Γεμάτος ρεκόρ και… απρόσμενα ο 18ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος»

Παναγιώτα Χαλκιά21 Απριλίου 2024

Με εντυπωσιακές επιδόσεις και ρεκόρ ολοκληρώθηκε ο 18ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» στη Θεσσαλονίκη. Εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι φίλοι του αθλητισμού βρέθηκαν πέριξ της διαδρομής για να χειροκροτήσουν τους αθλητές που συμμετείχαν στις τρεις διαδρομές (42χλμ, 10χλμ, 5χλμ).

Φώτης Ζησιμόπουλος και Ματίνα Νούλα ήταν οι νικητές στη διαδρομή των 42χλμ του Μαραθωνίου. Ο πρωταθλητής υπεραποστάσεων και νικητής του περσινού «Σπάρταθλου», Φώτης Ζησιμόπουλος, πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού σε χρόνο 2:23:40 κάνοντας και ρεκόρ διαδρομής. Δεύτερος ήταν Γιώργος Καλαπόδης με 2:25:49 ενώ τρίτος ήταν ο Κυριάκος Μπέης με 2:31:22. Ο Ζησιμόπουλος μετά το τέλος της κούρσας τόνισε: «Κάθε διαδρομή ειναι διαφορετική και σου δινει κατι ξεχωριστό. Ο Μαραθώνιος τελείωσε γρήγορα. Υπήρχαν σημεία που με δυσκόλεψαν αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο. Άρχισε ήρεμα την κούρσα, στη συνέχεια πίεσα τον εαυτό μου».

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Γιώργος Καλαπόδης περνώντας τη γραμμή σε 2:25:49, επίδοση που αποτελεί νέο ατομικό του ρεκόρ και του έδωσε, παράλληλα, την ευκαιρία να σπάσει το ρεκόρ του Αντώνη Παπαδημητρίου. Ο Καλαπόδης μετά την παραλαβή του βραβείου του υποστήριξε: «Ο Αντώνης είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος και φίλος μου. Έχει κάνει απίστευτα πράγματα. Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε και εμείς προσπαθούμε καθημερινά να βελτιωνόμαστε. Θα ήθελα να συγχαρώ το νικητή, Φώτη Ζησιμόπουλο, για την προσπάθεια και το χρόνο που έκανε. Δεν το περίμενα, με ξάφνιασε. Εγώ έκανα μια ατομική επίδοση και είναι πανευτυχής για αυτό. Ο Φώτης ήταν μπροστά και μου έδωσε κίνητρο για να τρέξω πιο γρήγορα και να βγάλω το χρόνο που έκανα».

Στις γυναίκες η Ματίνα Νούλα κέρδισε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με νέο εντυπωσιακό ατομικό ρεκόρ σε 2:45:02. Επίδοση που της έδωσε τη δυνατότητα να βελτιώσει την προσωπική της επίδοση, που ήταν 2:46:53 από τον Μαραθώνιο της Αθήνας. «Χάρηκα πάρα πολύ για τη δεύτερη μου νίκη σε αυτή τη διαδρομή. Έκανα και ατομικό ρεκόρ και χάρηκα ακόμη περισσότερο. Οι προπονήσεις μου ήταν για καλύτερο χρόνο αλλά είχα κάποιες διαταραχές στο στομάχι στη διάρκεια της διαδρομής. Δεν αντιμετώπισα άλλες δυσκολίες. Η διαδρομή είναι ευνοϊκή για ρεκόρ. Νιώθω τη Θεσσαλονίκη πόλη μου πια και ο κόσμος που υπήρχε γύρω γύρω μου έδωσε δύναμη. Πλέον, θα ρίξω ρυθμούς και θα τρέξω 5χλμ και 10 χλμ και θα προετοιμαστώ για τον Μαραθώνιο της Αθήνας, όπου θα κυνηγήσω ένα ατομικό ρεκόρ» υποστήριξε μετά το τέλος της κούρσας.

Χωρίς κορδέλα τερμάτισε η Καλλιμογιάννη στα 5χλμ – Ξεχώρισαν Ιατρουδέλλης και Παπαναστασίου στα 10χλμ


Γιώργος Ιατρουδέλλης και Μαρία Παπαναστασιου ήταν οι νικητές των 10χλμ στον 18ο Μαραθώνιο της Θεσσαλονίκης. Ο νεαρός αθλητής έκοψε πρώτος το νήμα σε 32.14 ενώ τον ακολούθησαν οι Γιώργος Μανουσίδης με 32.27 και ο Αλέξανδρος Τσουμάκας με 32.36. Ο Ιατρουδέλλης μετά το τέλος της κούρσας του υποστήριξε: «Ήταν ένας πάρα πολύ καλός αγώνας και οι συνθήκες ήταν εξαιρετικές. Πάντα είναι μια καλή εμπειρία η Θεσσαλονίκη. Η διαδρομή είναι καλή για καλές επιδόσεις, δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα. Να μη φοβηθεί κάνεις και να δοκιμάσει».

Στις γυναίκες η Μαρία Παπαναστασίου από την Κύπρο ήταν νικήτρια περνώντας τη γραμμή του τερματισμού σε 36.35. Η ίδια μετά τον τερματισμό της τόνισε: «Ήταν ένας ωραίος αγώνας και μια πολύ καλή διαδρομή. Θα επιδιώξω να κάνω και ένα ρεκόρ. Επόμενος στόχος μου είναι οι Παγκύπριοι αγώνες». Δεύτερη ήταν η Αγγελική Σοφοκλέους με 39.31 και τρίτη η Ντίνα Μαργαρίτα με 39.47. Στη διαδρομή μαθήματα ζωής και δύναμης έδωσε η τυφλή δρομέας, Μπέκι Σαλόφσκα, από τα Σκόπια, η οποία έτρεξε με συνοδεία.

Στα 5χλμ έγινε κάτι απρόσμενο καθώς χωρίς κορδέλα τερμάτισε η Βασιλική Καλλιμογιάννη σε 17.40. «Συμμετέχω σχεδόν κάθε χρόνο γιατί μου αρέσει η διαδρομή και η διοργάνωση. Βέβαια, φέτος, έγινε ένα τεχνικό λάθος καθώς δεν έβαλαν την κορδέλα όταν τερμάτισα. Λάθη γίνονται όμως», σχολίασε στο τέλος της κούρσας. Δεύτερη ήταν η Στεφανία Μπάκου με 18.53 και τρίτη η Παναγιώτα Τόκα με 19.45. Στους άνδρες νικητής ηταν ο Στέφανος Τζιερτζίδης, ο οποίος πέρασε τη γραμμή του τερματισμού σε 15.30. Ο αθλητής του ΑΟ Δράμας τόνισε: «Είναι μια εξαιρετική διοργάνωση και συμμετέχω κάθε χρόνο. Φέτος είχα την τύχη να κερδίσω το 5άρι. Εύχομαι να συνεχίσω δυναμικά ναι στους επόμενους αγώνες». Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Νεόφυτος Λεμονάρης σε 15.47 και στην τρίτη ο Θανάσης Κοτσονάς σε 16.46.

Μικροί νικητές και χορός με Πατουλίδου

Τη δική τους προσπάθεια έκαναν τα παιδιά τις πρώτες πρωινές ώρες γεμίζοντας με χαμόγελα την ατμόσφαιρα. Οι μικροί αθλητές με κέφι έκαναν τη δική τους προσπάθεια απολαμβάνοντας την αγκαλιά των γονιών τους στο τέλος της διαδρομής.

Λίγες ώρες αργότερα, διάφορα σχολεία της πόλης διασκέδασαν όσους βρισκόταν στο χώρο χορεύοντας παραδοσιακά τραγούδια της Βόρειας Ελλάδας και είχαν μαζί τους μια απρόσμενη συμμετοχή. Η Βούλα Πατουλίδου χόρεψε το «Μήλο μου κόκκινο» μαζί τους.

Δυναμική παρουσία του ομίλου Metromedia

Στον 18ο κατά σειρά Μαραθώνιο που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη, το Metropolis 95,5, η Μetrosport, το Metrosport.gr, το ZOO 90,8, ο Velvet 96,8 και το Τρανζίστορ 100,3 έδωσαν το παρών ως χορηγοί επικοινωνίας. Επίσης, τα ραδιόφωνα του ομίλου διασκέδασαν τους συμμετέχοντες με τα τραγούδια τους ενώ στο Metropolis κάλυψε δημοσιογραφικά το γεγονός καλύπτοντας κάθε πτυχή των διαδρομών.



Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.