Φοβού τα φαβορί στο Γιουρόπα

Θανάσης Κυλώνης15 Αυγούστου 2020

Τις μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές που μάς στέρησε τους προηγούμενους μήνες η πανδημία, μάς τις προσφέρει – έστω και χωρίς κόσμο στις εξέδρες – ο φετινός Αύγουστος, με τη διεξαγωγή των δύο final-8 σε Πορτογαλία και Γερμανία.

Απόψε θα μάθουμε το ζευγάρι και του δεύτερου ημιτελικού στο Τσάμπιονς Λιγκ, αν και κακά τα ψέματα, λίγο-πολύ το ξέρουμε ήδη. Οσο κι αν λέμε ότι στο ποδόσφαιρο τα πάντα είναι πιθανά, θα πρόκειται για έκπληξη μεγατόνων αν η Μάντσεστερ Σίτι, το Νο1 φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τροπαίου σύμφωνα με τους μπουκ (3.00 πληρώνει), αποκλειστεί από το μεγαλύτερο βάσει αποδόσεων αουτσάιντερ (40.00+), τη Λυών.

 Τα ίδια βέβαια λέγαμε πάνω-κάτω και πριν γίνουν τα παιχνίδια των Γάλλων με τη Γιουβέντους. Αφενός όμως η φετινή Γιούβε δεν έχει την ποιότητα της ομάδας του Γκουαρδιόλα, αφετέρου δεν είναι κάθε μέρα… Πασχαλιά. Πιστεύω πως η Λυών έκανε ήδη την υπέρβασή της, μην ξεχνάτε ότι η διακοπή του γαλλικού πρωταθλήματος την βρήκε στην 7η θέση, μένοντας εκτός Ευρώπης ύστερα από δεκαετίες! 

Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι ποντάρουμε τον άσο του 1.20+. Τέτοιες αποδόσεις σε νοκ άουτ ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι εξ ορισμού πλασματικές. Το είδαμε και μεσοβδόμαδα το… έργο, στο ματς Γιουνάιτεντ - Κοπεγχάγη, όπου ο άσος πλήρωνε 1.15. 0-0 έληξε, σκεφτείτε μόνο στο live τί ποσά χάθηκαν, με την ομάδα του Σόλσκιερ πάντως να κάνει την δουλειά της παίρνοντας την πρόκριση στην παράταση. Στο αποψινό ματς βλέπω γκολ, τουλάχιστον ο άσος μαζί με G/G αξίζει το ρίσκο του κοντά στο 3.00. Για όσους τζογάρουν σε σκοράκια, 3-1 βλέπω, κοντά στο 10.00 πληρώνει.

Πάμε και στο Γιουρόπα Λιγκ, όπου ξέρουμε ήδη τα ζευγάρια των ημιτελικών. Σεβίλλη - Γιουνάιτεντ αύριο στην Κολωνία και Ιντερ - Σαχτάρ τη Δευτέρα στο Ντίσελντορφ, τέσσερις ομάδες που έχουν κατακτήσει το συγκεκριμένο τρόπαιο της UEFA στο παρελθόν. Πολυνίκης η Σεβίλλη με 5 κατακτήσεις, ο φαβοριτισμός της Γιουνάιτεντ οφείλεται στο όνομά της και μόνο. Παράταση βλέπω, όποιος δεν θέλει να ρισκάρει στο 3.20 του Χ, μένει στο 1.95 του G/G, το οποίο αγνοείται στα 5 τελευταία ματς των Σεβιγιάνων! Too much. Για 1-1 το «κόβω», κοντά στο 6.00 πληρώνει.

Στον ημιτελικό της Δευτέρας, διαφωνώ με το 1.70 της Ιντερ. Μπορεί να έχει το όνομα, αλλά μιλάμε για μια διαχρονικά αναξιόπιστη ομάδα και με αντίπαλο την ποιοτικότατη και έμπειρη από τέτοια ματς Σαχτάρ, δεν στέκει. Σκέφτομαι να κυνηγήσω την υπεραξία που έχει το 4.50 των Ουκρανών, έστω και με Draw No Bet. Καλό και το G/G & Over κοντά στο 2.00 για όποιον δεν θέλει να μπλέξει με σημείο.

Καλή τύχη σε ό,τι επιλέξετε, καλό Δεκαπενταύγουστο να έχουμε…

ΣΑΒΒΑΤΟ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ – ΛΥΩΝ 1 & G/G

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΣΕΒΙΛΛΗ – ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ Χ

ΔΕΥΤΕΡΑ

ΙΝΤΕΡ – ΣΑΧΤΑΡ 2 DNB

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.