Φουρνιά με DNA ΠΑΟΚ -Ρόστερ που πρέπει να διατηρηθεί και να επενδύσουν πάνω του

Metrosport Team23 Νοεμβρίου 2022

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γ.Καστάνης, Γ.Ζαΐρης

15 επίσημα παιχνίδια έδωσε ο Δικέφαλος από την έναρξη της σεζόν, τα δύο εκ των οποίων στο Conference League και τα 13 στο Πρωτάθλημα. Σε αυτούς τους αγώνες, ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους, αρκετοί νεαροί ποδοσφαιριστές, οι οποίοι προέρχονται από τα σπλάχνα του συλλόγου. Κάποιοι άλλοι περιμένουν την δική τους ευκαιρία.


Η σημερινή Metrosport κατέγραψε και παρουσίασε την αλλαγή που ήδη συντελείται, όσον αφορά την διαμόρφωση του έμψυχου δυναμικού της ομάδας για τα επόμενα χρόνια. Προσέξτε: Ήρθαν 10 νέοι παίκτες το καλοκαίρι, κυρίως από το εξωτερικό. Αποχώρησαν άλλοι τόσοι. Και όμως, με εξαίρεση τους Κοτάρσκι και Νάρεϊ που έχουν κερδίσει πόντους, αυτοί που πήραν τα μεγαλύτερα μπόνους, είναι οι Έλληνες. Τα ελληνάκια. Τα παιδιά από τα σπλάχνα του συλλόγου. Αυτοί που ξέρουν μπάλα, δείχνουν τις δυνατότητές τους, έχουν το DNA του ΠΑΟΚ μέσα τους.

 Αποτελούν ήδη το παρών, μπορούν να αποτελέσουν το λαμπρό μέλλον αυτού του ένδοξου συλλόγου. Πρόκειται για μία φουρνιά με DNA ΠΑΟΚ. Και άλλες φορές στο παρελθόν είδαμε την ανάδειξη νεαρών από τα τμήματα υποδομής. Τώρα, φαίνεται πως το σχέδιο αποδίδει. Γίνεται περισσότερο παραγωγικό. Ας δούμε την εξέλιξη χρονολογικά από την έναρξη της σεζόν: Στις 21 Ιουλίου στην Βουλγαρία, από τα νέα παιδιά αγωνίστηκαν ο Κούτσιας (βασικός έως το 71ο λεπτό) και ο Κωνσταντέλιας που πέρασε στο 78ο λεπτό στην θέση του Αντρίγια. Στο δεύτερο ματς της Τούμπας, στις 28 Ιουλίου, βασικός ήταν ο Λύρατζης που έδωσε την θέση του στον Κούτσια στο 66ο λεπτό. Όλοι οι υπόλοιποι που έπαιξαν σε αυτά τα δύο ματς, με εξαίρεση τον Κάργα και τον Βιεϊρίνια (που θεωρείται Έλληνας) ήταν οι ξένοι. Στα 13 ματς του πρωταθλήματος είδαμε την μεγάλη είσοδο των παικτών που προέρχονται από τις ακαδημίες. 

Προσέξτε: Ο Λύρατζης (πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιό του έως το 2026) έπαιξε σε οκτώ ματς και 712 λεπτά. Ο Τσαούσης σε εννέα ματς και 542 λεπτά. Ο Γκορντεζιάνι σε δύο ματς και 73 λεπτά. Ο Κουλιεράκης σε 10 ματς με 950 λεπτά συμμετοχής. Ο Κωνσταντέλιας σε 8 ματς με 395 λεπτά συμμετοχής. Σε αυτούς που ήδη έχουν δείξει πολλά θετικά δείγματα γραφής, προσθέστε τον Χάρη Τσιγγάρα που δόθηκε δανεικός στην Τουλούζ και μπορεί κάλλιστα να επιστρέψει το ερχόμενο καλοκαίρι. Για να μην ξεχνιόμαστε, ο Τσιγγάρας χαρακτηρίστηκε από τους Λουτσέσκου και Μπότο, ως ένας από τους καλύτερους παίκτες την περσινή σεζόν. Ο Κούτσιας ξεκίνησε με την Λέφσκι, αποφασίστηκε εν τέλει να δοθεί δανεικός στον Βόλο. Έρχεται φουριόζος ο ενδεκαδάτος Μιχαηλίδης που ξεπέρασε το πολύ σημαντικό πρόβλημα τραυματισμού και ήδη έχει καταγράψει συμμετοχές με την δεύτερη ομάδα του ΠΑΟΚ στο απαιτητικό πρωτάθλημα της Superleague 2.

Πρέπει ακόμη να σημειωθεί, πως οι Ταλιχμανίδης, Μπαλωμένος, Παναγιώτου, έχουν συμπεριληφθεί στις αποστολές της πρώτης ομάδας σε επίσημα παιχνίδια πρωταθλήματος. Ο Παναγιώτου μπορεί να παίξει ως δεξί μπακ αλλά και στο κέντρο της άμυνας που θεωρείται ότι είναι και η φυσική του θέση. Ήδη συμπληρώσαμε μία 11άδα Ελλήνων παικτών, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν κερδίσει το χειροκρότημα του φίλαθλου κοινού, ενώ οι υπόλοιποι περιμένουν την ευκαιρία που θα τους παρουσιαστεί. 

 Θυμίζουμε πως το καλοκαίρι στην προετοιμασία στην Ολλανδία, είχε ξεχωρίσει και ο Παναγιώτης Τζίμας που αναδείχθηκε μέσα από τον ΠΑΟΚ Β. Το καλοκαίρι μάλιστα στην προετοιμασία, ο Λουτσέσκου είχε εκθειάσει τον νεαρό παίκτη και τον είχε χρησιμοποιήσει ως δεξί μπακ στα φιλικά ματς. Ο Παναγιώτης Τζίμας πήγε στον ΠΑΣ δανεικός και είναι ένας από τους νεαρούς (είναι 21 ετών) που θα διεκδικήσουν δυναμικά την επιστροφή τους. 

Υπάρχουν πολλά ακόμη ονόματα νεαρών παικτών προερχόμενα από τα τμήματα υποδομής. Μιλάμε για μία πλούσια φουρνιά που…. έρχεται. Στην οποία έχει γαλουχηθεί η ιδέα του ΠΑΟΚ. Με απλά ελληνικά, μιλάμε για παίκτες που ξέρουν να παίζουν ποδόσφαιρο, έχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης, νιώθουν ΠΑΟΚ, είναι ΠΑΟΚ και ο στόχος είναι να γίνουν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές. Όπως ήδη έχει ξεχωρίσει ο Λύρατζης, ο Κουλιεράκης, ο Κωνσταντέλιας και όλοι όσοι αναφέραμε. Ο ΠΑΟΚ έχει μέλλον. Πλούσιο. Και όπως γίνεται ήδη αντιληπτό, μέσα από το θέμα της Metrosport που παρουσιάζουμε, αυτή η φουρνιά, μπορεί να γράψει ιστορία. Να αποτελέσει την ραχοκοκαλιά μίας ομάδας που θα διεκδικεί τίτλους τα επόμενα χρόνια. Και ο ΠΑΟΚ, ας μην ξεχνάμε, πως είναι η μοναδική ελληνική ομάδα, που παρουσιάζει ήδη μία ομάδα με ελληνικά στοιχεία. Η αλλαγή ήδη συντελείται. Το βασικό είναι να μην γίνουν πωλήσεις, να διατηρηθεί το ρόστερ και να επενδύσουν πάνω του.


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.


Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.