Φουριόζος στα πλέι οφ ο ΠΑΟΚ για να αποδείξει ότι είναι φαβορί

Δημήτρης Κανελλάκης05 Μαρτίου 2024

Ιδανικά έκλεισε την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ. Εκτός έδρας νίκη, πρώτη θέση, επιβράβευση της εξαιρετικής παρουσίας του και της καταπληκτικής πορείας στο μεγαλύτερο μέρος της regular season.

Η ομάδα του Λουτσέσκου την άξιζε αυτή την πρωτιά. Δεν το λένε μόνο όσοι υποστηρίζουν τον ΠΑΟΚ, ή αυτοί που δηλώνουν ουδέτεροι. Υπέρ της... δίκαιης πρωτιάς του τοποθετούνται και οι περισσότεροι από τους αντιπάλους του.

Δείγμα, ασφαλώς, μιας ανωτερότητας η οποία είναι τόσο ξεκάθαρη, ώστε πάρα πολύ δύσκολα να μπορεί να αμφισβητηθεί, ακόμη κι από εκείνους που έχουν λόγους να μην την παραδέχονται, δεδομένου ότι η μάχη συνεχίζεται κι ότι τα πλέι οφ είναι μια ευκαιρία γι' αυτούς προκειμένου να αλλάξουν τα δεδομένα.

Το ερώτημα, βέβαια, που τίθεται, πλέον, είναι αν μπορούν στα πλέι οφ να αλλάξουν τα δεδομένα που δημιουργήθηκαν στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

Υπάρχει περίπτωση να αφήσει ο ΠΑΟΚ περιθώριο στους ανταγωνιστές του να ανατρέψουν ισορροπίες που διαμορφώθηκαν; Υπάρχει περίπτωση ο ΠΑΟΚ να μην συνεχίσει με την ίδια, και ακόμη μεγαλύτερη αγωνιστική δυναμική στα πλέι οφ;

Υπάρχει περίπτωση η ισχύς της ομάδας του Λουτσέσκου να αμφισβητηθεί από τους αντιπάλους του;

Μοιάζει να είναι πολύ δύσκολο να χάσει τον έλεγχο της κατάστασης η ομάδα του Λουτσέσκου. Κι άλλη φορά, στη διάρκεια της σεζόν, έχω γράψει ότι όλα εξαρτώνται από τον ΠΑΟΚ.

Την ίδια άποψη εξακολουθώ να εκφράζω και λίγο πριν την έναρξη των πλέι οφ. Παρότι ο Ολυμπιακός μοιάζει να έχει ανεβάσει ταχύτητα κι η ΑΕΚ είναι ένας αντίπαλος που δεν μπορείς να υποτιμήσεις, ούτε καν τον ΠΑΟ παρότι το τελευταίο διάστημα εμφανίζεται ως ο λιγότερο ανταγωνιστικός, ο ΠΑΟΚ έχει τον πρώτο λόγο.

Εφόσον συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό και την ίδια αγωνιστική ισχύ, δείχνοντας σταθερότητα και αποφεύγοντας σκαμπανεβάσματα και... απρόσμενα αποτελέσματα, πάρα πολύ δύσκολα θα απωλέσει αυτό το προβάδισμα και θα διαψεύσει τις προσδοκίες αλλά και τις προβλέψεις που σε πολύ μεγάλο βαθμό είναι υπέρ του ο ΠΑΟΚ. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.