Φούρτουλα: «Δεν καταδικάζεις τον τερματοφύλακα επειδή έγινε ένα λάθος»

Metrosport Team14 Ιανουαρίου 2021

Ο βετεράνος γκολκίπερ του ΠΑΟΚ, Μλάντεν Φούρτουλα μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για το λάθος του Αλέξανδρου Πασχαλάκη και το αποτέλεσμα του ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την αίσθηση που του άφησε το ντέρμπι:

«Η εμφάνιση του ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλή. Περίμενα να κερδίσει. Έγινε ένα απρόοπτο λάθος και χάθηκαν οι δύο βαθμοί. Εκείνο που μένει είναι ότι όντως ο ΠΑΟΚ έπαιξε αρκετά καλά και άξιζε τη νίκη. Δεν αξιοποιήσαμε τις ευκαιρίες και ένα λάθος του τερματοφύλακα κοστίζει, τι να κάνουμε».

Για το αν ήταν λάθος του ενός ή συνολικό:

«Πάντα δεν μπορεί να πεις ότι το λάθος είναι του ενός. Στον τερματοφύλακα φαίνεται περισσότερο. Θα έπρεπε κάποιος αμυντικός να είναι μπροστά στον παίκτη του Ολυμπιακού για να το αποτρέψει. Το λάθος του τερματοφύλακα δυστυχώς μετράει εις διπλούν».

Για το ότι η μοναδική ίσως αδυναμία του Πασχαλάκη ήταν οι έξοδοι:

«Αυτό είναι ένα στιγμιαίο λάθος. Συμβαίνει σε όλους τους τερματοφύλακες. Είναι κρίμα γιατί αξίζαμε να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό. Παραμένει η ίδια διαφορά βαθμών. Αυτό πονάει περισσότερο. Είναι δύσκολο αλλά ακόμη όχι ακατόρθωτο. Ο Ολυμπιακός έχει πέσει με την απόδοσή του. Έχει και υποχρεώσεις στην Ευρώπη, είναι ευκαιρία και πρέπει να το παλέψει ο ΠΑΟΚ. Με τους νέους ποδοσφαιριστές που έχει μεγαλύτερη εμπειρία και βοηθούν παραπάνω απ’ ότι περιμέναμε».

Για το αν ο ίδιος θα ήταν υπέρ να συνεχίσει ή όχι στην εστία ο Πασχαλάκης:

«Δεν καταδικάζεις τον τερματοφύλακα επειδή έγινε ένα λάθος. Αν πει ο προπονητής ότι είναι σε φόρμα και δεν θα του κοστίσει και δεν θα επηρεαστεί μπορεί να συνεχίσει. Ή διαφορετικά να τον ξεκουράσει σε κάποια ματς. Δεν είναι καλό να αλλάζεις τους τερματοφύλακες κάθε λίγο και λιγάκι. Πρέπει να υπάρχει πάντα το νούμερο 1 και ο άλλος να μπαίνει σε κάποια ματς, όχι επειδή έγινε ένα λάθος».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.