Γεμάτη Τούμπα – μήνυμα προς όλους!

Metrosport Team27 Σεπτεμβρίου 2022

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Την Κυριακή το απόγευμα η Τούμπα θα είναι γεμάτη! Οι σχεδόν 30.000 φίλαθλοι θα κατακλείσουν κάθε γωνιά του γηπέδου θέλοντας να υποστηρίξουν τον ΠΑΟΚ, την αγαπημένη τους ομάδα προκειμένου να κατακτήσει τη νίκη και να πλησιάσει στον πόντο τον Παναθηναϊκό. Δεν τους νοιάζει τι έγινε μέχρι στιγμές στις μεταγραφές, τι αποτελέσματα και εμφανίσεις έκανε η ομάδα και ποιες είναι οι προσδοκίες και οι στόχοι. Ο φετινός ΠΑΟΚ θα πηγαίνει παιχνίδι με παιχνίδι. Αν θα καταφέρει κάτι το καλό μένει να το δούμε. 

Γνωρίζουμε όπως και όλος ο κόσμος ότι ο Δικέφαλος με μια περεταίρω ενίσχυση θα είχε τη δυνατότητα να μην πούμε τη βεβαιότητα ότι θα ήταν από τα πρώτα φαβορί. Ευκαιρία ήταν όμως που πέρασε και πάει. Δεν έχει νόημα να την αναμοχλεύουμε συνεχώς. Κατά συνέπεια ο Δικέφαλος μη έχοντας δεύτερο έτοιμο φορ στην σύνθεσή του θα προσπαθήσει να κάνει τρία πράγματα: να πάρει τη νίκη, να πλησιάσει στον πόντο και να εκδικηθεί έστω και μερικώς για την αδικία του τελικού τον περασμένο Μάιο. 

Ο Παναθηναϊκός κατά τη γνώμη μας είναι αν όχι υπερεκτιμημένος τουλάχιστον «ανεβασμένος» σε σχέση με την αξία του όσο αφορά την κοινή ποδοσφαιρική γνώμη. Δεν έπαιξε κάποιο ματς σοβαρό πλην της ΑΕΚ που δεν την κέρδισε και εύκολα ενώ στο Ευρωπαϊκό αποκλείστηκε απευθείας. Δεν είναι σε καμία περίπτωση φαβορί για το πρωτάθλημα. Φαβορί τον κάνουν οι Αθηναϊκές εφημερίδες και όλοι όσοι θέλουν να επαναφέρουν το δίδυμο της καταστροφής του ελληνικού ποδοσφαίρου σε μόνιμες θέσεις πρωταγωνιστών. 

Βέβαια το συγκεκριμένο δίδυμο που παρακολουθούμε στους δέκτες μας μοιάζει πολύ μέτριο συγκρινόμενο με τις πιο παλιές ομάδες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Τόσο μέτριο που θεωρούμε ότι αν φορούσαν άλλες φανέλες ή αν οι δέκτες της τηλεόρασης ήταν ασπρόμαυροι, δεν θα αντιλαμβανόμασταν και δε θα πήγαινε το μυαλό μας ότι αυτές οι ομάδες οι δυο πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος. Συμπερασματικά ακόμα και με τις αδυναμίες τους οι υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος και δη ο ΠΑΟΚ μπορεί να τους χτυπήσει. 

Το παιχνίδι της Κυριακής επιβάλλεται να γίνει μάθημα σε όποιους ξέγραψαν τον Δικέφαλο. Η γεμάτη Τούμπα , είμαστε σίγουροι, ότι θα σταθεί αρωγός σε όλοι αυτή την προσπάθεια. Παλαιότερα η Τούμπα έφτιαχνε τους παίκτες ακόμη κι αν αυτοί δεν είχαν τις δυνατότητες. Την Κυριακή θα το κάνει. Θα δώσει σε όλους τη γνωστή ορμή και την συνεχή εκείνη υποστήριξη ακόμη και στην δύσκολη στιγμή προκειμένου η ομάδα να ανταπεξέλθει και να αλλάξει τις αποδώσεις που μερικοί κωμικοί ξαφνικά έδωσαν τους πρασίνους και τους μετέτρεψαν σε δεύτερο φαβορί.

Επίσης η γεμάτη Τούμπα θα δώσει το μήνυμά της τόσο στην κυβέρνηση, που θεωρεί τον ΠΑΟΚ του Σαββίδη αμελητέα ποσότητα, όσο και στον ίδιο τον Σαββίδη ότι είναι κοντά του και ότι αυτός με τη σειρά του πρέπει να δίνει στην ομάδα τα όπλα για να πολεμήσει αυτούς που κυρίως είναι δικοί του εχθροί!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.