Γενικό μπλακ άουτ στον νομό Καστοριάς προκάλεσε... κουνάβι

Metrosport Team09 Νοεμβρίου 2025

Χωρίς ρεύμα έμεινε τα ξημερώματα της Κυριακής (9/11) σχεδόν η μισή Καστοριά, λόγω γενικευμένου black out που προκλήθηκε.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η μαζική διακοπή ρεύματος που σημειώθηκε περίπου στη 1:00 π.μ., με τη βλάβη να αποδίδεται σε τεχνικό πρόβλημα στον υποσταθμό ηλεκτροδότησης, σημαίνοντας συναγερμό στον ΔΕΔΔΗΕ. Μόλις τα συνεργεία έσπευσαν στο σημείο της αναφερόμενης βλάβης, διαπίστωσαν ότι το πρόβλημα προκλήθηκε από ένα πετροκούναβο.

Κι αυτό γιατί μικρό θηλαστικό μπλέχτηκε στον εξοπλισμό του υποσταθμού, υπέστη ηλεκτροπληξία και ο υποσταθμός βγήκε εκτός λειτουργίας, βυθίζοντας στο σκοτάδι την πόλη του Άργους Ορεστικού και δεκάδες χωριά του Δήμου Καστοριάς και του Δήμου Άργους Ορεστικού. Μετά από μάχη με τον χρόνο, οι τεχνικοί του ΔΕΔΔΗΕ κατάφεραν να αποκαταστήσουν τη ζημιά και επανέφεραν την ηλεκτροδότηση, ωστόσο το περιστατικό προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση σε ολόκληρη την περιοχή.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Μαζί και στο spotify

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.