Φουντώστε πάλι, το πάθος σας!

Αρις Νικολάκης20 Μαΐου 2021

Επιμένοντας στα χθεσινά… SOS, τα απύθμενης σημασίας …SOS με τις αναφορές του Πάμπλο Γκαρσία και τού Χοσέ Κρέσπο, θεωρούμε πως ο ΠΑΟΚ ως οργανισμός, οφείλει να επενδύσει σε αυτά. Ως οργανισμός; Ναι, ως οργανισμός. Ήτοι κι ως ομάδα (σύνολο παικτών και προπονητών) κι ως διοίκηση.

Ως διοίκηση δεν μπορεί, να πράξει πολλά για το υπό του Χοσέ Κρέσπο ρηθέν: ‘’Οι τελικοί δεν παίζονται κερδίζονται’’. Λογικό. Ως ομάδα δεν μπορεί επίσης, να πράξει ανάλογα πολλά για το υπό του Πάμπλο Γκαρσία ρηθέν: «Θέλουμε δίκαιο διαιτητή στον τελικό»! Έκαστος εφ’ ω ετάχθη, λοιπόν…

Είτε έτσι, είτε αλλιώς πάντως, ο Τελικός θα κριθεί – όπως όλοι οι τελικοί στη γη κρίνονται – από το πάθος των ομάδων. Κι από την δίψα των παικτών. Καλύτερη μπάλα έπαιξε η Τσέλσι. Πήρε το Κύπελλο Αγγλίας η Λέστερ. Ακόμη και στρυμωγμένη – στιγμές, στιγμές – στα… σκοινιά, έδειχνε το μεγαλύτερο πάθος της.

Το πάθος του ΠΑΟΚ (σκάλισε τις στάχτες ο Πάμπλο Γκαρσία στα… τελειώματα και το ξαναβρήκε) τον ανέβασε από τα Τάρταρα στην επιφάνεια της γης. Αυτό το πάθος μπορεί να τον ανεβάσει και στον έβδομο ουρανό.

Ελάτε όμως, που στους δυο τελευταίους αγώνες των πλέι οφ η εικόνα τού ΠΑΟΚ δεν είχε το χρώμα του πάθους του. Και για να είμαστε ακριβείς κι ίσως, σκληροί… Δεν είχε καν χρώμα. Περί τούτου μία αιτιολογία ευσταθεί. Η απουσία βασικών «πυλώνων» από το οικοδόμημα του. Αιτιολογία, έτσι; Σε ουδεμία περίπτωση δικαιολογία.

Δεν αλλάζει βέβαια, κάτι. Με ή δίχως αιτιολογία η εικόνα του δεν είχε το χρώμα του πάθους του. Και τούτο δεν είναι καλός οιωνός. Την περίοδο μάλιστα, που όλοι οι οιωνοί για τον τελικό είναι καλοί. Με καλύτερο φυσικά, την ανατροπή των δεδομένων. Την κατάκτηση – με περίπατο, μην το λησμονούμε – της δεύτερης θέσης. Και την πρόκριση στον τελικό με δυο νίκες κόντρα στην χρόνια… πελάτισσα (στην διοργάνωση) ΑΕΚ.

Δίχως αυτό το πάθος ο ΠΑΟΚ δε θα έχει τύχει το Σάββατο. Με αυτό το πάθος… Και συγχωρείστε μας την υπερβολή (εξάλλου υπερβολή είναι μία αλήθεια η οποία έχει χάσει την ψυχραιμία της)… Μάλλον δε θα έχει τύχη ο Ολυμπιακός!

Με άλλα λόγια; Μόνον το μαχαίρι στα δόντια, όπως έγραψε τις προάλλες ο μέγας Δημήτρης Μπούζας, ο ΠΑΟΚ μπορεί, να γυρίσει – για πολλοστή φορά – Κυπελλούχος από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη. Με το μαχαίρι στα δόντια αναρριχήθηκε από τα Τάρταρα, όπ0υ βρέθηκε μετά την ήττα (3-0) από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Και βρέθηκε αραχτός και light στην δεύτερη θέση του Πρωταθλήματος.

Μέχρι τότε; Ο χλωμός κι ισχνός ΠΑΟΚ έμοιαζε σαν να πέθαινε από... βαρεμάρα! Όταν ξαναβρήκε το πάθος του; Στάθηκε ορθός. Άντρίεψε. Έπαιξε, για να πεθάνει μαχόμενος. Νίκησε!

Φουντώστε λοιπόν, πάλι το πάθος σας!

Κι όπως έχουμε διαβάσει κάπου, λόγια κάποιου σοφά: «Καλύτερα να πεθαίνουμε από πάθος, πάρα από βαρεμάρα»!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.