Γαλατσόπουλος: «Συνεχείς επαφές με την ΕΡΤ και για χορηγό»

Metrosport Team10 Σεπτεμβρίου 2020

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος.

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ μίλησε για το νέο Πρωτάθλημα της Basket League, τα τηλεοπτικά και τα κριτήρια συμμετοχής που δεν ίσχυσαν τη φετινή σεζόν. 

Μεταξύ άλλων, ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος δήλωσε:

Αν η κλήρωση του Πρωταθλήματος ήταν προάγγελος συμφωνίας με την ΕΡΤ: «Η συνεργασία με την ΕΡΤ υπάρχει, ήταν άριστη. Είμαστε σε συνεχείς επαφές, υπάρχει διάθεση και θέληση για νέα συνεργασία. Και εφόσον οριστικοποιηθεί υπάρχει επιθυμία της πολιτείας να στηρίξει τον αθλητισμό και για πρώτη φορά να πετύχουμε μια κεντρική διαχείριση με όλες τις ομάδες σε ένα κανάλι».

Για το ότι κατεβαίνουν 13 ομαδες στο Πρωτάθλημα και τι προβλέπει: «Οι διαβεβαιώσεις που παίρνουμε από τον Πανιώνιο είναι ότι θα κατεβεί κανονικά».

Για τους όρους στα τηλεοπτικό: «Θα εξαρτηθεί, είμαστε στις διαπραγματεύσεις για το ποσό. Θέλουμε να είναι καλύτερο, για αυτό κάνουμε και αυτό με την κεντρική διαχείριση. Στις επόμενες 15 μέρες θα έχουμε καταλήξει».

Για την πιθανή παρουσία κόσμου στα γήπεδα: «Εικάστε σε συνεχή επαφή με το υπουργείο αθλητισμού, υπάρχει θέληση από την πλευρά της πολιτείας. Ό,τι γίνει θα είναι με ασφαλή τρόπο, πάνω από όλα η υγεία προπονητών και αθλητών. Με αφορμή και την διοργάνωση του BCL στην Αθήνα να πείσουμε τον κ. Χαρδαλιά και τον ΕΟΔΥ να καταφέρουμε να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Για τα κριτήρια συμμετοχής στην Basket League: «Τα κριτήρια καλώς μπήκαν για να μπει μια τάξη. Το ότι δεν εφαρμόστηκαν από φέτος οφείλεται στο ότι με αυτή την κρίση οι ομάδες για 8 μήνες δεν είχαν έσοδα. Επίσης όλα αυτά έπρεπε να νομοθετηθούν. Θα ψηφιστούν και θα γίνουν νόμος του κράτους τις επόμενες μέρες. Έτσι η εφαρμογή τους θα γίνει από τη νέα σεζόν. Ένα σοβαρό θεμα είναι η εγγυητική και ο ΕΣΑΚΕ αποκτά δικαίωμα προαδειοδότησης. Θα κρίνει ο ΕΣΑΚΕ και μετά ο φάκελος θα πηγαίνει στην ΕΕΑ».

Για το τι Πρωτάθλημα περιμένει: «Ο κορωνοϊός έχει επηρεάσει σε παγκόσμιο επίπεδο. Έχουν γίνει κινήσεις από όλες τις ομάδες, θα δούμε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στο μέτρο του δυνατού. Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει κινήσεις για να πρωταγωνιστήσει σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η ΑΕΚ είναι εξίσου δυνατή ομάδα όπως και ο Προμηθέας. Η οικογένεια του ΠΑΟΚ να στηρίξει την προσπάθεια του κ. Χατζόπουλου ώστε να επιστρέψει εκεί που ήταν. Το ίδιο εύχομαι και για τον Άρη. Είμαστε σε συζητήσεις για κεντρικό χορηγό, πιστεύω θα έχουμε αποτέλεσμα ώστε να δώσουμε περισσότερα έσοδα στις ομάδες».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.