Φουλ... επίθεση ο Άρης

Μάνος Χατζάκης27 Φεβρουαρίου 2021

Προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις του κυριακάτικου αγώνα με τον Ατρόμητο θα είναι η ενδεκάδα, την οποία θα παρατάξει ο Ακης Μάντζιος. Οι “κιτρινόμαυροι” δεν επιζητούν μόνο τη νίκη, η οποία είναι απαραίτητη, αλλά θα επιδιώξουν να την κατακτήσουν με... συνοπτικές διαδικασίες.

Ο Μάντζιος έχει στο μυαλό του το παράδειγμα του Παναιτωλικού. Σε εκείνο το ματς, ο Αρης δεν έπαιξε έξυπνα, άφησε τον Παναιτωλικό να πιστέψει ότι μπορεί να φύγει με θετικό αποτέλεσμα και το σημαντικότερο έμεινε μακριά από την αντίπαλη περιοχή, δημιουργώντας ελάχιστες τελικές. Συγκεκριμένα, παρά το γεγονός ότι οι Θεσσαλονικείς έπαιζαν στην έδρα τους, πραγματοποίησαν τέσσερις (!) συνολικά ευκαιρίες, έχοντας ένα σουτ εντός περιοχής και τρία εκτός.

Κόντρα στο σύνολο του Σάββα Παντελίδη, ο Αρης πρέπει δει... αλλιώς την προσέγγιση του αγώνα. Γι' αυτό και ο τεχνικός των “κιτρινόμαυρων” αναμένεται να ενισχύσει τη μεσοεπιθετική γραμμή, δίνονας φανέλα βασικού στον Μπρούνο, αντί του Μπερτόγλιο, τη στιγμή που στα φτερά θα βρίσκονται οι Γκάμα και Γκαρσία. Ο βραζιλιάνος χαφ μπορεί να μη δίνει τόσα πολλά μαρκαρίσματα, αλλά ο Ατρόμητος έρχεται περισσότερο, για να αμυνθεί, άρα εκτιμάται ότι υπάρχει το περιθώριο να μείνει εκτός ο Μπερτόγλιο, ο οποίος δίνει έξτρα βοήθειες μεσοαμυντικά. Ο γηπεδούχοι θα επιχειρήσουν να πατήσουν περιοχή και να τροφοδοτήσουν τον βασικό επιθετικό, ο οποίος, όπως αναφέραμε και στο φύλλο της Τρίτης, θα είναι -εκτός απροόπτου- ο Μήτρογλου.

Σε καμία περίπτωση, ο Αρης δεν πρέπει να κάνει... ντέρμπι το ματς με τον Ατρόμητο, επομένως οι κινήσεις του Μάντζιου θα προσαρμοστούν στη δημιουργία και στην τελική προσπάθεια, ώστε να έρθουν γκολ, τα οποία θα “καθαρίσουν” τους τρεις βαθμούς.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.