Γαλάνης: «Ο Άρης σκοράρει πιο εύκολα - Στο δεύτερο ημίχρονο θα κριθεί το παιχνίδι»

Metrosport Team11 Δεκεμβρίου 2020

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο γνωστός στατιστικολόγος Κώστας Γαλάνης, ο οποίος μίλησε για το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής μεταξύ του Άρη και του ΠΑΟΚ, εκφράζοντας την άποψή του για το πού, με βάση τη στατιστική, θα κριθεί το παιχνίδι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο Metropolis 95.5:

Για την αναμέτρηση: «Καταρχάς, πρέπει να κοιτάξουμε στην βαθμολογία, οι ομάδες είναι δίπλα - δίπλα. Για τον Άρη, είναι η δεύτερη χρονιά που κάνει μια πολύ καλή πορεία, είχε χρόνια να το κάνει αυτό. Ο ΠΑΟΚ, έχει βάλει 18 γκολ και έχει δεχθεί 5, ενώ από την άλλη ο Άρης, έχει βάλει 16 ενώ έχει δεχθεί 7. Αυτό σημαίνει πως ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερος. Ο «δικέφαλος», έχει ένα φοβερό στοιχείο, καθώς στο τελευταίο δεκάλεπτο έχει ένα μοναδικό σκορ με 7-0. Στο πρώτο μέρος βάζει 5 γκολ και δέχεται 3 ενώ στο δεύτερο σκοράρει 13 και δέχεται μόλις 3. Αυτό, δείχνει ότι παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η φυσική κατάσταση των παικτών. Ο Άρης για παράδειγμα, στο πρώτο ημίχρονο βάζει 5 τέρματα και δέχεται άλλα 5. Η διαφορά θα φανεί στο δεύτερο μισό, εκεί θα κριθούν όλα». 

«Ο ΠΑΟΚ, χρειάζεται 8 τελικές για να σκοράρει, έχει 18 γκολ σε 137 προσπάθειες. Ο Άρης, σκοράρει πιο εύκολα ενώ παράγει λίγοτερες προσπάθειες, έχει 16 τέρματα σε 96 τελικές, είναι πιο καλός στο γκολ. Επίσης, οι «κίτρινοι» αμυντικά έχουν δεχθεί 7 γκολ και ο ΠΑΟΚ 5. Ο Άρης, τα δέχεται μετά από 9 προσπάθειες των αντιπάλων, ενώ ο ΠΑΟΚ μετά από 11. Οι λεπτομέρειες θα κρίνουν το αποτέλεσμα όπως και την βαθμολογία».
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.