν ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός»

Για το που πιστεύεις ότι μπορούν να φτάσουν ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός στο Conference League:

''Και οι δύο ομάδες έχουν κάνει μεγάλη πορεία φέτος και με χαρά θέλω να τους δω να προκρίνονται στα ημιτελικά μίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Θα είναι πολύ καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο που το έχει τόσο ανάγκη''.

«Με ενδιαφέρει η προοπτική του εξωτερικού»

Για το ποιες είναι οι βλέψεις σου (προπονητικές) κι αν έχεις σκεφτεί κάποια στιγμή να δείξεις το έργο σου στο εξωτερικό:

''Πάντα οι στόχοι ενός προπονητή συμβαδίζουν με τους στόχους της ομάδας. Τον στόχο μας τον πετύχαμε στον Πανιώνιο και είμαι πολύ χαρούμενος που βοήθησα να πετύχουμε την άνοδο σε μία τόσο δύσκολη κατηγορία. Είναι το πρώτο βήμα για να επανέλθει ο Πανιώνιος στη μεγάλη κατηγορία, εκεί που τον αρμόζει να βρίσκεται. Οι στόχοι μου είναι να βελτιώνομαι τόσο ως προπονητής, όσο και ως άνθρωπος κι αυτό το ένιωσα φέτος στον Πανιώνιο. Ταυτόχρονα, να υπάρχει επόμενη μέρα με μία επαγγελματική στέγη που θα ταιριάζει ως φιλοσοφία και θα καλύψει ουσιαστικά τις φιλοδοξίες τις δικές μου. Το εξωτερικό είναι μία προοπτική που με ενδιαφέρει''. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.