Φταίει ο Κομίνης που ο Περέιρα του είχε τυφλή εμπιστοσύνη;

Δημήτρης Κανελλάκης07 Ιουλίου 2020

Παρακολουθώ όσα λέγονται και γράφονται για τον Κομίνη και την διαιτησία του στο ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (0-0) στο ΟΑΚΑ. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ελληνας ρέφερι απασχολεί αρνητικά την ποδοσφαιρική κοινή γνώμη τα τελευταία χρόνια. Ούτε είναι η πρώτη φορά που αμφισβητείται η διαιτητική του ικανότητα αλλά και η... πενηνταρίσια στάση του απέναντι στους δύο αντιπάλους ενός αγώνα.

Ομως, αν θέλουμε να μιλάμε σοβαρά και να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, οφείλουμε να δούμε ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα. Και το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι ο Κομίνης. Είναι αυτός που αποφασίζει ποιος διαιτητής θα διευθύνει το κάθε παιχνίδι και ανάλογα με την απόδοσή του -όχι μόνο σε ένα συγκεκριμένο ματς αλλά σε μια σειρά από αγώνες, κρίνει αν είναι ικανός να επιλέγεται για σημαντικά παιχνίδια ή όχι.

Κι αυτός που κάνει την συγκεκριμένη δουλειά τα τελευταία χρόνια, είναι ο Πορτογάλος Μέλο Περέιρα. Ο αρχιδιαιτητής, δηλαδή, ο οποίος όχι μόνο δεν έλαβε ποτέ υπ' όψιν του αυτά τα χρόνια όσα λέγονται για τις ικανότητες του Κομίνη, όχι μόνο δεν προβληματίστηκε ποτέ αν είναι καλός διαιτητής και έντιμος χαρακτήρας, αλλά με τον τρόπο που τον διαχειρίστηκε έστελνε σταθερά το μήνυμα πως κατά την δική του άποψη έκανε εξαιρετικά την δουλειά του και ήταν προκατειλημμένοι και κακοπροαίρετοι όσοι του ασκούσαν κριτική.

Οπότε, για ποιον λόγο τα βάζουν -όσοι τα βάζουν- με τον Κομίνη; Για ποιον λόγο τον μέμφονται; Για ποιο λόγο του τα χώνουν χοντρά; Γιατί του καταλογίζουν ιδιοτέλεια;

Αυτός φταίει; Από μόνος του όριζε τον εαυτό του αυτά τα χρόνια; Οχι, βέβαια. Ο Περέιρα τον αξιολογούσε και του έδινε πάντα υψηλό βαθμό, αδιαφορώντας για το τι λέγανε οι ομάδες, τα media, οι οπαδοί.

Αρα, αυτοί που απορούν και εξίστανται, αυτοί που οργίζονται και είναι πυρ και μανία με τον Κομίνη, από τον Περέιρα πρέπει να πάνε και να ζητήσουν τα ρέστα. Δική του είναι η ευθύνη για τα έργα και τις ημέρες του Κομίνη. Αποκλειστικά δική του...

Και δείγμα, ασφαλώς, του πόσο καλή δουλειά έκανε την περίοδο κατά την οποία είναι ο επικεφαλής της ελληνικής διαιτησίας, καθώς ο Κομίνης είναι ένα μόνο από τα... θέματα του Περέιρα και σίγουρα η συνολική παρουσία του ακριβοπληρωμένου Πορτογάλου μόνο πετυχημένη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Γι' αυτό και θεωρείται από καιρό δεδομένη η αντικατάστασή του, που άργησε κιόλας αφού σε κανέναν από τους τομείς που περίμεναν όσοι τον επέλεξαν να δούνε αποτελέσματα, δεν είδαν.

Ο Περέιρα, όπως και άλλοι σαν κι αυτόν, είναι από τα πρόσωπα της “επιτροπείας” στο ελληνικό ποδόσφαιρο από τα οποία δεν θα έχουμε θετικά να θυμόμαστε...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.