Γενναίες αποφάσεις και άλλα... ανέκδοτα

Γιώργος Ζαΐρης08 Ιουνίου 2020

Θα δώσουμε απαντήσεις μέσα στο γήπεδο". Παίκτες και Φερέιρα παραμονές της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό έδιναν υποσχέσεις που φυσικά βγήκαν ανεκπλήρωτες. Και πολλές φορές μπορεί να υπόσχεσαι κάτι, να προσπαθείς και να μη σου βγαίνει. Αλλά χθες στην Τούμπα είναι ξεκάθαρο πως φάνηκαν απολύτως ασυνεπείς στις υποσχέσεις τους. Και έστεψαν τον Ολυμπιακό πρωταθλητή μέσα στην Τούμπα. Επιτρέποντας του να σπάσει ένα αρνητικό ρεκόρ 13 χρόνων. Δηλαδή να κάνει δυο συνεχόμενες νίκες στην Τούμπα για το Πρωτάθλημα.

Διαβάζω στο facebook για... γενναίες αποφάσεις. Νομίζω ότι στην παρούσα φάση αυτό φαντάζει ως ανέκδοτο. Και πολύ εύκολα το τεκμηριώνω. Μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στην 25η αγωνιστική, μετά την ισοπαλία στην Ξάνθη την 26η αγωνιστική όταν τέθηκε θέμα προπονητή, ο Ιβάν Σαββίδης και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ το ξεκαθάρισαν: "μένει ο προπονητής και μαζί θα χτίσουμε τον νέο ΠΑΟΚ". Επομένως για ποια γενναία απόφαση συζητάμε πάλι; Επειδή έχασε ο ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό για δεύτερη φορά; Αφού τον στηρίζουν αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις.

Πρέπει να φύγει ο Φερέιρα; Προφανώς και δεν έπρεπε να έρθει η ήττα από τον Ολυμπιακό για να διαπιστώσουμε πως ο συγκεκριμένος προπονητής δεν κούμπωσε ποτέ με την ομάδα. Και έχει φροντίσει με δηλώσεις αλλά και κυρίως πράξεις να ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ.

Είχε δίκιο ο Φερέιρα όταν το καλοκαίρι έλεγε ότι δεν του έφεραν έναν παίκτη που ήθελε στα χαφ αλλά τον... Εσίτι

Εχει δίκιο ο Φερέιρα να λέει πως τον Ιανουάριο δεν έγινε έστω μια μεταγραφή στην ομάδα.

Εχει δίκιο ο Φερέιρα να στέκεται στους πολλούς τραυματισμούς και απουσίες. Αλλά δεν μπορώ να βρω άλλο δίκιο στον Φερέιρα.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, έχασε το ΔΙΚΙΟ του όταν στις δηλώσεις του μετά το τέλος των δυο τελευταίων αγωνιστικών στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος έριχνε τη μπάλα στην κερκίδα και δεν έμπαινε στη διαδικασία να εξηγήσει ΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ Ο ΙΔΙΟΣ.

Και ερχόμαστε στη χθεσινή αναμέτρηση. Από τα πρώτα λεπτά φαινόταν πως ο Μπίσεσβαρ δεν μπορεί να παίζει ως δεύτερος επιθετικός. Πως κρεμούσε τα χαφ που τα είχαν καταπιεί αυτά του Ολυμπιακού. Κάποια στιγμή ο Φερέιρα το είδε. Και για δέκα λεπτά είδαμε μπάλα από τον ΠΑΟΚ μέχρι το ημίχρονο.

Και ενώ λοιπόν περιμέναμε να δούμε από τις αρχές του δευτέρου μέρους ΑΛΛΑΓΕΣ, ήρθαν ξανά στο 62'! Μετά από 95 μέρες αγωνιστικής απραξίας και ενώ είχε δικαίωμα για πέντε αλλαγές και ενώ ΦΑΙΝΟΤΑΝ πως κάποιοι παίκτες δεν μπορούσαν, από τον πάγκο του προπονητή δεν είδαμε καμιά βοήθεια.

Φυσικά και οι ποδοσφαιριστές έχουν μερίδιο ευθύνης. Τι να σου κάνει ο προπονητής όταν δεν μπορείς να δώσεις πάσα στο μισό μέτρο ή πέφτεις μόνος σου προσπαθώντας να κάνεις τρίπλα στον... εαυτό σου. Αλλά αυτοί είναι οι παίκτες του ΠΑΟΚ και με αυτούς πορεύεσαι μέχρι το τέλος της σεζόν.

Η γενναία απόφαση λοιπόν είναι να είχαμε να... λέγαμε και αναφέρομαι σε αλλαγή προπονητή. Στην παρούσα φάση αυτό φαντάζει ανέκδοτο και το τεκμηρίωσα παραπάνω. ΠΟΛΛΕΣ ΑΦΟΡΜΕΣ έχει δώσει ο ΦΕΡΕΪΡΑ, πολύ ΝΩΡΙΤΕΡΑ αλλά τον στήριξαν.

Είναι βλακώδες να θεωρούμε πως δεν μας ενδιαφέρει η δεύτερη θέση. Είναι επίσης βλακώδες να γυρίζουμε την πλάτη στην προοπτική να κατακτήσει η ομάδα το Κύπελλο. Αλλά είναι επίσης βλακώδες να θεωρούμε πως με αυτή την εικόνα, με αυτές τις επιλογές και τις εμμονές ο ΠΑΟΚ θα τα καταφέρει.

Γενναία απόφαση είναι κάποια στιγμή η ΠΑΕ να κάνει την αυτοκριτική της. Μήπως ήταν αυτή που άνοιξε την πόρτα της εξόδου στον Λουτσέσκου; Μήπως ήταν αυτή που παλαιότερα άνοιξε την πόρτα της εξόδου στον Ιβιτς; Και τελικά γιατί ΚΑΤΑΦΕΡΕ (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται) να γκρεμίσει όλα όσα είχε ΚΑΙ ΑΥΤΗ χτίσει τα δυο προηγούμενα χρόνια;

ΓΕΝΝΑΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ. Ολα τα άλλα είναι ανέκδοτα!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.