«Φοβήθηκαν το πολιτικό κόστος και εγκατέλειψαν τα περί… ανοσίας της αγέλης»

Metrosport Team02 Απριλίου 2020

Ο Δημήτρης Λουμάνης, στέλεχος της «Anglo-Hellenic League» φιλοξενήθηκε στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» και αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στη Μεγάλη Βρετανία σε σχέση με τον κορωνοϊό.

Ζώντας ο ίδιος στο Λονδίνο, περιέγραψε τη ζωή στη βρετανική πρωτεύουσα και τις συνθήκες που επικρατούν λόγω της πανδημίας, ενώ παράλληλα εξήγησε την αλλαγή στάσης της βρετανικής κυβέρνησης σε σχέση με την… «ανοσία της αγέλης».

Αναλυτικά όσα είπε:

«Η κατάσταση είναι λίγο διαφορετική στη Μεγάλη Βρετανία σε σχέση με την Ελλάδα. Στην αρχή το πήραν λίγο πιο χαλαρά εδώ. Πολλοί ήταν αυτοί που άσκησαν κριτική ότι η κυβέρνηση έβαλε την οικονομία πάνω από τις ζωές των πολιτών. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες η κατάσταση άλλαξε. Αρχικά μας ζητήθηκε όσοι μπορούν να δουλεύουν από το σπίτι τους. Περιόρισαν τον αριθμό των ανθρώπων που πρέπει να πάνε στη δουλειά τους και πέρασαν νόμο με τον οποίο η αστυνομία μπορεί να διαλύει συναθροίσεις πάνω από δύο άτομα. Πληρώνεις πρόστιμο 60 λίρες αν κυκλοφορείς χωρίς λόγο».

Για τα περί ανοσίας της αγέλης: «Στην αρχή υπήρχε αυτή η συζήτηση, όμως όταν τα μοντέλα έδειξαν πόσο μεγάλος θα ήταν ο αριθμός των νεκρών, φοβήθηκαν το πολιτικό κόστος και υιοθέτησαν τα μέτρα που βλέπουμε σε όλον τον υπόλοιπο κόσμο».

Για το αν αισθάνεται ασφαλής στο Λονδίνο: «Αισθανόμαστε ασφαλείς. Ο κόσμος γενικότερα ακολουθεί όσα λέει το κράτος. Όσο μένουμε στο σπίτι είμαστε ασφαλείς».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.