Γ. Αντετοκούνμπο: «Δεν είμαστε έτοιμοι για μετάλλια, δεν μπορούμε να παίζουμε όπως οι Μπακς»

Metrosport Team06 Αυγούστου 2022

«Χαμηλά την μπάλα» θέλησε να κρατήσει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στην Media Day της Εθνικής, ο οποίος στις δηλώσεις του επανέλαβε πολλές φορές πως δεν πρέπει ο πήχης να μπει ψηλά γιατί «τρώμε τα μούτρα μας» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων, ο σουπερστάρ των Μπακς έκανε λόγο για τον στόχο της ομάδας που δεν είναι άλλος από την παρουσία στην οκτάδα, ένα σημείο που η «επίσημη αγαπημένη» έχει πολλά χρόνια να φτάσει, ενώ για τον κόουτς Ιτούδη τόνισε πως κάνει τρομερή δουλειά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:
 
"Δεν έχει σχέση τι περιμένει ο κόσμος. Εμείς παίζουμε το μπάσκετ και μέρα με την ημέρα πρέπει να βελτιωνόμαστε. Τόσο χρόνια δεν έχουμε προκριθεί στους οκτώ. Να πάμε να παίξουμε το χιαστί ματς. Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι. Δεν είμαστε έτοιμοι για μετάλλια. Πρέπει να βελτιωθούμε ως ομάδα. Να δημιουργήσουμε μία καλή χημεία. Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα σύνολο. Πρέπει να κάνουμε το επόμενο βήμα. Μακάρι να μπορέσουμε να το κάνουμε φέτος".

"Έχει σημασία να μάθουμε να παίζουμε ο ένας με τον άλλο. Κι εγώ στο Μιλγουόκι είμαι ο καλύτερος. Εδώ είμαστε όλοι οι καλύτεροι, αλλά πρέπει να μάθουμε να παίζουμε σαν ομάδα.

"Είναι ένα όνειρο που έχει γίνει πραγματικότητα. Να παίξουμε με τα αδέρφια μου μαζί στην Εθνική. Να κάνουμε μαζί προπόνηση. Να μαρκάρουμε ο ένα τον άλλο. Είμαι χαρούμενος".

"Δεν είναι δική μου δουλειά είναι του προπονητή το πώς μπορεί να γίνει καλύτερη η ομάδα".

"Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε πολλά. Τρώμε τα μούτρα μας. Ο Καλάθης, ο Παπανικολάου είναι 32-33 χρονών έχουν μια ευκαιρία. Πάμε βήμα - βήμα.

Βήμα - βήμα να φτάσουμε στους οκτώ. Μακάρι εκεί να είμαστε καλοί και να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε.

"Έχουμε κάνει δύο προπονήσεις. Ο κόουτς κάνει τρομερή δουλειά. Μας φέρνει κοντά, μας εξηγεί. Δεν μπορούμε πάντως να παίζουμε όπως παίζουμε στους Μπακς είναι απλά τα πράγματα. Εγώ θα κάνω ό,τι μου ζητάει η ομάδα. Έχουμε μία ευκαιρία μπροστά μας. Έχουμε μια ευκαιρία να το κάνουμε. Να παίξουμε σωστά, να παίξουμε άμυνα.

Αυτό μπορούμε να το κάνουμε. Πρέπει να βάζουμε πιο ρεαλιστικούς στόχους. Μακάρι να προκριθούμε".

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.