Στήλες Bookadoros

Bookadoros: Φουλ… των κόρνερ στη Λιουμπλιάνα

Γιώργος Μάντζιος25 Μαρτίου 2023

Η δράση στα προκριματικά του Euro 2024 συνεχίζεται μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη, όταν και θα ολοκληρωθούν οι δύο πρώτες αγωνιστικές στους 10 ομίλους. Χωρίς ιδιαίτερους προλόγους, έχοντας εικόνα και μελετώντας τα ρεπορτάζ των αγώνων, κατέληξα στις παρακάτω επιλογές:

Στο Αρμενία – Τουρκία όσο και να μην θέλεις να μπλέξεις την πολιτική με το ποδόσφαιρο, είναι γνωστό ότι οι δύο χώρες δεν έχουν καλές σχέσεις, αφού η γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους δεν πρόκειται να ξεχαστεί ποτέ. Έχουν να βρεθούν από το 2009 και στο τελευταίο μεταξύ τους παιχνίδι τότε, είχαμε 6 κίτρινες κάρτες + 1 κόκκινη. Γενικότερα η Αρμενία είναι μια σκληρή ομάδα, με τους παίκτες της να παίζουν στο… όριο του φάουλ. Είναι χαρακτηριστικό πως στο πρόσφατο φιλικό (!) παιχνίδι απέναντι στο Κόσοβο είχαμε 8 κίτρινες κάρτες. Στο Nations League επίσης είχαμε 4 κίτρινες + 2 κόκκινες με την Ιρλανδία, 6 κίτρινες + 2 κόκκινες με την Σκωτία και 7 κίτρινες κάρτες με την Ουκρανία. Διαιτητής ο Ισπανός Χοσέ Μαρία Σάντσεθ που στο πρόσφατο παιχνίδι με Ουνιόν Σεν Ζιλουά – Ουνιόν Βερολίνου έδειξε 6 κίτρινες + 1 κόκκινη κάρτα. Επιλογή το over 4,5 κάρτες (2,00).

Στο Τελ Αβίβ το Ισραήλ υποδέχεται το Κόσοβο, σε ένα παιχνίδι που αναμένεται να έχει φάσεις και γκολ μπροστά από τις δύο εστίες. Οι γηπεδούχοι μετρούν 8 σερί G/G & over στα ισάριθμα τελευταία φιλικά κι επίσημα παιχνίδια τους και παράλληλα 9 σερί G/G στα τελευταία εντός έδρας παιχνίδια τους. Το Κόσοβο από την άλλη μετράει 5/6 G/G στα 6 δικά του τελευταία, φιλικά κι επίσημα και ανεξαρτήτου έδρας. Επιλογή το G/G (1,95).

Σκληρό παιχνίδι με κάρτες βλέπω και στο Σπλιτ, ανάμεσα σε Κροατία και Ουαλία. Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν και στα προκριματικά του προηγούμενου Euro και είχαμε στα μεταξύ τους παιχνίδια 8 και 6 κίτρινες κάρτες αντίστοιχα. Οι Ουαλοί με καθαρά… βρετανικό στυλ παίζουν πάντα σκληρά και στο πρόσφατο Nations League είχαμε 7 κίτρινες στο παιχνίδι με την Πολωνία και 5 κίτρινες σε αυτό με την Ολλανδία. Εδώ… ψήθηκα και λίγο παραπάνω από την παρουσία του αγαπημένου Ζοάο Πινέιρο, ενός Πορτογάλου διαιτητή που βγάζει πολύ εύκολα τις κάρτες του. Επιλογή το over 4,5 κάρτες (2,20).

Το Σλοβενία – Σαν Μαρίνο προσφέρεται για… πολλά κόρνερ. Η εικόνα του παιχνιδιού είναι από πριν ξεκάθαρη, αφού αυτό θα παίζεται στο μισό γήπεδο και στην περιοχή των φιλοξενούμενων. Γύρω – γύρω η μπάλα από τα καρέ του Σαν Μαρίνο, πλαγιοκοπήσεις, σέντρες, οπότε και αρκετά κόρνερ. Σε αντίστοιχης δυσκολίας πρόσφατα παιχνίδια των φιλοξενούμενων, με Ουγγαρία εκτός είχαμε 12 κόρνερ, με Πολωνία 15 κόρνερ και με Αλβανία 12 κόρνερ. Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν και στα προκριματικά του Euro 2016 όταν και τότε υπήρχε μεγάλη διαφορά δυναμικότητας και στα δύο μεταξύ τους παιχνίδια είχαμε 16 και 19 κόρνερ. Επιλογή το over 11,5 κόρνερ (1,90).

Στο Μάλτα – Ιταλία, με δεδομένες τις σημαντικές απουσίες των Ιταλών στην επίθεση (Κιέζα, Ρασπαντόρι, Ιμόμπιλε, Ινσίνιε, Μπελότι και Μπερναρντέσκι), εκτιμώ πως δεν θα δούμε ευρεία νίκη τους, απέναντι σε μια Μάλτα που θα αμυνθεί από το ξεκίνημα, ελπίζοντας να μην ξεφύγει το σκορ. Αξία στο combo 2 & under 3,5 (1,95).

Στο Λίχτενσταϊν – Ισλανδία, θα ακολουθήσω το… σερί των γηπεδούχων στα πέναλτι, αφού είχαμε άλλο ένα στο παιχνίδι τους με την Πορτογαλία. Θυμίζω πιο πριν, στα προκριματικά του Μουντιάλ Λίχτενσταϊν – Ρουμανία πέναλτι, Γερμανία – Λίχτενσταϊν πέναλτι, Ισλανδία – Λίχτενσταϊν 3 πέναλτι (2 στο ένα ματς και 1 στο άλλο), Λίχτενσταϊν – Σκόπια 2 πέναλτι (από ένα σε κάθε παιχνίδι), Αρμενία – Λίχτενσταϊν πάλι πέναλτι! Επιλογή ο καταλογισμός πέναλτι (2,80).

Οι επιλογές μου:

ΑΡΜΕΝΙΑ – ΤΟΥΡΚΙΑ OVER 4,5 ΚΑΡΤΕΣ 2,00

ΚΡΟΑΤΙΑ – ΟΥΑΛΙΑ OVER 4,5 ΚΑΡΤΕΣ 2,20

ΙΣΡΑΗΛ – ΚΟΣΟΒΟ G/G 1,95

ΣΛΟΒΕΝΙΑ – ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ OVER 11,5 ΚΟΡΝΕΡ 1,90

ΜΑΛΤΑ – ΙΤΑΛΙΑ 2 & UNDER 3,5 1,95

ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΪΝ – ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΠΕΝΑΛΤΙ 2,80

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.