«Φτιάχνει παιχνίδι από πίσω ο Φαμπιάνο, έχει νοοτροπία νικητή»

Πέτρος Χαριζακλής20 Ιουλίου 2021

Ο Αρης έχει ενισχυθεί στην αμυντική του γραμμή με την απόκτηση του Φαμπιάνο. Ο Βραζιλιάνος στόπερ έχει ενσωματωθεί ήδη στις προπονήσεις των «κιτρινόμαυρων» και θέλει να κάνει την διαφορά στην άμυνα της ομάδας του Μάντζιου. 

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα των Θεσσαλονικέων έπαιζε την περσινή χρονιά στην Τουρκία για λογαριασμό της Ντενιζλίσπορ και το Metrosport.gr συνομίλησε με έναν συμπαίκτη του και καλό του φίλο. Ο λόγος για τον Μούρις Μεσάνοβιτς, τον Βόσνιο επιθετικό που συνυπήρξε σε 30 παιχνίδια με τον Φαμπιάνο και μας μίλησε για τον χαρακτήρα του, τόνισε πως μπορεί να βοηθήσει επιθετικά τον Αρη ενώ ξεκαθάρισε πως δεν θα έχει πρόβλημα προσαρμογής. 

Επίσης, μίλησε για το χαρακτηριστικό του να φτιάχνει παιχνίδι από πίσω αλλά και για τη νοοτροπία νικητή που τον διακατέχει.


-Γεια σου Μούρις. Πες μου, ποια είναι η σχέση σου με τον Φαμπιάνο;

«Είμαστε πολύ καλοί φίλοι, μετά το τέλος στη Ντενιζλίσπορ μιλάμε στο τηλέφωνο».

-Βγαίνατε έξω μαζί; Εχετε καλές σχέσεις; Ποιος είναι ο χαρακτήρας του;

«Ναι, περνούσαμε πολύ χρόνο μαζί. Ο Φαμπιάνο είναι ήρεμος, χαρούμενος και χαλαρός εκτός αγωνιστικού χώρου».

-Ποια ήταν η σχέση του με τον προπονητή της Ντενιζλί;

«Δεν είχαμε μόνο έναν προπονητή στην τουρκική ομάδα. Ολοι τους τον σεβόντουσαν ιδιαίτερα».

-Παίξατε μαζί 30 παιχνίδια. Ποιο είναι το καλύτερο χαρακτηριστικό του Φαμπιάνο; Μπορεί να παίξει σε περισσότερες από μία θέσεις;

«Στον Φαμπιάνο αρέσει να παίζει ποδόσφαιρο, προσπαθεί πάντα να φτιάξει παιχνίδι, δεν του αρέσει να παίζει με μεγάλες μπαλιές. Θέλει να παίζει στρωτό ποδόσφαιρο και έχει εξαιρετική ποιότητα σε αυτόν τον τομέα».

-Μπορεί να βοηθήσει επιθετικά τη νέα του ομάδα; Πες μου μία ή περισσότερες αδυναμίες στο στυλ παιχνιδιού του.

«Νομίζω ότι μπορεί να βοηθήσει τον Αρη επιθετικά, έχει ένα πολύ καλό σουτ και είναι επίσης εξαιρετικός στο άλμα. Αδυναμία; Ίσως ότι κάποιες φορές κινδυνεύει πάρα πολύ όταν προσπαθεί να χτίσει μια επίθεση».

«Μπορεί να χειριστεί την πίεση στον Αρη»

-Μπορεί να ανεβάσει επίπεδο την άμυνα του Άρη; Εκανε τη διαφορά στην Τουρκία;

«Νομίζω ότι ο προπονητής του Άρη γνωρίζει την ποιότητά του και είναι πεπεισμένος ότι μπορεί να βοηθήσει».

-Μίλησες πρόσφατα μαζί του;

«Ναι, μιλήσαμε πριν από δύο-τρεις ημέρες, μου είπε ότι ήταν πολύ χαρούμενος που ήρθε στον Άρη και ότι ήθελε να αρχίσει να παίζει όσο το δυνατόν συντομότερο».

-Είχε πρόβλημα να προσαρμοστεί στην Τουρκία λόγω της γλώσσας; Ο Άρης έχει πολλούς παίκτες ισπανόφωνους, θα είναι καλό γι’ αυτόν για να προσαρμοστεί γρηγορότερα;

«Δεν είχε προβλήματα με την προσαρμογή του στην Τουρκία, είχαμε 14 ξένους στην ομάδα, οπότε δεν υπήρχε πρόβλημα. Μιλάει πορτογαλικά, αγγλικά και γερμανικά, οπότε δεν νομίζω ότι θα έχει προβλήματα με την προσαρμογή του στην Ελλάδα».

-Ο Άρης είναι διαφορετική ομάδα από τον Ντενιζλισπόρ, παίζει στην Ευρώπη, έχει διαφορετικούς στόχους στο πρωτάθλημα. Θα αντέξει την πίεση του Άρη;

«Νομίζω ότι έχει την ποιότητα για να παίξει στον Άρη και μπορεί να χειριστεί την πίεση. Είναι παίκτης με νοοτροπία νικητή».

-Θυμάσαι κάποια αστεία ιστορία από αυτόν κατά την περίοδο που ήσασταν συμπαίκτες;

«Δεν ξέρω αν είναι μια αστεία ιστορία, αλλά περάσαμε πολύ χρόνο ψήνοντας, είναι ένας πολύ καλός δάσκαλος μπάρμπεκιου».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.