Γενική αργία αύριο σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κυκλάδες, Σποράδες και Κρήτη

Metrosport Team24 Ιανουαρίου 2022

Στην περιφέρεια Αττικής, στους νομούς Βοιωτίας, Ευβοίας, Κυκλάδων, στις Σποράδες και στην Κρήτη κηρύσσεται για αύριο κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας λόγω προειδοποίησης για εκδήλωση αυξημένης διακινδύνευσης συμβάντων φυσικών καταστροφών και τη λήψη σχετικών έκτακτων μέτρων.

Σε νέες ανακοινώσεις προχώρησε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, για τα έντονα καιρικά φαινόμενα της κακοκαιρίας «Ελπίς» που σαρώνει τη χώρα, δημιουργώντας πρωτοφανή προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Αττικής.

«Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται μερικός απεγκλωβισμός, στο "Δαχτυλίδι" στην Κηφισίας και στην έξοδο Πεντέλης» είπε αρχικά ο κ. Στυλιανίδης καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται ευρεία κινητοποίηση στρατού και των Ενόπλων Δυνάμεων, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και της Περιφέρειας Αττικής για την Αττική Οδό.

Σημείωσε ότι οι οδηγοί που απεγκλωβίζονται οδηγούνται σε έξι σημεία, όπου τους υποδέχονται αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων και τους καθοδηγούν σε λεωφορεία, ενώ έχει εξασφαλιστεί η φιλοξενεία τους σε ξενοδοχεία και εκεί θα έχουν ιατρική και κάθε βοήθεια που τυχόν χρειαστούν.

Στην περιφέρεια Αττικής, στους νομούς Βοιωτίας, Ευβοίας, Κυκλάδων, στις Σποράδες και στην Κρήτη κηρύσσεται για αύριο κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας λόγω προειδοποίησης για εκδήλωση αυξημένης διακινδύνευσης συμβάντων φυσικών καταστροφών και τη λήψη σχετικών έκτακτων μέτρων.

Συγκεκριμένα αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δημοσίων υπηρεσιών, εξαιρουμένων των υπηρεσιών των ΟΤΑ Α και Β βαθμού, των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, των δημοσίων δομών υγείας και άλλων υπηρεσιών η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση του φαινομένου κατά την κρίση του προϊσταμένου της οικίας οργανικής μονάδας.

Τα ΜΜΜ θα λειτουργούν όπου είναι εφικτό (Τα σταθερής τροχιάς θα λειτουργήσουν και τα κινούμενα όπου είναι δυνατόν).

Αναστέλλεται επίσης η λειτουργία των ιδιωτικών επιχειρήσεων, πλην των καταστημάτων τροφίμων, φαρμακείων και άλλων δομών υγείας, πρατηρίων υγρών καυσίμων και άλλων επιχειρήσεων που λειτουργούν κατά τις αργίες όπως επίσης επιχειρήσεων η λειτουργία των οποίων συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας.

Τι θα γίνει με τα σχολεία

Λόγω της κακοκαιρίας και των προβλημάτων που προκάλεσε σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, την Τρίτη 25 Ιανουαρίου δεν θα γίνει τηλεκπαίδευση στα σχολεία που έκλεισαν λόγω της κακοκαιρίας. Όπως ανακοινώθηκε:

Λόγω της κήρυξης γενικής αργίας, δεν θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 25/1, τηλεκπαίδευση στις περιοχές στις οποίες τα σχολεία παραμένουν κλειστά με απόφαση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εξ αιτίας της κακοκαιρίας (καθώς δεν θα υπάρχει ούτε διοικητικό προσωπικό για την τεχνική υποστήριξη της τηλεκπαίδευσης). Στις περιοχής που δεν έχουν πληγεί, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

Όσον αφορά στα self test το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι δεν θα διενεργηθούν στις περιοχές με κλειστά σχολεία. Σχετικές οδηγίες θα δοθούν από το υπουργείο για το πρόγραμμα διενέργειας σέλφ τεστ αυτή την εβδομάδα στις περιοχές αυτές.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.