Γαλλία: Τρεις νεκροί μετά από επίθεση με μαχαίρι στη Νίκαια!

Metrosport Team29 Οκτωβρίου 2020

Επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε κοντά σε μια εκκλησία της Νίκαιας στη Γαλλία και σύμφωνα με την αστυνομία της περιοχής τρία άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ μεγάλος είναι και ο αριθμός των τραυματιών.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν δήλωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση, ενώ συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο.

H επίθεση έγινε γύρω στις 09:00 τοπική ώρα κοντά στο ναό της Νότρ Νταμ. Ο δράστης, ο οποίος είναι τραυματισμένος, έχει συλληφθεί και διακομισθεί σε νοσοκομείο, ενώ οι Αρχές ερευνούν την περιοχή και για πιθανό δεύτερο δράστη.

«Ευχαριστώ τη δημοτική αστυνομία που συνέλαβε το δράστη της επίθεσης με αιχμηρό όπλο στην περιοχή της Νοτρ Νταμ. Καλώ τους κατοίκους της Νίκαιας να αποφεύγουν την περιοχή για να αφήσουν την αστυνομία και τα σωστικά συνεργεία να εργαστούν», έγραψε στο Twitter o δήμαρχος της πόλης, Κριστιάν Εστροζί κάνοντας λόγο για πιθανή τρομοκρατική επίθεση.
Πυροτεχνουργοί της αστυνομίας προχωρούν σε ελεγχόμενες εκρήξεις υπόπτων αντικειμένων. Στο μεταξύ στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση τήρησαν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της σημερινής επίθεσης στη Νίκαια, ενώ αμέσως μετά ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ μετέβη στο υπουργείο Εσωτερικών για να μετάσχει στην έκτακτη συνεδρίαση.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι τρεις οι νεκροί και πως ο δράστης φέρεται να αποκεφάλισε μία γυναίκα, και σύμφωνα με τη Daily Mail κι έναν άνδρα.

Επισήμως ο αριθμός των νεκρών είναι δύο, αλλά αστυνομική πηγή μίλησε στο BFMTV για τρία θύματα. Το γαλλικό Actu17.fr μεταδίδει ότι ο δράστης φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ» και ότι υπάρχουν κάποιες πληροφορίες ότι η επίθεση έγινε εντός του ναού της Νοτρ Νταμ στη Νίκαια, γύρω στις 09:00 τοπική ώρα την ώρα που ήταν σε εξέλιξη λειτουργία.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν δήλωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση, ενώ συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο. Ο δράστης, ο οποίος τραυματίστηκε από τα πυρά αστυνομικών, έχει συλληφθεί και διακομισθεί σε νοσοκομείο, ενώ οι Αρχές ερευνούν την περιοχή και για πιθανό δεύτερο δράστη.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.