ΠΑΟΚ: Η καταγγελία που ετοιμάζει για τον Ολυμπιακό στην ΟΥΕΦΑ και η νέα πρόταση της Nova

Metrosport Team30 Αυγούστου 2020

Σε εγρήγορση βρίσκονται στον ΠΑΟΚ καθώς είναι πολλά τα τρέχοντα θέματα που αφορούν τον σύλλογο και πρέπει όλα σταδιακά, να διεκπεραιωθούν. Υπό αυτή την έννοια οι κινήσεις πρέπει να γίνουν με σωστό προγραμματισμό.

Ο τρίτος προκριματικός γύρος στο CH.L. ακολουθεί, αύριο το μεσημέρι θα μάθει ο ΠΑΟΚ τον αντίπαλό του (Γάνδη, ή Ντιναμό Κιέβου, ή Μπενφίκα) και από το αποτέλεσμα της κλήρωσης και για την έδρα του τελικού (εάν θα γίνει το παιχνίδι στην Τούμπα ή στην έδρα του αντιπάλου του Δικεφάλου) θα «τρέξουν» όλες οι ενέργειες για την καλύτερη δυνατή ανταπόκριση της ομάδας και την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Οι μεταγραφές και οι πωλήσεις βρίσκονται σε πρώτη προτεραιότητα εδώ και καιρό, όμως αυτό που προέχει, είναι να γίνουν οι κινήσεις την κατάλληλη στιγμή.

Ο ΠΑΟΚ θα ενισχυθεί, αυτό προκύπτει εδώ και καιρό από όλα όσα λένε οι εκπρόσωποι της ομάδας, ενώ παράλληλα στην ΠΑΕ δεν κρύβουν πως εφόσον έρθει δελεαστική πρόταση για παίκτη ή παίκτες τότε θα υπάρξει πώληση. Και αμέσως μετά αντικατάσταση. Τα hot ονόματα αυτή την στιγμή είναι ο Γιαννούλης (αναλυτικό θέμα στην σελίδα 4 στη σημερινή Metrosport, ο οποίος διέψευσε χθες το βράδυ πως απάντησε σε σχόλιο φιλάθλου Αγγλικής ομάδας που τον παρακινούσε να πάει στην Νιουκάστλ), ο Πασχαλάκης, ο Πέλκας, ο Λημνιός, ακόμη και ο Ελ Καντουρί.

Ακόμη αναμένονται εξελίξεις στα τηλεοπτικά ενώ ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να προχωρήσει και σε καταγγελίες.

Ετοιμος για καταγγελία στην UEFA

Πιο συγκεκριμένα, εάν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, ανακοινωθεί από την Επιτροπή δεοντολογίας της ΕΠΟ η απόφαση που αφορά τον Ολυμπιακό για τους στημένους αγώνες και είναι καταδικαστική για τους Πειραιώτες (υποβιβασμός) τότε ο ΠΑΟΚ θα προχωρήσει άμεσα σε καταγγελία προς την UEFA. Σύμφωνα με την οποία θα ζητά τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Είπαμε, όλοι περιμένουν την απόφαση της επιτροπής δεοντολογίας, όμως κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί, πότε αυτή θα δημοσιοποιηθεί. Και η όποια απόφαση (υποβιβασμός ή όχι του Ολυμπιακού) θα είναι πρωτόδικη, γιατί θα ακολουθήσει νέα δικαστική αντιπαράθεση στην εφέσεων (όταν τελικώς αυτή συγκροτηθεί σε σώμα από έμπειρους δικαστές).

Η νέα πρόταση της Nova

Είχαμε προϊδεάσει στο αναλυτικό ρεπορτάζ της Metrosport πως πριν από πέντε εβδομάδες είχε κατατεθεί (σύμφωνα με πληροφορίες προερχόμενες από την Αθήνα και τις οποίες δεν επιβεβαίωνε ο επίσημος ΠΑΟΚ) πρόταση αρκετά οικονομικά συμφέρουσα για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της νέας αγωνιστικής περιόδου. Το θέμα επανέρχεται στο προσκήνιο, καθώς χθες εκπρόσωποι των τηλεοπτικά άστεγων ομάδων, έλεγαν οφ δε ρέκορντ πως η πρόταση που τους έκανε η συνδρομητική πλατφόρμα, τους ικανοποιεί και θα την κάνουν αποδεκτή. Παράλληλα τόνιζαν πως τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και ο Παναθηναϊκός θα συζητήσουν εκ νέου.

Ποια είναι τα νέα δεδομένα για τον Δικέφαλο; Μέχρι αύριο το αργότερο, αναμένεται να κατατεθεί συγκεκριμένη πρόταση από την νέα ιδιοκτησία της Nova που θα είναι καλύτερη από αυτή που έχει η ΑΕΚ και χαμηλότερη από αυτή που έχει ο Ολυμπιακός. Η ΑΕΚ έχει συμβόλαιο για 6,5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, ενώ ο Ολυμπιακός για 11 εκατομμύρια. Εφόσον η νέα πρόταση καλύψει οικονομικά την οικογένεια και παράλληλα διασφαλιστεί πως οι εντός έδρας αγώνες θα μπορούν να μεταδίδονται σε Ελληνες που ζουν στο εξωτερικό από το κανάλι του ΠΑΟΚ, τότε το deal είναι πολύ πιθανό να προχωρήσει. Ουσιαστικά, σύμφωνα με όσα λέγονται από την Αθήνα, με την νέα πρόταση ο ΠΑΟΚ θα ικανοποιηθεί οικονομικά και από την άλλη θα μπορέσει να διαχειριστεί το προϊόν, στους εντός έδρας, σε όσους φιλάθλους που ζουν στο εξωτερικό δεν έχουν ήδη σύνδεση Nova και μπορούν να επιλέξουν το κανάλι του ΠΑΟΚ.

Από τον Δικέφαλο, παρά την πληροφόρηση που προκύπτει από την Αθήνα, μέχρι χθες, απέφευγαν να κάνουν το παραμικρό σχόλιο για το θέμα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.