Γεμίζει τη φαρέτρα ο Γκαρσία για να πάρει κούπα

Metrosport Team14 Μαΐου 2021

Των Κώστα Πετρωτού, Γιώργου Καστάνη

Όσοι είναι παρατηρητικοί θα έχουν διαπιστώσει την… εμμονή του Γκαρσία να αναφέρεται τελευταία στις δηλώσεις του στην αποκατάσταση των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ. Μόνο τυχαία δεν είναι η… φρέσκια συνήθεια και φυσικά έχει να κάνει με τον τελικό του Κυπέλλου. Από το απόγευμα της νίκης κόντρα στον Αρη και έπειτα έχει μπει σε εφαρμογή το σχέδιο του Ουρουγουανού τεχνικού για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Βασικός στόχος του να πάει με όσα περισσότερα μπορεί από τα όπλα πρώτης γραμμής στην αναμέτρηση της 22ας Μαΐου.

Το πρώτο κεφάλαιο του σχεδίου ολοκληρώθηκε στο στάδιο Καραϊσκάκη. Τι πέτυχε ο 44χρονος τεχνικός; Ξεκούρασε τον Αντρέ Βιεϊρίνια, αφήνοντάς τον στην Θεσσαλονίκη, τον Σβαμπ εκμεταλλευόμενος την τιμωρία του, άφησε τον Ελ Καντουρί να δουλέψει στην αποθεραπεία του και παράλληλα έδωσε ανάσες για περίπου 60 λεπτά στον Αντριγια Ζίβκοβιτς. Παράλληλα, ενεργοποίησε και τον Τζόλη που το προηγούμενο διάστημα είχε περιορίσει τον χρόνο συμμετοχής του. Αν δεν υπήρχαν και οι στομαχικές διαταραχές του Μουργκ, θα μπορούσε να κάνει ένα σωστό μοίρασμα του χρόνου με τον Αυστριακό, ενώ σταδιακά επαναφέρει και τον Μιχάι. Ωστόσο, το μεγαλύτερο όφελος είναι η επιστροφή του Κρέσπο. Ήταν το πρώτο ματς μετά τον τραυματισμό στο Βικελίδης που αγωνίστηκε. Μετά από δύο προπονήσεις, έπαιξε 17 λεπτά με τον Ολυμπιακό και θα πάρει πολύ περισσότερο χρόνο με τον Αστέρα για να είναι έτοιμος.

Το ματς της Κυριακής είναι το δεύτερο κομμάτι στο σχέδιο Γκαρσία. Εκεί στοχεύει να δώσει χρόνο συμμετοχής και στον Ελ Καντουρί (χθες έκανε προγραμματισμένη αποφόρτιση) και να τον τεστάρει ενόψει τελικού. Θα συνεχίσει την διαχείριση με παίκτες όπως Αντριγια, αλλα και ο Βιεϊρίνια και θα δώσει και ανάσες στον Μπάμπα. Πλέον και ο Περέιρα είναι έτοιμος για να επιτρέψει στον Γκανέζο να γεμίσει και πάλι τις μπαταρίες του. Δεν αποκλείεται να ξεκουράσει τουλάχιστον σε μέρος του αγώνα και τον Βαρέλα, ίσως και τον Πασχαλάκη. Στόχος είναι να πάνε όλοι όσο πιο φρέσκοι γίνεται στην μετωπική με τον Ολυμπιακό

Φυσικά, το μεγάλο ερωτηματικό παραμένει ο Ινγκασον. Ο Ισλανδός συνεχίζει το πρόγραμμα ειδικής διαχείρισης για να ξεκουράσει το ταλαιπωρημένο γόνατό του, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει κατά πόσο θα είναι έτοιμος όσο πρέπει για να βοηθήσει.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.