Γενναία αυτοκριτική και ανάληψη ευθυνών

Δημήτρης Μπούζας07 Μαΐου 2022

Μαζεύοντας τα «απόνερα» κι έχοντας συνειδητοποιήσει σε απόλυτο βαθμό τι έχουν μπροστά τους αυτή τη στιγμή, μετά από το στραβοπάτημα, οι καθ ύλην αρμόδιοι (κόουτς, παίκτες αλλά και διοίκηση) οφείλουν να δραστηριοποιηθούν και μάλιστα άμεσα, σε μια συντονισμένη προσπάθεια που θα αφορά κατά κύριο λόγο την αποκατάσταση της ισορροπίας της ψυχολογίας που διαταράχθηκε. 

Ξεκινώντας από μία αυτοκριτική μέσα από την οποία εκτός από την επισήμανση των λαθών που έγιναν – όχι μόνο στο προχθεσινό παιχνίδι αλλά και στο προηγούμενο με την ΑΕΚ – θα πρέπει να υπάρξουν και ανάλογες αναλήψεις ευθυνών. Κι αυτό, για να δημιουργηθεί ένα «ανάχωμα» στο ενδεχόμενο να επαναληφθούν τα ίδια λάθη. Χωρίς καμία αμφιβολία αυτή η αυτοκριτική αλλά και η ανάληψη ευθυνών είναι ανάγκη να γίνουν με ειλικρίνεια αλλά και με γενναιότητα. Όχι για τους τύπους και για τα μάτια του κόσμου.

Επιστρέφοντας για λίγο στο προχθεσινό παιχνίδι και στις απόψεις μας που τις καταθέσαμε στο σχετικό σχόλιο, θεωρούμε χρήσιμο να διευκρινίσουμε το τι εννοούσαμε με έναν αυτοπροσδιορισμό μας δημοσιογραφικό. Οτι δηλαδή δεν είμαστε ούτε μετά Χριστόν προφήτες αλλά ούτε και Κασσάνδρες. Θα θέλαμε να σας πούμε πως ποτέ μα ποτέ πλην ελαχίστων και πολύ εξαιρετικών περιπτώσεων δεν θελήσαμε να ευλογήσουμε τα γέννια μας με εκείνο το κλασικό και πολύ ρηχό «δικαιωθήκαμε». 

Σπανίως και καμιά φορά ισως και από αγανάκτηση να φωνάξαμε πως «σας τα λέγαμε αλλά δεν μας ακούσατε». Αυτό αφορά τους υπόλοιπους μετά Χριστόν προφήτες, οι οποίοι στη συγκεκριμένη περίπτωση του ΠΑΟΚ, έρχονται σήμερα να συμφωνούν ασθμαίνοντας, σε όσα μέχρι χθες όχι απλά υποστήριζαν, αλλά και υμνολογούσαν. 

Ας μην προχωρήσουμε όμως περισσότερο στο θέμα γιατί στην προκειμένη περίπτωση και όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, δεν το θεωρούμε και πολύ χρήσιμο. Θα προσθέσουμε όμως και την εξήγηση για το ότι δεν υπήρξαμε ποτέ και Κασσάνδρες. Κι αυτό γιατί ποτέ δεν διακινήσαμε σενάρια τραγικά που αφορούσαν τον ΠΑΟΚ. Εναν σύλλογο που τον σεβόμαστε και που αποτελεί για εμάς ταμπού και θέσφατο η στήριξη του.

Πάμε όμως για λίγο και στον τίτλο του χθεσινού μας σχολίου που ήταν: «Πολλά τα προβλήματα – λίγες οι λύσεις, αλλά και ασυγχώρητες επιπολαιότητες». Στο info συμπληρώναμε: «Πικρή και σκληρή ήττα για πολλούς κι ευνόητους λόγους. Τελείως λαθεμένη η προσέγγιση και η «διαχείριση» του αγώνα». Στο κείμενο αναλύσαμε όλες αυτές τις θέσεις και απόψεις προσεκτικά, απόλυτα ποδοσφαιρικά και πάντοτε καλοπροαίρετα.

 Τίποτε παραπάνω. Μην ξαφνιάζεστε δεν απολογούμαστε, απλά νιώθουμε πολλές φορές την ανάγκη να σας το λέμε, να σας το γράφουμε γιατί χρειαζόμαστε και την δική σας άποψη. Το ότι πολλές φορές διαπιστώνουμε μέσα από τις δικές σας παντός είδους παρεμβάσεις – ραδιοφωνικές, διαδικτυακές – ότι συμφωνείτε σε πολλά μαζί μας. Αυτό μας δίνει μεγάλο κουράγιο γιατί έχουμε να αντιπαρατεθούμε και να πολεμήσουμε με ένα πολύ ισχυρό και βρώμικο μιντιακό αντιΠΑΟΚτσήδικο μπλοκ.

Κλείνοντας και απευθυνόμενοι στον συμπαθέστατο Ραζβάν Λουτσέσκου, θέλουμε να του τονίσουμε πως η στήριξη του κόσμου προς το πρόσωπο του είναι αδιαμφισβήτητη. Τώρα το αν καμιά φορά θα πρέπει και ο ίδιος να αναλαμβάνει ευθύνες που του αναλογούν (όπως η προχθεσινή κακή διαχείριση) να ξέρει ότι αυτό δεν μειώνει την μέχρι τώρα μεγάλη προσφορά του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.