Γάνδη: Τα ρέστα της για να βρεθεί στον τελικό

Γιώργος Ζαΐρης02 Μαρτίου 2022

Την πρόκριση της στον τελικό Κυπέλλου διεκδικεί σήμερα η Γάνδη που όμως βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Αφενός διότι παίζει στην έδρα της ισχυρής Κλαμπ Μπριζ και αφετέρου διότι στο πρώτο ματς που είχε γίνει στην έδρα της είχε γνωρίσει την ήττα με 1-0!

Παρόλα αυτά ο προπονητής της Γάνδης, ο Γιάν Φανχάζενμπρουκ εξέφρασε την πίστη του για την συμμετοχή της ομάδας του στον τελικό: «Πιστεύουμε ότι μπορούμε να προκριθούμε», είπε αρχικά ο προπονητής της Γάνδης και στην συνέχεια πρόσθεσε: «Δεν θα είναι εύκολο. Το κοινό θα είναι με τον αντίπαλο και πρέπει να βάλουμε δύο γκολ χωρίς να δεχθούμε κανένα. Μπορεί επίσης να κριθεί η πρόκριση στα πέναλτι, αλλά πάμε στο Μπριζ χωρίς φόβους, πιστεύοντας στις δυνάμεις μας. Ναι, η Μπριζ έχει σημειώσει πρόοδο μετά την αλλαγή προπονητή, αλλά έχουμε ήδη κερδίσει την Μπριζ αρκετές φορές, οπότε γιατί όχι και σε αυτό το ματς;».

Η σημερινή αναμέτρηση στο «Γιαν Μπρεϊντέλ» θα είναι η τρίτη αναμέτρηση μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα μεταξύ των δύο ομάδων. Η Κλαμπ Μπριζ πήρε την νίκη στο πρώτο παιχνίδι με 1-0 στην «Γκελάμκο Αρένα» χάρη σε γκολ του Σαρλς Ντε Κέτελαρ. Τέσσερις ημέρες μετά την ήττα στο Κύπελλο, η Γάνδη κέρδισε τους πρωταθλητές Βελγίου μέσα στο «σπίτι» τους με 2-1 για το Πρωτάθλημα.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη σκιά της προετοιμασίας της ομάδας υπάρχει και το δράμα που ζει ο Ρομάν Μπεζούς. Ο Ουκρανός μέσος βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση με όσα συμβαίνουν στην πατρίδα του και ο Γιάν Φανχάζενμπρουκ μίλησε για αυτό: «Προσπαθούμε να μιλήσουμε μαζί του όσο το δυνατόν περισσότερο και να τον βοηθήσουμε εάν χρειαστεί. Παραμένει πολύ ανήσυχος για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι θα μπορούσαμε να βρεθούμε σε μια τέτοια κατάσταση. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε μπορεί και να τον παρηγορήσει σε αυτή τη δύσκολη στιγμή», είπε χαρακτηριστικά ο Βέλγος προπονητής.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.