Γενέθλια στην εποχή του κορωνοϊού!

Γιώργος Στράντζαλης25 Μαρτίου 2020

Κάθε χρόνια τέτοια μέρα, τα προηγούμενα χρόνια, οι οπαδοί του Αρη μας είχαν συνηθίσει  τους θεαματικούς εοαρτασμούς -πρωτοποριακούς αν θέλετε- των γενεθλίων του συλλόγου.

Φέτος όμως, εν μέσω κορωνοϊού, θα είναι διαφορετικά. Βλέπετε, οι συνθήκες είναι τέτοιες που δεν επιτρέπουν να στηθεί ένα κιτρινόμαυρο πάρτι. 

Ο φονικός ιός που πλήττει την υφήλιο, παράλληλα με τα εκτεταμένα μέτρα που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του, προφανώς και δεν επιτρέπουν στους κιτρινόμαυρους να γιορτάσουν και να σβήσουν τα κεράκια στον σύλλογο όπως θα ήθελαν. Οπως συνέβαινε δηλαδή τα προηγούμενα χρόνια. 

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τα περσινά γενέθλια; Όταν ο ουρανός της Άνω Πόλης φωτίστηκε από δεκάδες πυρσούς και βεγγαλικά και οι ευχές των οπαδών του Αρη στην αγαπημένη τους ομάδα ήχησαν δυνατά σε όλη τη Θεσσαλονίκη.

Επίσης, ποιος μπορεί να ξεχάσει το εκπληκτικό pyroshow στην παραλία της Θεσσαλονίκης για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου; Εκεί όπου ο κόσμος του Αρη έκανε κυριολεκτικά τη νύχτα μέρα. Με περίπου 1.000 πυρσούς ν’ ανάβουν και να φωτίζουν όλη την πόλη, από τον Ερυθρό Σταυρό μέχρι το Μακεδονία Παλάς.

Σήμερα, όλοι θ’ αρκεστούν στις ευχές μέσω διαδικτύου, ή μπορεί και όχι! Αρκετοί φίλαθλοι της ομάδας τις τελευταίες ημέρες έψαχναν… τρόπους να ευχηθούν στον αγαπημένο τους Αρη, μένοντας όμως πιστοί στις αξίες και στο δόγμα του “μένουμε στο σπίτι”. Ανάμεσα στις πολλές προτάσεις που τέθηκαν μέσω των social media φαίνεται ότι προκρίνεται μία άκρως ευρηματική. Σήμερα λοιπόν, στις 19:14 (σσ συμβολικό, λόγω του έτους ιδρύσεως του συλλόγου) οι περισσότεροι προτρέπουν τους συνοπαδούς τους να βγουν στο μπαλκόνι τους και όλοι μαζί, σε κάθε γειτονιά της Θεσσαλονίκης, σε κάθε πόλη της Ελλάδας οπού υπάρχει έντονο το κιτρινόμαυρο στοιχείο, να τραγουδήσουν το… “χρόνια πολλά, αγάπη μου γλυκιά” στην αγαπημένη τους ομάδα!

Το αν τελικά αυτή η ιδέα γίνει πράξη, ή οι οπαδοί του Αρη ετοιμάζουν κάτι άλλο, θα το μάθουμε σε λίγες ώρες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο καθένας από τον καναπέ του σπιτιού του ή και το μπαλκόνι του, έστω κι αυτή τη δύσκολη εποχή του κορωνοϊού και της καραντίνας, θα σκεφτεί σήμερα να ευχηθεί και να τραγουδήσει για τη μεγάλη του αγάπη, για τον ιστορικότερο σύλλογο της Μακεδονίας. Τον Αρη Θεσσαλονίκης.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.