Φουριόζος μπήκε ο Μπαλτάκος, τον ευνοεί η συγκυρία, αλλά δεν αρκεί για όσα φιλόδοξα έχει στο μυαλό του

Δημήτρης Κανελλάκης15 Ιουνίου 2022

Φουριόζος μπήκε ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ στα πράγματα. Και με σχέδια μεγάλα στο μυαλό του για να υλοποιήσει. Όσα βγάζει προς τα έξω ο Τάκης Μπαλτάκος τις πρώτες μέρες της θητείας του στην προεδρία της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, είτε με δηλώσεις του, είτε μέσω δημοσιογραφικών πληροφοριών που διακινούνται και νομίζω ότι είναι βάσιμες, δημιουργούν ένα κλίμα που κανένας από τους προκατόχους του δεν είχε πετύχει να φέρει.

Βέβαια, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η συγκυρία για το νέο πρόεδρο της ΕΠΟ δεν είναι απλά καλή. Είναι καταπληκτική... Όταν αναλαμβάνεις να διοικήσεις την ομοσπονδία την περίοδο που η εθνική ομάδα κάνει το 4 στα 4 μετά από χρόνια, κάνει δύο συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες επίσης μετά από χρόνια, γεμίζει το Πανθεσσαλικό, τα media της αφιερώνουν αποθεωτικά σχόλια και για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια υπάρχει μια αισιοδοξία ότι κάτι καλό πάει να (ξανα)γίνει, μπορείς κι εσύ σαν πρόεδρος να πεις όχι μία αλλά και δύο και τρεις κουβέντες παραπάνω.

Σίγουρα νομιμοποιείται ο Μπαλτάκος να ανεβάζει τον πήχη εκεί που ο Γραμμένος δεν διανοήθηκε καν και ο Ζαγοράκης, φυσικά, ούτε που πρόλαβε ενώ για τον Δημητρίου, ως υπηρεσιακός που ήταν, δεν γίνεται λόγος.

Μακάρι να τα καταφέρει αυτά που φαίνεται να βάζει ως στόχους, ως άμεσες προτεραιότητες. Διότι τα προηγούμενα χρόνια έμοιαζε με άπιαστο όνειρο να πιστεύει ο πρόεδρος της ΕΠΟ ότι θα φέρει, με αυτές τις αποτυχίες της εθνικής ομάδας, έσοδα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, όπως πιστεύει ο Μπαλτάκος.

Ο οποίος, παρεμπιπτόντως, φαντάζομαι ότι αντιλαμβάνεται πως για να ξαναπιάσει η ΕΠΟ έσοδα σαν εκείνα που είχε όταν έπαιζε σε τελική φάση Euro και Μουντιάλ δεν αρκεί να ανέβει κατηγορία στο Nations League, αλλά χρειάζεται να είναι παρούσα στις κορυφαίες διοργανώσεις.

Όπως, επίσης, φαντάζομαι ότι αντιλαμβάνεται πως για να φτιάξει το «σπίτι της εθνικής και της ΕΠΟ», με ένα κόστος που υπολογίζεται στα 20 εκατ. ευρώ και άνω, δεν αρκεί να πείσει τις υπερεθνικές ομοσπονδίες και της Περιφέρεια Αττικής να... βάλουν πλάτη, θα πρέπει να συμβάλλει και με ίδιους πόρους η ομοσπονδία.

Συμπερασματικά, πολύ καλά κάνεις ο Μπαλτάκος και έχει πλάνο, ακόμη καλύτερα κάνει που είναι αισιόδοξος και θέλει να εκμεταλλευτεί την συγκυρία, όμως, τα πάντα εξαρτώνται από την εθνική ομάδα. Αν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πάρει την πάνω βόλτα και ξαναφτάσει στο επίπεδο που ήταν από το 2004 και για μια δεκαετία, τότε υπάρχουν πιθανότητες και τα έσοδα που προσδοκά να τα φέρει στα ταμεία της ΕΠΟ και έργα να κάνει και πολλά ακόμη. Αν η πορεία της εθνικής δεν είναι σούπερ ανοδική, τότε, θα μου επιτρέψει ο κ. Μπαλτάκος να κρατήσω πολύ μικρό καλάθι...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.