Φούρτουλα: «Αγαπώ τον Βιεϊρίνια, πρέπει να πάρει πόστο στον ΠΑΟΚ»

Metrosport Team27 Μαΐου 2020

Για την επανέναρξη της Super League 1, αλλά και τα ηγετικά χαρακτηριστικά των Μάτος και Βιεϊρίνια μίλησε στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» ο παλαίμαχος γκολκίπερ του ΠΑΟΚ, Μλάντεν Φούρτουλα.

«Εγώ πιστεύω οι παίκτες θα είναι ορεξάτοι, πέρασαν αυτή την περιπέτεια και περιμένω να μπουν δυνατά στα παιχνίδια που απομένουν για να δείξουν στον κόσμο τι αξίζουν. Άλλοι θα θέλουν να δείξουν για να ανανεώσουν τα συμβόλαιά τους, θα... τρώνε σίδερα. Αυτοί που έχουν υπογράψει αλλού θα πρέπει να προσέχουν. Για τους νεαρούς είναι πιο καλά μετά από τέτοια διακοπή. Αλλά και οι τριαντάρηδες δεν είναι πολύ μεγάλοι, εφόσον είναι επαγγελματίες, προσέχουν πως ζουν και κρατούν το βάρος τους σε ένα επίπεδο. Δεν περιμένω αλλαγή από τις ομάδες. Στον ΠΑΟΚ υπάρχει πλειοψηφία παικτών πάνω από τα 30, αυτό είναι εις βάρος του. Εμπειρία έχουν, αλλά θα παίξει ρόλο η φυσική κατάσταση.

Η πρώτη θέση είναι δύσκολη, αλλά πρέπει ο ΠΑΟΚ να διατηρήσει την δεύτερη θέση. Θα τους βοηθήσει όλους αυτό. Είμαι σίγουρος ότι οι παίκτες, γιατί πολλοί θέλουν να ανανεώσουν, θα τα δώσουν όλα. Περιμένω να δω έτοιμη ομάδα σε αυτή την περίοδο. Είναι κρίσιμα τα πρώτα ματς, όπως είπατε δεν πρέπει να δώσουμε δυνατότητα στην ΑΕΚ να μας αιφνιδιάσει» είπε αρχικά και πρόσθεσε για τους ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου που ξεχωρίζει:

«Είναι δύσκολο να το πω, για τον Μάτος λέω πάντα καλά λόγια. Γιατί δεν έχουμε και άλλον δεξιό μπακ, ο δεύτερος δεν έδειξε ότι μπορεί να χτυπήσει την θέση. Ο Μάτος είναι καλός, δίνει το παν, είναι, επίσης, πολύ καλός επιθετικά. Βοηθάει μπροστά την ομάδα και σκοράρει πολλές φορές. Δεν βρίσκεις εύκολα μπακ να τα έχει όλα. Τώρα, τι λένε στην ομάδα δεν γνωρίζω. Τον Βιεϊρίνια τον αγαπώ, είναι ένας άψογος χαρακτήρας. 

Σε εκείνες τις στιγμές, στο ντέρμπι με την ΑΕΚ που διακόπηκε, αν τον άκουγαν δεν θα γινόταν αυτό που έγινε. Ακόμη είμαστε τιμωρημένοι ψυχολογικά από εκείνο. Από εκεί και πέρα, άποψή μου είναι ότι πρέπει να σταματάς όταν είσαι ψηλά. Επειδή βλέπω ότι θα μείνει εδώ, πρέπει να κοιτάξει ο ΠΑΟΚ τέτοιους ποδοσφαιριστές να τους κρατήσει σε κάποια πόστα. Μπορούν να δώσουν το παν. Δεν ξέρω για τον επόμενο χρόνο. Χρειαζόμαστε νέους, του χρόνου πιστεύω ότι θα είναι όλες οι ομάδες αναβαθμισμένες. Ο ΠΑΟΚ στην εποχή του Σαββίδη δεν έχει δείξει κάτι στην Ευρώπη, πρέπει να ρίξει εκεί το βάρος».

Κατέληξε μιλώντας για τους γκολκίπερ του ΠΑΟΚ: «Αν φύγει ένας θα πρέπει κάποιος να καλύψει την θέση. Χρειάζεται, πάντα, ένας που θα κάνει την διαφορά. Δεν ξέρω σε τι κατάσταση βρίσκονται, αλλά ηλικιακά δεν είναι μεγάλοι».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.