Γαλατσόπουλος: «Ζητήσαμε να πάρει το μπάσκετ τα χρήματα που δικαιούται από τη φορολόγηση του στοιχήματος»

Metrosport Team26 Ιανουαρίου 2023

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, μίλησε στο Metropolis 95.5 για τα χρήματα που περιμένουν οι ομάδες από την φορολόγηση του στοιχήματος και τις κινήσεις που έγιναν προς αυτή την κατεύθυνση.

«Κάναμε μία συνάντηση με τον κ. Αυγενάκη, που κάλεσε τις 4 λίγκες, για να μας εξηγήσει τι χρήματα θα μοιραστούν από τον μόνιμο μηχανισμό τυχερών παιχνιδιών, που βοηθάει τον ερασιτεχνικό και τον επαγγελματικό αθλητισμό. Πέρσι δοθήκαν 31 εκ. στον επαγγελματικό και άλλα τόσα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Το μπάσκετ και το βόλεϊ πέρσι ήταν ριγμένα, πλέον άλλαξε η απόφαση και η κατανομή θα γίνεται κάθε αρχή του χρόνου, άρα θα δοθούν μέχρι αρχές Φεβρουαρίου. 30,5 θα μοιραστούν στον ερασιτεχνικό και άλλα 30,5 στον επαγγελματικό. Εμείς ζητήσαμε να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία και να γίνει σύντομα η κατανομή γιατί οι ομάδες τα έχουν υπολογίσει» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Χθες ενημέρωσα τις ομάδες. Η περσινή ΚΥΑ έλεγε ότι τα χρήματα θα είναι για 1,5 χρόνο. Τώρα θα βγει καινούργια ΚΥΑ που θα λέει πώς θα μοιραστούν. Εμείς συμφωνήσαμε να προχωρήσει η διαδικασία. Εγώ θα μιλήσω για το μπάσκετ. Κάναμε δύο κινήσεις, βγάλαμε μία ανακοίνωση και στείλαμε και μία επιστολή στον κ. Αυγενάκη μέσω της οποίας ζητάμε μία συνάντηση ακόμη σαν μπάσκετ. Επίσης, θέλουμε εφαρμογή της περσινής ΚΥΑ, τα χρήματα για τα ευρωπαϊκά και το μπάσκετ να πάρει αυτά που δικαιούται. Εγώ θέλω να πω δημόσια ότι οι διαδικασίες πρέπει να τρέξουν».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.