«Εκεί παίζει ο Ζίβκοβιτς, πρέπει να καταλάβει τον ΠΑΟΚ ο Βιεϊρίνια»

Δημήτρης Καλαϊτζής06 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς είναι προ των πυλών της Τούμπας και ένας άνθρωπος που γνωρίζει καλά τον Σέρβο φορ είναι ο Μλάντεν Φούρτουλα. Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ μίλησε στο metrosport.gr και ανέλυσε το προφίλ του 24χρονου επιθετικού, ενώ αναφέρθηκε στη μάχη του Δικεφάλου με την Μπενφίκα, αλλά και το θέμα με τον Αντελίνο Βιεϊρίνια.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την επιλογή του ΠΑΟΚ με τον Ζίβκοβιτς:

«Ο Αντρίγια έκανε μία αναλαμπή στην Παρτιζάν, όμως δεν έφυγε με τις καλύτερες συνθήκες από τον σύλλογο. Η Παρτιζάν αναγκάστηκε να πληρώσει ένα αρκετά μεγάλο ποσό στην εταιρία που είχε τα δικαιώματά του. Στην Μπενφίκα δεν δικαιολόγησε τα λεφτά του και στον ΠΑΟΚ εύχομαι να τα δικαιολογήσει. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ποδοσφαιριστές που αντέχουν την πίεση και δικαιολογούν τα λεφτά τους. Εγώ δεν ζητάω ένας παίκτης να κάνει 30 ματς καλά, αλλά τουλάχιστον 10».

Για τα χαρακτηριστικά του:

«Είναι πλάγιος επιθετικός και αγωνίζεται και στις δυο πτέρυγες. Μπορεί να τρυπάει την αντίπαλη άμυνα, είναι γρήγορος, αριστεροπόδαρος, αλλά δεν ξέρω πόσο χρόνο θα χρειαστεί για να προσαρμοστεί στα δεδομένα της Ελλάδας και του ΠΑΟΚ. Δεν ξέρω σε τι κατάσταση βρίσκεται, αλλά θεωρώ ότι είναι σε καλή, αφού πέρυσι είχε χρόνο συμμετοχής στην Μπενφίκα. Εύχομαι να πάρει ρεβάνς από τους Πορτογάλους».

Για την πρόκριση του ΠΑΟΚ κόντρα στην Μπεσίκτας:

«Μου άρεσε πολύ η ομάδα και ειδικά τα νέα παιδιά που αγωνίστηκαν και έδειξαν ότι μπορούν να σηκώσουν το βάρος. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να δώσει έμφαση στις υποδομές του και να κάνει μεταγραφές μόνο αν πρόκειται για έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή».

Για τη μάχη του ΠΑΟΚ με την Μπενφίκα:

«Χωρίς κόσμο όλα μπορούν να συμβούν. Η Μπενφίκα είναι υπολογίσιμος αντίπαλος, επέστρεψε και ο Ζεσούς στον σύλλογο που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα την ομάδα και ο ίδιος θέλει να δείξει έργο. Η Μπενφίκα δεν είναι Μπεσίκτας. Ο ΠΑΟΚ τη δεδομένη χρονική περίοδο δείχνει σε καλή κατάσταση και αυτό που θα πρέπει να κάνει είναι να παίξει πιο σφιχτά στην άμυνά του, να είναι πιο σοβαρός τακτικά, ώστε να καταφέρει να κερδίσει τους Πορτογάλους και να προκριθεί στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Πλεονέκτημα για τον ΠΑΟΚ είναι η παρουσία του Αμπέλ Φερέιρα στον πάγκο που γνωρίζει πολύ καλή την ομάδα της Λισαβόνας. Ο κόουτς του ΠΑΟΚ πρέπει να καταλήξει σε ένα σύστημα που θα χρησιμοποιεί και να δείξει φέτος μετά από μια δύσκολη περσινή χρονιά το έργο του».

Για το θέμα Βιεϊρίνια και το αν θα παραμείνει στην Τούμπα:

«Τον Αντρέ τον σέβομαι και ως άνθρωπο και ως ποδοσφαιριστή, αλλά θα πρέπει να καταλάβει ότι είναι σε κάποια ηλικία και δεν μπορεί να αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια. Εφόσον η διοίκηση αποφάσισε να ρίξει το μπάτζετ θα πρέπει να γίνει σεβαστό από όλους στην ομάδα γιατί η ιστορία έχει δείξει ότι αρκετοί που δεν άξιζαν, αμειβόντουσαν με τρελά ποσά. Ο Βιεϊρίνια είναι μεγάλος παίκτης, θα πρέπει να τα βρει σε ένα σεβαστό ποσό για να παραμείνει στον ΠΑΟΚ και στο μέλλον να πάρει πόστο».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.