Γεωργία - Ελλάδα 67-80: Δυσκολεύτηκε στο πρώτο, καθάρισε στο δεύτερο

Κωστής Παναγιώτου18 Αυγούστου 2022

Η Εθνική Ελλάδας, χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, επικράτησε στο δεύτερο αγώνα του τουρνουά Ακρόπολις, απέναντι στην Γεωργία του Ηλία Ζούρου, παρότι στο πρώτο ημίχρονο τα βρήκε σκούρα, στο δεύτερο βρήκε ρυθμό και έλεγξε πλήρως τον αγώνα.

Από τους διακριθέντες για την «επίσημη αγαπημένη» ήταν ο Κώστας Σλούκας, οποίος βρίσκει ξανά τα πατήματά του και με ένα επιθετικό κρεσέντο στα δύο τελευταία δεκάλεπτα, έκλεψε την παράσταση (21 πόντοι, 8/9 δίποντα, 1/4 τρίποντα)

Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, αποδεικνύοντας την επιδραστικότητά του στην ομάδα (10 πόντους, 2/8 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα). Εξαιρετικός ήταν και ο Μιχάλης Λούντζης, οποίος ήταν καθοριστικός στο δεύτερο ημίχρονο, που η Εθνική ανέτρεψε το σκορ και πήρε διψήφια διαφορά.

Στο πρώτο δεκάλεπτο η Ελλάδα παρατάχθηκε με τους Καλάθη, Ντόρσεϊ, Παπανικολάου, Θανάση και Κώστα Αντετοκούνμπο. Μάλιστα, τα δύο αδέρφια ήταν οι πρωταγωνιστές σε μια εντυπωσιακή φάση, κόβοντας τον Σερμαντίνι.

Παρόλα αυτά οι Σερμαντίνι και Μαμουκελασβίλι έκαναν αρκετοί ζημιά στην ελληνική άμυνα, με την Ελλάδα να βρίσκεται πίσω στο πρώτο 10λεπτο (15-9). Ο Σλούκας με διαδοχικά καλάθια μείωσε (25-22), αλλά η Γεωργία απάντησε με επιμέρους σκορ 4-0 (29-22). Το δεύτερο δεκάλεπτο έκλεισε με την ομάδα του Ζούρου να είναι μπροστά με τρεις πόντους (37-34).

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ελλάδα έλεγξε το παιχνίδι με τους Ντόρσεϊ και Λούντζη να βοηθούν στο επιθετικό κομμάτι, με τον Έλληνα γκαρντ να βοηθάει εξίσου και στην άμυνα. Το τρίτο δεκάλεπτο βρήκε την Εθνική να προηγείται με εννέα πόντους (47-56).

Η τελευταία περίοδος ήταν ευκαιρία για ορισμένους παίκτες να πάρουν χρόνο συμμετοχής. Ο Σλούκας συνέχισε να σκοράρει και το τέταρτο δεκάλεπτο έκλεισε με τη διαφορά στους +13 (67-80).

Γεωργία (Προπονητής: Ηλίας Ζούρος): Αντρονικασβίλι 9, Μαμουκελασβίλι 21 (9/11 δίποντα, 8 ριμπάουντ), Μπουριανάτζε 2 (9 ριμπάουντ), Τσιντσάντζε, Σερμαντίνι 13 (9 ριμπάουντ), Σανάτζε 3, Πεβάτζε, Μποκολισβίλι, Σενγκέλια 13 (3/9 δίποντα, 7/9 βολές, 9 ριμπάουντ), ΜακΦάντεν 6 (0/6 τρίποντα), Μπεκάουρι.

Ελλάδα (Προπονητής: Δημήτρης Ιτούδης): Ντόρσεϊ 10 (2/8 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα), Λαρεντζάκης 6, Αγραβάνης 1, Καλάθης 5, Σλούκας 21 (8/9 δίποντα, 1/4 τρίποντα), Λούντζης 8 (2/3 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ) Καλαϊτζάκης, Παπανικολάου 3 (1/5 τρίποντα), Παπαπέτρου 6, Γόντικας 3, Κ. Αντετοκούνμπο 10 (5/5 δίποντα, 0/1 τρίποντα), Κασελάκης 4 , Θ. Αντετοκούνμπο 3.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.