Φραντζέσκος: «Πολύ καλά τα χτυπήματα φάουλ του Βιεϊρίνια, κορυφαίος ο Ζουνίνιο»

Metrosport Team25 Μαΐου 2020

Χατ τρικ με τρεις εκτελέσεις φάουλ είχε πετύχει ο Κώστας Φραντζέσκος στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Καστοριά. Ο παλαίμαχος άσος θυμήθηκε το εν λόγω παιχνίδι στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και σημείωσε ότι πήρε πολλά από τον ΠΑΟΚ και είναι ευγνώμων για αυτό. 

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το χατ τρικ με τα τρία φάουλ: «Το θυμάμαι γιατί ήταν μια χρονιά ευχάριστη. Είναι πάρα πολύ καλό συναίσθημα. Ήταν σχεδόν τα ίδια. Μπορώ να πω ότι δεν ήταν και ό,τι καλύτερο. Υπάρχουν και οι συγκυρίες στο ποδόσφαιρο. Είναι συνδυασμός. Δεν μπορείς να δουλέψεις εάν δεν έχεις την ικανότητα. Έκανα πολλές ώρες προπόνηση καθημερινά. Όταν ξεκίνησα στον Παναθηναϊκό, περίμενα να τελειώσει ο Σαραβάκος και μετά φανταζόμουν ότι είναι παίκτες μπροστά και εκτελούσα. Φαντασία. Πάντα μετά την προπόνηση χτύπαγα. Γύρω στα 100 σουτ έκανα την ημέρα».

Για το εάν υπήρχε κάποιος καλύτερος από εκείνον: «Υπήρχαν πολύ καλοί. Υπήρξε ο Κόλερ, ο Μπαρζόφ, ο Τσιάρτας, ο Σαραβάκος και πιο παλιά ο Κούης. Κάποια στιγμή θα σπάσει και το σερί. Από τους σύγχρονους δεν ξέρω. Ο Φορτούνης στον Ολυμπιακό. Ο Πέλκας δεν έχει τον ρυθμό. Δεν τα εκτελεί συνέχεια. Ο Μπουζούκης έχει καλά χτυπήματα αλλά δεν κάνει πολλά χτυπήματα. Τα χτυπήματα του Βιεϊρίνια είναι πολύ καλά».

Για το ποιοι ήταν οι μέντορες του: «Ο Ζίκο που τον έβλεπα από μικρό παιδί. Ο Πλατινί. Εγώ γνώριζα από πολύ κοντά τον Μπαρζόφ. Ο Μαραντόνα. Ο Ρομπέρτο Μπάτζιο έχει ένα διαφορετικό χτύπημα. Ο Ζουνίνιο είναι για μένα ο κορυφαίος».

Για τη νέα πραγματικότητα στο ποδόσφαιρο: «Δεν μου αρέσει αλλά πρέπει να γίνει. Μιλάμε για μεγάλα μπάτζετ. Τηλεοπτικές καλύψεις, συμβόλαια, καλύψεις. Παίζει ρόλο πρώτα η ζωή και μετά το ποδόσφαιρο. Είναι λίγο χωρίς ρυθμό αλλά δεν νομίζω ότι θα μείνουν πίσω αυτοί οι επαγγελματίες. Δεν είδαμε και λίγα γκολ»

Για το εάν μπορεί να αλλάξει κάτι στα πλέι οφ της Super League: «Όχι, δεν νομίζω ότι μπορούν να αλλάξουν τρομερά τα πράγματα στην πρώτη θέση. Δεν νομίζω ότι θα υπάρξουν μεγάλες διαφορές».

Για τον τραυματισμό του Ιμπραϊμοβιτς: «Ο Ιμπραϊμοβιτς είχε πάει Σουηδία, είχε κάνει προπονήσεις σε πλαστικό γήπεδο. Άλλες συνθήκες στο πλαστικό άλλες συνθήκες εδώ. Επηρεάζει αυτό το πράγμα».

Τέλος, επισήμανε: «Σίγουρα και ο ΠΑΟΚ ήταν ένας σύλλογος που μου έδωσε πολλά και είμαι ευγνώμων».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.