Φυσική κατάσταση, σε πρώτο πλάνο για τον Άρη

Μάνος Χατζάκης08 Οκτωβρίου 2020

Ως ευκαιρία να πραγματοποιήσει μίνι προετοιμασία, βλέπει ο Ακης Μάντζιος, το διάστημα της διακοπής του Πρωταθλήματος, λόγω των υποχρεώσεων της εθνικής. 

Ο τεχνικός του Αρη θα δουλέψει σε διαφορετικά μέτωπα, ωστόσο έχει δύο βασικούς στόχους. Τη βελτίωση στα επίπεδα της φυσικής κατάστασης των ποδοσφαιριστών και την ταχύτερη ενσωμάτωση των νέων αποκτημάτων.

Από τις πρώτες μέρες της έλευσής του στην ομάδα, ο Μάντζιος αντιλήφθηκε ότι κάποιοι ποδοσφαιριστές εμφανίζουν σημάδια κόπωσης, κάτι που φαίνεται και στην απόδοσή τους, μετά τη συμπλήρωση περίπου μίας ώρας αγώνα. Ο 51χρονος τεχνικός περίμενε... υπομονετικά τη διακοπή, προκειμένου να δουλέψει σε ρυθμούς μίνι προετοιμασίας, γι' αυτό αποφάσισε -με τους συνεργάτες του- την αλλαγή στο πρόγραμμα προπόνησης. Ηδη, οι ρυθμοί έχουν αλλάξει και προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του κόουτς, ο οποίος θέλει, με την επανέναρξη της Super League 1, να δει βελτίωση σε διάφορα κομμάτια του παιχνιδιού, όσο και στα... πνευμόνια. Εκτός αυτών, το τεχνικό τιμ θα δώσει βαρύτητα στη ταχύτερη, αλλά και αποτελεσματικότερη ενσωμάτωση των νεοφερμένων και ειδικά των Σαντέ Σίλβα και Γιόχαν Μπεναλουάν, για τους οποίους εκτιμάται ότι θέλουν χρόνο προσαρμογής στο νέο περιβάλλον.

Προσωπικό στοίχημα του Μάντζιου είναι η “βελτίωση” σε συνολικά και επιμέρους αγωνιστικά ζητήματα, λέξη που έκανε... μότο του από τη στιγμή που ανέλαβε το τιμόνι. Και η δουλειά ξεκίνησε, εδώ και κάποιες μέρες, και θα ενταθεί το προσεχές διάστημα και μέχρι ο Αρης να αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.