Φουλ επίθεση γιατί…απαγορεύεται η «γκέλα»

Metrosport Team29 Δεκεμβρίου 2022

Βαθμοί που χάνονται δεν γυρίζουν πίσω και ήδη ο Αρης έχασε πάρα πολλούς σε σημείο να μην έχει άλλο περιθώριο (για την εξασφάλιση των αυτονόητων στόχων) ειδικά στο «Κλ. Βικελίδης». Γι’ αυτόν τον λόγο ο σημερινός (18:00) αγώνας με τον Παναιτωλικό έχει κομβικό χαρακτήρα.

 Αν ο Αρης έχει κατά νου μια μορφή αντίδρασης θα πρέπει να ξεκινήσει από κάπου και μάλιστα λίαν συντόμως καθώς ήδη τα περιθώρια έχουν στενέψει. Προς αυτήν την κατεύθυνση και με δεδομένη την ανάγκη εξασφάλισης βαθμών, ο Αλαν Πάρντιου δείχνει να έχει καταλήξει στη χρησιμοποίηση επιθετικού σχήματος με τη συνύπαρξη των Ματέο Γκαρσία (εσωτερικός μέσος)-Μάνου Γκαρθία (επιτελικός μέσος) στον άξονα και τον Πίτερ Ετέμπο μοναδικό κόφτη. Μαζί με την επιστροφή των Λούις Πάλμα, Ντάνιελ Μαντσίνι στα άκρα αλλά και τη διατήρηση του Αντρε Γκρέι στην κορυφή της επίθεσης, είναι ξεκάθαρο ότι οι «κίτρινοι» θα προσπαθήσουν να «στραγγαλίσουν» τον αντίπαλό τους και μέσα από τα υψηλά ποσοστά κατοχής μπάλας να έχουν δημιουργία τόσο από τον άξονα όσο και από τα άκρα. 

Βέβαια, η βάση αυτού του πλάνου είναι η επιστροφή του Φαμπιάνο στο κέντρο της άμυνας και η ασφάλεια που παρέχει στα μετ’ όπισθεν. Εντούτοις, αυτό το παιχνίδι «επιζητεί» από τον αντίπαλό του και ο Παναιτωλικός καθώς είναι ομάδα η οποία κατά κύριο λόγο βασίζεται στην αντεπίθεση και στη ταχύτητα της επιθετικής γραμμής – και ειδικά του Νίκου Καρέλη ο οποίος είναι πρώτος σκόρερ της Superleague φέτος – στο transition παιχνίδι. 

Το μειονέκτημα του Παναιτωλικού βρίσκεται στις λύσεις που έχει να διαχειριστεί ο Γιάννης Αναστασίου καθώς ο έμπειρος τεχνικός δεν υπολογίζει στους Ντουάρτε, Βαρόνε, Χατζηθεοδωρίδη, Μπακάκη και Μόρσεϊ χάνοντας έτσι ένα κομμάτι της όποιας πολυτέλειας μπορεί να του πρόσφερε ο πάγκος. Σε αντίθεση με το κύμα αλλαγών που αναμένεται στον Αρη, ο Παναιτωλικός δεν δείχνει αντίστοιχη πρόθεση και το πιθανότερο είναι να παραταχθεί η 11αδα που άρχισε τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, εκτός κι αν αποφασιστεί η χρησιμοποίηση πιο αμυντικογενούς σχήματος δεδομένου του ότι είναι λίγο πολύ αναμενόμενο να έχει παθητικό ρόλο στο παιχνίδι. Ωστόσο, στα τελευταία παιχνίδια δείχνει να έχει αλλάξει λογική καθώς παρουσιάζεται πιο απαιτητικός από τον εαυτό του.

Η προϊστορία

Απέναντι στον Παναιτωλικό στο «Κλ. Βικελίδης» ο Αρης έχει σημειώσει μία από τις πιο ευρείες νίκες του στην τελευταία 50ετία μ’ εκείνο το 6-1 της σεζόν 1975-76 ενώ η αμέσως επόμενη είναι η περσινή των δύο ομάδων (5-1). Στις δε τελευταίες τέσσερις αναμετρήσεις τους, ο Παναιτωλικός κατάφερε δύο φορές να φύγει με αποτέλεσμα από τη Θεσσαλονίκη καθώς επικράτησε με 1-2 τη σεζόν 2018-19 και πήρε βαθμό (0-0) δύο χρόνια αργότερα. 

Σε συνολικά δέκα αγώνες, οι «κίτρινοι» μετρούν πέντε νίκες, τέσσερα παιχνίδια έληξαν ισόπαλα ενώ η ομάδα του Αγρινίου κέρδισε μία φορά. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου ο Παναιτωλικός επικράτησε με 2-1 και αυτή η ήττα οδήγησε τον Χερμάν Μπούργος στην έξοδο αλλά και στην πρόσληψη του Αλαν Πάρντιου στην τεχνική ηγεσία. 

Οι πιθανές συνθέσεις

 Άρης: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν, Ματέο Γκρσία, Ετέμοι, Μανού Γκαρθία, Μαντσίνι, Γκρέι, Πάλμα

 Παναιτωλικός: Ανέστης, Λιάβας, Λάρσον, Μλάντεν, Χουχούμης, Μάρτενσον, Φλόρες, Ντάγκο, Ντίαζ, Κολοβός, Καρέλης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.