Γαλλικά RAFALE: Στις 17 Δεκεμβρίου περνάει το εξοπλιστικό από τη Βουλή

Metrosport Team04 Δεκεμβρίου 2020

Με οδηγό την 17η Δεκεμβρίου, ημερομηνία που φτάνει στο ελληνικό κοινοβούλιο η υπόθεση του εξοπλιστικού προγράμματος των γαλλικών RAFALE, το αεροπορικό Επιτελείο σε συνεργασία με την Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών, βάζει τις τελευταίες «πινελιές» στο νόμο-πλαίσιο που πρέπει να περάσει από τη Βουλή.

    Το μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα των RAFALE, είναι η σημαία εκκίνησης στην κούρσα που πρόκειται ν’ ακολουθήσει το Επιτελείο, ώστε να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα κονδύλια για να συντηρηθούν τα υφιστάμενα μέσα των Ε.Δ., αλλά να έρθουν και νέα που είναι άκρως απαραίτητα για την επαύξηση της αμυντικής ισχύος της χώρας.

    Αν όλα ακολουθήσουν το χρονοδιάγραμμα του ΓΕΕΘΑ δεν αποκλείεται και πριν αλλάξει ο χρόνος να υπάρξει ακόμη μια σημαντική εξέλιξη…

    Παράλληλα ο σχεδιασμός που ήδη έχει γίνει προβλέπει και ραγδαίες αλλαγές με την στρατιωτική ενίσχυση περιοχών οι οποίες θα παίξουν κομβικό ρόλο στο μέλλον.

      Σ’ ότι αφορά πάντως τα RAFALE, έχει γίνει ήδη και η επιλογή των πρώτων ιπτάμενων και μηχανικών οι οποίοι καλούνται, οι μεν να μάθουν να τα πετούν και οι δε να τα συντηρούν.

      Και επειδή γίνεται αγώνας ώστε στην Ελλάδα να τροχοδρομήσουν τουλάχιστον τα δυο πρώτα RAFALE βαμμένα στα Ελληνικά χρώματα την άνοιξη, ο αγώνας για την αποστολή των αεροπόρων και μηχανικών είναι το δεύτερο στοίχημα του αεροπορικού επιτελείου, την επομένη κιόλας της 17ης Δεκεμβρίου, όταν δηλαδή το εξοπλιστικό πρόγραμμα περάσει στο Ελληνικό κοινοβούλιο.

      Βεβαίως τα πάντα θα ενεργοποιηθούν μόλις πέσουν οι υπογραφές με τις οποίες κλειδώνει και προχωρά το θέμα των RAFALE που έρχονται για ν’ αλλάξουν σελίδα στην αεροπορική υπεροχή στον ουρανό του Αιγαίου και της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

      Προτείνουμε
      This page might use cookies if your analytics vendor requires them.