Γάκης: «Τα εμβόλια σώζουν ζωές, τα lockdown σκοτώνουν»

Metrosport Team08 Μαρτίου 2021

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Weekend με τον Γρηγόρη Κόκκινο» φιλοξενήθηκε ο Δημήτρης Γάκης.

Ο γνωστός χειρουργός και πρώην διοικητής του ΑΧΕΠΑ υποστήριξε πως τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού σώζουν ζωές εφόσον έχουν εξαντληθεί όλα τα δεδομένα ασφαλείας.

Επίσης ανέφερε ότι τα συνεχή lockdown δεν προφέρουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας καθώς τα κρούσματα δεν μειώνονται.

Μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Γάκης δήλωσε:

Για τους χειρισμούς της κυβέρνησης και του ΠΟΥ στο θέμα του κορωνοϊού: «Η επιδημιολογία έχει βασικούς κανόνες και αρχές. Υπάρχουν 7 αρχές που πρέπει να εφαρμοστούν σε περίπτωση βιολογικής απειλής. Δεν εφαρμόστηκαν αυτές οι αρχές. Αντιθέτως, δεν οικτίρω μόνο την ελληνική κυβέρνηση. Είναι ένα σχέδιο αυτό το οποίο έχει εξελιχτεί και το οποίο άφησε έναν ιό ο οποίος εφόσον είχαμε πάρει έγκαιρα μέτρα δε θα μας ταλαιπωρούσε τόσο πολύ. Και πάλι έπαιξε το βρώμικο παιχνίδι του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, όπως έκανε το ίδιο το 2009. Μόνο τότε, κατόπιν καταγγελιών, είχαν δικαστεί και τιμωρηθεί τα στελέχη του τα οποία εκδιώχθηκαν και από το ευρωπαϊκό δικαστήριο αλλά και από αστικά δικαστήρια διότι προσπάθησαν και τότε να παίξουν παρόμοιο παιχνίδι. Μόνο που δεν ήταν τόσο καλά οργανωμένοι και δεν τους βγήκε. Εδώ είχαμε έναν ιό ο οποίος είχε εξελιχθεί από τον Δεκέμβριο, ξέραμε όλοι την εμφάνισή του, της περίεργης αυτής πνευμονίας στην Κίνα. Όσοι παρακολουθούν διεθνή νέα παντού είχε εμφανιστεί αυτή η περίεργη πνευμονία και ο ΠΟΥ μας αποκοίμιζε στις αρχές του χρόνου παρότι οι Κινέζοι είχαν φροντίσει να αναλύσουν το RNA του ιού. Και το δημοσίευσαν την 1η Ιανουαρίου. Ήταν, δηλαδή, έτοιμα όλα για να μπορέσει να αντιδράσει η διεθνής κοινότητα. Και ο ΠΟΥ έλεγε δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο και έφτασε να κηρύξει πανδημία όταν ήδη είχε εξαπλωθεί ο ιός, όταν ήδη η Ιταλία μάτωνε, στις 10 Μαρτίου αν θυμάμαι καλά».

Για την Κίνα και τα ποσοστά θνησιμότητας που ανακοινώνει: «Οι Κινέζοι προσπάθησαν να τα κρύψουν από την αρχή. Και άσκησαν διώξεις στους γιατρούς. Συμμετέχω σε μία διεθνή ομάδα η οποία αναλύει το θέμα και προτείνει δράσεις και έχει βγει και μία διακήρυξη που λέει ξεκάθαρα τι έπρεπε να έχει γίνει. Σας λέω δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα σωστά. Στις 16 Ιανουαρίου, ο κ. Τσιόδρας έγραφε στην «Καθημερινή» ότι είναι ένας ήπιος ιός ο οποίος δεν έχει μεγάλη μεταδοτικότητα. Στις 20-22 Ιανουαρίου, ο κ. Αρκουμανέας, πάλι στην «Καθημερινή» έλεγε αντίστοιχα καθησυχαστικά πράγματα και την ίδια μέρα το Χονγκ Κονγκ έκλεισε όλες τις εισόδους σε όλα τα μέσα μεταφοράς από την Κίνα. Αυτή ήταν η είδηση. Και ήταν τόσο ανενημέρωτοι στον Προμαχώνα στην προστασία της χώρας μας στην προστασία από βιολογικές απειλές από τον ΕΟΔΥ, που δεν είχαν πάρει χαμπάρι το τι γίνεται».

Γιατί η Φλώρινα με 2 κρούσματα είναι σε αποκλεισμό: «Τις προηγούμενες μέρες δεν είχαμε κρούσμα. Είχαμε 0-1 κρούσματα και αυτά έρχονται από την Κοζάνη που δουλεύουν στη ΔΕΗ και επανέρχονται. Κοινή λογική δεν υπάρχει σε αυτή τη χώρα. Έχουν ξεσηκωθεί οι μαγαζάτορες κι έχουν απόλυτο δίκιο. Η Φλώρινα είναι κατακάθαρη».

Ποια είναι η γνώμη του για τα εμβόλια: «Τα εμβόλια δεν είναι θεραπεία της επιδημίας. Άκουσα προηγουμένως τον κ. Κιουμή που σωστά είπε ότι θα βοηθήσουν αλλά την επιδημία δεν αντιμετωπίζεις με το εμβόλιο. Γιατί ένα εμβόλιο για να βγει και να παραχθεί σε ικανές ποσότητες ούτως ώστε να εμβολιάσει άνω του 60-80% του πληθυσμού, χρειάζεται μήνες, να μην πω και χρόνια. Το έχουμε το εμβόλιο αλλά βλέπετε ότι δεν το έχουμε. Δεν έχουμε την επαρκή παροχή για να εμβολιάσουμε τον πληθυσμό μας. Και δε θα είχε εμβολιαστεί το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού το οποίο χρειάζεται για να χτίσουμε ανοσία της κοινωνίας πριν από το τέλος του χρόνου. Επομένως καταλαβαίνετε ότι το εμβόλιο δε θεραπεύει την επιδημία. Αυτοί που ξέρουν από επιδημίες θα σας το πούνε κατηγορηματικά. Η επιδημία θεραπεύεται με μία σειρά μέτρων τα οποία πρέπει να λαμβάνονται, να είναι στοχευμένα, και το κυριότερο είναι με αυτά τα μέτρα να κάνεις ορατό έναν αόρατο εχθρό. Ο ιός είναι αόρατος, δεν τον βλέπουμε. Πώς θα μπορέσουμε να πάρουμε τοπικά μέτρα; Μόνο αν κάνουμε τυχαία τεστ, όπως κάνουμε τα γκάλοπ. Δυστυχώς προτιμούν να ξοδεύουν τα λεφτά για να κάνουν 60-65 γκάλοπ το χρόνο για να δουν την απόσταση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ λες και αυτό θα σώσει ζωές και δεν δίνουν τα αντίστοιχα χρήματα για να κάνουν τυχαιοποιημένα «γκάλοπ». Να σηκώσουν το τηλέφωνο και να πουν «σήμερα ερχόμαστε να σας πάρουμε ένα μικρό δείγμα γιατί επιλεγήκατε από τη μηχανή τυχαίων αριθμών για να ξέρουμε τι γίνεται στην κοινωνία μας».

Για το αν τα εμβόλια σώζουν ζωές: «Τα εμβόλια σώζουν ζωές, φυσικά. Και πρέπει να είναι αφελής κανένας για να είναι κατά του εμβολιασμού. Τα εμβόλια έχουν σώσει ζωές και έχουν εξαφανίσει νοσήματα που σκότωναν εκατομμύρια κόσμο από την ανθρωπότητα. Αλλά όταν υπάρχει προσοχή κι όταν έχουν εξαντληθεί όλα τα δεδομένα ασφαλείας. Προσωπικά επειδή ήμουν από τους ανθρώπους στην Ελλάδα οι οποίοι έδωσαν μάχη για να έρθουν στην Ελλάδα και να νομοθετηθούν τα μέτρα ασφαλούς έρευνας για τα νέα φάρμακα, είμαι απόλυτος. Κάθε φάρμακο πρέπει να ολοκληρώσει και τις τρεις προαπαιτούμενες φάσεις, να πάρει την άδεια και να παρακολουθείται στην 4η φάση της έρευνας. Εδώ καταλύθηκε αυτός ο κανόνας και δόθηκε άδεια σε φάρμακο που δεν είχε συμπληρώσει την τρίτη του φάση με το επιχείρημα ότι έχουμε μία πανδημία. Προσέξτε όμως. Το εμβόλιο αν το συγκρίνουμε με ένα αντιυπερτασικό φάρμακο ή ένα φάρμακο για τον διαβήτη, είναι απείρως πιο επικίνδυνο αν δεν προσέξουμε και δεν το δώσουμε με ασφάλεια στον πληθυσμό. Γιατί το εμβόλιο θα το κάνει το 90% του πληθυσμού ενώ το αντιυπερτασικό θα το πάρει το 5% του πληθυσμού».

Έχουμε κάτι να φοβηθούμε από το εμβόλιο: «Δεν ξέρω. Όλα τα εμβόλια είναι στο ερευνητικό στάδιο 3. Μέχρι στιγμής έχουν δοθεί εκατομμύρια δόσεις. Οξείες ανεπιθύμητες ενέργειες δεν είναι πολλές ή δεν είναι μη συγκρίσιμες με αυτές τις νόσους που εμφανίζονται στον γενικό πληθυσμό λένε μέχρι στιγμής τα σοβαρά κράτη που παρακολουθούν τις επιπλοκές, όπως η Μεγάλη Βρετανία στην οποία έχω πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη. Οι επιπλοκές που εμφανίζονται μετά τον εμβολιασμό και οι θάνατοι είναι ανάλογοι με τους θανάτους που εμφανίζονται σε άτομα της ίδιας ηλικίας, λέει η Μεγάλη Βρετανία. Αυτό είμαι υποχρεωμένος να το πιστέψω. Αλλά δεν έχει τελειώσει η τρίτη φάση. Επομένως, το εμβόλιο πρέπει να γίνει με λογική στάθμισης του κινδύνου και του οφέλους. Δηλαδή, οι ηλικιωμένοι έχουν 100 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να πεθάνουν από έναν 40χρονο, 30χρονο. Θα τους δώσω το εμβόλιο κατά προτεραιότητα, κάτι το οποίο γίνεται σωστά. Από εκεί και πέρα να συζητάω να εμβολιάσω ένα 16χρονο παιδί με ένα εμβόλιο το οποίο δεν έχει συμπληρώσει την φάση 3 της έρευνας, νομίζω ότι είναι αστείο. Τη στιγμή μάλιστα που ξέρω ότι ο κορωνοϊός είναι πολύ ηπιότερος σε αυτήν την ηλικία και πολύ λιγότερο επικίνδυνος από ότι η γρίπη. Η γρίπη έχει περισσότερους θανάτους στις ηλικίες κάτω των 25 από τον κορωνοϊό».

Για το ότι η γρίπη τείνει να εξαφανιστεί λόγω της χρήσης αντισηπτικών και μασκών: «Σαχλαμάρες. Ποιοι τα λένε αυτά; Αλίμονο! Η ανοησία βασιλεύει. Τότε θα είχε εξαφανιστεί και ο κορωνοϊός».

Γιατί όλοι οι θάνατοι «βαφτίζονται» covid: «Γιατί το παιχνίδι που παίχτηκε, σας λέω ότι αυτή η επιδημία είναι υπαρκτή. Ο ιός είναι υπαρκτός. Είναι καινούργια επιδημία και θα είχε αυξημένη θνητότητα μέχρι να αναπτυχθούν αντισώματα σε αυτόν τον καινούριο ιό. Αυτό γίνεται και με τις μεταλλάξεις του ιού της γρίπης, του Η1Ν1 κλπ. Αυτό είναι υπαρκτό. Αλλά δεν μπορούμε να λέμε ότι εξαφανίστηκε η γρίπη. Απλώς τι έγινε, η μοριακή τεχνική η οποία κατασκευάστηκε από έναν Γερμανό ο οποίος έχει μηνυθεί από διεθνή ομάδα δικηγόρων και είναι υπόδικος στη Γερμανία για απάτη. Ορίστηκε το όριο ανίχνευσης στους 45 κύκλους. Πολύ γρήγορα και πολύ απλά, η PCR είναι μία φανταστική μοριακή τεχνική. Μπορεί να βρει πράγματα τα οποία καμία άλλη τεχνική δεν μπορεί να βρει. 

Αρκεί όμως να χρησιμοποιήσεις τη σωστή δόση ενίσχυσης του δείγματος. Και η σωστή είναι 30 φορές ενίσχυση του δείγματος, 30 κύκλοι ενίσχυσης του δείγματος. Από εκεί και πέρα όταν υπερενισχύεις και έχεις όριο το 45 που γίνεται συνήθως, πιάνεις ό,τι σκουπίδι υπάρχει, ότι θραύσμα άλλων ιών, της γρίπης, άλλους κορωνοϊούς, απονεκρωμένα κύτταρα τα οποία ανακυκλώνονται, οτιδήποτε τέτοιο υπάρχει στο δείγμα σου, θα το πιάσει. Επομένως, υπερδιαγιγνώσκει. Και για να το πω ξεκάθαρα, από τα δείγματα τα οποία βλέπετε εσείς, τα οποία λέγονται κακώς και κρούσματα, θα σας εξηγήσω γιατί, το 20% μόνο είναι πραγματικά θετικά δείγματα. Έχουν γίνει μελέτες και μάλιστα πρόσφατα ο ΠΟΥ το παραδέχθηκε και έδωσε οδηγία στις 23 Ιανουαρίου ότι δεν χαρακτηρίζουμε κρούσμα ένα θετικό εύρημα από την PCR, εκτός αν έχει κλινική συμπτωματολογία. Δηλαδή τον βασικό κανόνα της ιατρικής. 

Η ιατρική λέει η διάγνωση μπαίνει κλινικά και επιβεβαιώνεται με εργαστηριακή εξέταση. Εδώ τα αντιστρέψαν όλα. Η εργαστηριακή εξέταση βαφτίζεται σαν διάγνωση, κάτι το οποίο δεν ισχύει. Δεύτερον, η λογική η οποία υπάρχει σήμερα έχει επεκταθεί τόσο πολύ ώστε ακόμα και ο ίδιος ο Φάουτσι, ο αρχιδιαφημιστής των εμβολίων, παραδέχτηκε ότι όντως πρέπει να είναι χαμηλότερο το όριο ενίσχυσης του δείγματος στην PCR, το CT, όπως λέμε. Γιατί κάποιοι αναφέρουν που τώρα που είναι τα εμβόλια, και στο Ισραήλ που έχει εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού, δεν βλέπουμε να έχουν εξαφανιστεί τα νέα κρούσματα. Άρα γιατί; Δεν κάνει δουλειά το εμβόλιο; Αυτή είναι η εύκολη εξήγηση. Εγώ θα σας πω διότι συνεχίζει να διαγιγνώσκει «σκουπίδια» η PCR. Επομένως, εμμέσως, τους λένε χαμηλώστε το όριο ενίσχυσης στην PCR ούτως ώστε να μην πιάνει τα «σκουπίδια» και να φανεί ότι έπεσαν τα κρούσματα μετά τον εμβολιασμό».

Κλείνοντας: «Ήμουν σε μία τηλεδιάσκεψη με Ευρωπαίους και Αμερικανούς συναδέλφους. Ξέρετε πόσες καταγγελίες για άτομα τα οποία προΐστανται και δίνουν οδηγίες στις διάφορες χώρες στα διάφορα κανάλια, είναι άτομα για τα οποία εκκρεμούν δικαστικές διερευνήσεις; Αυτό κάτι λέει. Κάποιος από τους βουλευτές πριν από κάποιο καιρό στο ελληνικό κοινοβούλιο παρουσίασε κάποια παραστατικά από νόμιμες αμοιβές συναδέλφων οι οποίοι κάνανε ερευνητικές εργασίες φαρμάκων από εταιρίες. 

Σκεφτείτε ότι μέσα σε αυτές είναι εταιρίες οι οποίες διώκονται. Υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία είναι πίσω από τη «μόστρα» την οποία βλέπουμε. Θέλω να δώσω ένα μήνυμα σε όλους. Να είναι ψύχραιμοι, λογικοί, να μην αφήνουν τις τηλεοράσεις να τους πανικοβάλλουν, να παίρνουν τα μέτρα ατομικής προστασίας. Και να σας πω το πολύ ευχάριστο ότι ο κορωνοϊός φθίνει παγκοσμίως. Δείτε τη σχετική ανάρτησή μου στο facebook. Και υπολογίζεται ότι θα κατέβει στο ελάχιστο όριό του, κάνει τον κύκλο του, βοηθάει το εμβόλιο, βοηθάει και η μάσκα. Να πούμε στον πληθυσμό μας να μη φοβάται, να μην πανικοβάλλεται. Διότι ο φόβος σκοτώνει. Και βέβαια αν μπορέσουμε να περάσουμε στους πολιτικούς μας ότι το παρατεταμένο lockdown σκοτώνει, είναι επιζήμιο. Το βλέπετε δεν πέσαν τα κρούσματα, δεν πέσαν τα περιστατικά που μπήκαν στα νοσοκομεία και τις εντατικές. Είναι αποτυχημένη επιλογή το lockdown. Να στρέψουν την προσοχή τους και θα τους πούμε ποιες είναι οι βασικές ενέργειες που πρέπει να γίνονται για να μπορέσει να περιοριστεί αυτή η επιδημία».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.