Γ’ Εθνική: Φουντώνει η μάχη της παραμονής στον 2ο όμιλο, όλα τα σενάρια

Αχίλλειος Έξαρχος10 Μαρτίου 2020

Τρεις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος στον 2ο όμιλο της Γ’ Εθνικής και η αγωνία κορυφώνεται στην ουρά. Μετά τη διεξαγωγή των αναμετρήσεων της 27ης αγωνιστικής την περασμένη Κυριακή (8/3) οριστικοποιήθηκε ο υποβιβασμός του ΠΑΣ Φλώρινα, ο οποίος θα ακολουθήσει Αστραπή Μεσοποταμίας, Σειρήνα και Άρη Παλαιοχωρίου στα τοπικά πρωταθλήματα και, πλέον, απομένουν να βρουν κάτοχο άλλες δύο θέσεις προκειμένου να συμπληρωθεί το παζλ του υποβιβασμού.

Όπως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα μετά τα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής, η παραμονή θα παιχθεί μεταξύ Μ. Αλεξάνδρου Τρικάλων, Αγροτικού Αστέρα, Καλλικράτειας και Νίκης Αγκαθιάς. Δύο ομάδες θα σωθούν και οι άλλες δύο θα πάρουν την άγουσα για τα τοπικά πρωταθλήματα. Σε πλεονεκτική θέση σε σχέση με τις τέσσερις προαναφερόμενες ομάδες βρίσκονται οι Θερμαϊκός Θέρμης και Θύελλα Σαρακηνών, χωρίς όμως να έχουν σωθεί μαθηματικά.

Το… μαγικό 46

Η ισοπαλία του Μ. Αλεξάνδρου Τρικάλων κόντρα στον Εδεσσαϊκό σε συνδυασμό με το ότι η ομάδα της Ημαθίας έχει ρεπό την προτελευταία αγωνιστική δίνει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με το όριο σωτηρίας. Το βαθμολογικό «ταβάνι» για την ομάδα της Ημαθίας είναι 45 βαθμοί, ενώ το ίδιο ισχύει και για τη Νίκη Αγκαθιάς, πράγμα που σημαίνει πως όποια άλλη ομάδα φτάσει τους 46 αυτόματα εξασφαλίζει τη σωτηρία.

Βάσει των προαναφερομένων, το εισιτήριο για τη Γ’ Εθνική της νέας σεζόν έχουν «τσεκάρει» Αναγέννηση Γιαννιτσών και Ποσειδώνας Μηχανιώνας που έχουν ήδη 46 βαθμούς, όπως επίσης και ο Μακεδονικός, ο οποίος με το δεδομένο τρίποντο επί της Σειρήνας την προτελευταία αγωνιστική φτάνει τους 48. Έναν βαθμό προκειμένου να μη μπλέξει σε σενάρια πολλαπλών ισοβαθμιών στους 45 βαθμούς θέλει ο Εδεσσαϊκός.

Σε πλεονεκτική θέση βρίσκονται ο Θερμαϊκός Θέρμης με τη Θύελλα Σαρακηνών, οι οποίοι ψάχνουν μια νίκη για να εξασφαλιστούν και βάσει προγράμματος έχουν τη δυνατότητα να την πετύχουν. Σε κάθε περίπτωση πολύ κρίσιμη είναι η αναμέτρηση της Κυριακής στη Θέρμη ανάμεσα στον Θερμαϊκό και τη Νίκη Αγκαθιάς, αφού αν οι Ημαθιώτες νικήσουν θα παραμείνουν ζωντανοί ως την τελευταία αγωνιστική.

Η μάχη των «4»

Σε κάθε περίπτωση, η ποδοσφαιρική λογική λέει πως εύκολα ή δύσκολα Εδεσσαϊκός, Θερμαϊκός Θέρμης και Θύελλα Σαρακηνών θα βρουν τον τρόπο για να πιάσουν τον «μαγικό» αριθμό 46, οπότε όλα θα κριθούν μεταξύ Μ. Αλεξάνδρου Τρικάλων, Αγροτικού Αστέρα, Καλλικράτειας και Νίκης Αγκαθιάς. Ευοσμίτες και Χαλκιδικιώτες κρατούν την κατάσταση στα χέρια τους γνωρίζοντας πως με «τρία στα τρία» φτάνουν στη σωτηρία ανεξαρτήτως υπόλοιπων αποτελεσμάτων. Μάλιστα, ο Αγροτικός Αστέρας έχει και την πολυτέλεια μιας ισοπαλίας, αφού του αρκούν επτά βαθμοί. Βεβαίως, το έργο τους κάθε άλλο παρά εύκολο είναι με δεδομένο πως θα κοντραριστούν με ομάδες όπως οι Αλμωπός, Αναγέννηση (και οι δύο) και Μακεδονικός (η Καλλικράτεια). Σε βαθμολογικές απώλειες Αγροτικού και Καλλικράτειας ποντάρουν οι δύο ομάδες της Ημαθίας, οι οποίες από την πλευρά τους στοχεύουν σε δικό τους απόλυτο.

Τι γίνεται στις ισοβαθμίες

Ισοβαθμία Τρικάλων – Αγροτικού: Τα μεταξύ τους παιχνίδια έληξαν ισόπαλα και θα ληφθεί υπ’ όψιν η διαφορά τερμάτων. Μέχρι στιγμής η ομάδα του Ευόσμου είναι στο +14 και τα Τρίκαλα στο +5.

Ισοβαθμία Τρικάλων – Καλλικράτειας: Υπερτερεί η Καλλικράτεια με μία νίκη και μία ισοπαλία στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Ισοβαθμία Τρικάλων – Αγκαθιάς: Υπερτερούν τα Τρίκαλα με μια νίκη και μια ισοπαλία στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Ισοβαθμία Αγροτικού – Καλλικράτειας: Υπερτερεί ο Αγροτικός με δύο νίκες.

Ισοβαθμία Αγροτικού – Αγκαθιάς: Οι δύο ομάδες αγωνίζονται την τελευταία αγωνιστική στον Εύοσμο. Ο επεισοδιακός αγώνας του α’ γύρου είχε κατακυρωθεί με 3-0 στα χαρτιά για την ομάδα της Ημαθίας.

Ισοβαθμία Καλλικράτειας – Αγκαθιάς: Υπερτερεί η Καλλικράτεια με δύο νίκες.

Ισοβαθμία Τρικάλων – Αγροτικού – Καλλικράτειας: Επιμέρους βαθμολογία: Αγροτικός 8, Καλλικράτεια 4, Τρίκαλα 3.

Ισοβαθμία Τρικάλων – Αγροτικού – Αγκαθιάς: Επιμέρους βαθμολογία με εκκρεμότητα το ματς Αγροτικού-Αγκαθιάς: Τρίκαλα 6, Αγκαθιά 4, Αγροτικός 2.

Ισοβαθμία Τρικάλων – Καλλικράτειας – Αγκαθιάς: Επιμέρους βαθμολογία: Τρίκαλα 8, Καλλικράτεια 7, Αγκαθιά 1.

Ισοβαθμία Αγροτικού – Καλλικράτειας – Αγκαθιάς: Επιμέρους βαθμολογία με εκκρεμότητα το ματς Αγροτικού-Αγκαθιάς: Αγροτικός 6, Καλλικράτεια 6, Αγκαθιά 3.

Τετραπλή ισοβαθμία με εκκρεμότητα το ματς Αγροτικού-Αγκαθιάς: Καλλικράτεια 10, Αγροτικός 8, Τρίκαλα 7, Αγκαθιά 4.

Το πρόγραμμα των διεκδικητών της σωτηρίας

Εδεσσαϊκός (45 βαθμοί)

28η-ρεπό

29η-Ποσειδώνας Μηχανιώνας (εκτός)

30ή-ΠΑΣ Φλώρινα (εντός)


Θερμαϊκός Θέρμης (43β)

28η-Νίκη Αγκαθιάς (εντός)

29η-Αστραπή Μεσοποταμίας (εντός)

30ή-Θύελλα Σαρακηνών (εκτός)


Θύελλα Σαρακηνών (42β)

28η-Ποσειδώνας Μηχανιώνας (εντός)

29η-ΠΑΣ Φλώρινα (εκτός)

30ή-Θερμαϊκός Θέρμης (εντός)


Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων (39β)

28η-Σειρήνα (3-0 ά.α.)

29η-ρεπό

30ή-Ποσειδώνας Μηχανιώνας (εντός)


Αγροτικός Αστέρας (39β)

28η-Αλμωπός Αριδαίας (εντός)

29η-Αναγέννηση Γιαννιτσών (εκτός)

30ή-Νίκη Αγκαθιάς (εντός)


ΝΠΟ Νέας Καλλικράτειας (38β)

28η-Μακεδονικός (εντός)

29η-Αλμωπός Αριδαίας (εκτός)

30ή-Αναγέννηση Γιαννιτσών (εντός)


Νίκη Αγκαθιάς (36β)

28η-Θερμαϊκός Θέρμης (εκτός)

29η-Άρης Παλαιοχωρίου (3-0 ά.α.)

30ή-Αγροτικός Αστέρας (εκτός)

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.