Το μυστήριο του γάμου υπό την σκέπη του κορωνοϊού!

Metrosport Team22 Μαρτίου 2020

Ο κορωνοϊός αλλάζει άρδην την ζωή στην εποχή μας, αλλά επηρεάζει και τις γαμήλιες τελετές.

Η εξάπλωση του ιού δεν έχει αφήσει πολλά πράγματα όπως τα θυμόμασταν, αλλάζοντας σε μεγάλο βαθμό την ζωή όλων, το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Το βράδυ της Δευτέρας (16/3) η Ιερά Σύνοδος ανακοίνωσε πως αναστέλλονται με τον πλέον επίσημο τρόπο όλες οι λατρευτικές συνάξεις, μέσα σε αυτές και το μυστήριο του γάμου. Οπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση  την  οποία εξέδωσαν  σε έκτακτες περιπτώσεις που για λόγους  ανωτέρας βίας είναι απαραίτητο να τελεστεί το Μυστήριο του γάμου και της βάπτισης, η τέλεση των ανωτέρω Μυστηρίων θα πραγματοποιείται με την παρουσία αποκλειστικώς και μόνο των γονέων, του αναδόχου και του παρανύμφου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την περίοδο της Σαρακοστής, η οποία ορίζεται από την Καθαρά Δευτέρα έως το Μεγάλο Σάββατο, δεν πραγματοποιούνται Θρησκευτικοί γάμοι, παρά μόνο πολιτικοί.

Μετά τα έκτακτα μέτρα που πάρθηκαν για την αποφυγή της διασποράς κορωνοϊού, αλλάζει και ο τρόπος τέλεσης των πολιτικών γάμων καθώς πλέον διεξάγονται υπό την προϋπόθεση της παρουσίας ελάχιστων παρόντων στην αίθουσα.

Όπως ενημερώθηκαν τα ζεύγη, οριοθετείται πλέον πλαφόν δέκα ατόμων στους παρευρισκόμενους, στους οποίους συνυπολογίζεται τόσο ο αντιδήμαρχος που διαβάζει τους όρκους όσο και ο/η γραμματέας που συμπληρώνει τα απαραίτητα έγγραφα. Συνεπάγεται, ως εκ τούτου, ότι πέραν των νεόνυμφων θα έχουν δικαίωμα εισόδου μονάχα οι δύο μάρτυρες, που απαιτούνται για την περίσταση, και οι γονείς ή έστω κοντινά συγγενικά πρόσωπα τους.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.