Φόβος στην Ιταλία, ακυρώσεις για εμβολιασμούς μετά το θάνατο 57χρονου δασκάλου

Χάρης Δημαράς20 Μαρτίου 2021

Μπορεί η ΕΜΑ, αλλά και ο ΠΟΥ να καθησυχάζουν για το εμβόλιο της Astra Zeneca και να μην το συνδέουν με θανάτους που έχουν σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες σε εμβολιασθέντες, όμως στην Ιταλία, σύμφωνα με ρεπορτάζ από τη γείτονα χώρα, επικρατεί φόβος και ανησυχία σε πολίτες που πρόκειται να εμβολιαστούν. 

Μετά τον θάνατο του 57χρονου δασκάλου Σάντρο Τονγκάτι, ο οποίος έφυγε απο τη ζωή λίγες ώρες μετά τον εμβολιασμό του, διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα από την εισαγγελέα της πόλης Μπιέλα, ενώ παράλληλα σταμάτησαν οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Astra Zeneca, με 400.000 εμβόλια να μπλοκαρίζονται. Ωστόσο, λίγες μέρες αργότερα αυτό που γνωστοποιήθηκε είναι ότι δεν συνδέεται ο θάνατος του 57χρονου εκπαιδευτικού με το εμβόλιο που είχε κάνει, παρά το γεγονός ότι οι φίλοι και οι συγγενείς του το περιγράφουν στα ιταλικά μέσα ως άκρως υγιή, που δεν αντιμετώπισε ποτέ κανένα θέμα υγείας. Εν τέλει, ο θάνατός του αποδόθηκε σε ξαφνικό πρόβλημα στην καρδιά. 

Ο Σάντρο Τονγκάτι


Τις τελευταίες ώρες στην Ιταλία, όπως και στις υπόλοιπες 18 ώρες (όχι της Ελλάδας) που είχαν σταματήσει, επανεκκίνησε ο εμβολιασμός με τα συγκεκριμένα εμβόλια, καθώς τόσο από την ΕΜΑ όσο και από τον ΠΟΥ υπάρχει εφησυχασμός, πως δεν είναι η αιτία θανάτων ούτε θρομβώσεων όπως έχει παρατηρηθεί στην Ιταλία αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Ωστόσο, ο φόβος και η ανησυχία σε μεγάλο ποσοστό των πολιτών δεν λείπει, παρά τις διαβεβαιώσεις. Ενδεικτικό είναι πως ήδη μέσα στις λίγες μέρες το 10% των εκπαιδευτικών που είχαν προγραμματίσει να εμβολιαστούν το επόμενο διάστημα, ακύρωσαν τους εμβολιασμούς τους, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ από τους υγειονομικούς τους Μπρίντεζι το 20-30% επίσης δε θα προχωρήσουν στη διαδικασία του εμβολιασμού. 

Ανεξάρτητα από την επανεκκίνηση των εμβολιασμών και την συνέχισι της διαδικασίας, φαίνεται ότι η κριτική και ο προβληματισμός όχι μόνο δεν τελειώνει, αλλά αυξάνεται...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.