Βγάζει φωτιές μπροστά, θέλει συμμάζεμα πίσω ο ΠΑΟΚ!

Γιώργος Ζαΐρης21 Ιανουαρίου 2020

Το γκολ είναι η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου, αλλά η άμυνα δίνει τίτλους. Ειδικά στην Ελλάδα. Ο ΠΑΟΚ φέτος παίρνει άριστα στον πρώτο τομέα, αλλά έχει πρόβλημα στον δεύτερο. Κι αν θέλει να επαναλάβει την κατάκτηση του νταμπλ οφείλει να διορθώσει τις ανασταλτικές επιδόσεις του.

Η σούπερ επίθεση αποτυπώνεται και στο ρεκόρ που κυνηγά. Ο Δικέφαλος έχει σκοράρει σε 54 διαδοχικά ματς Πρωταθλήματος και αν το κάνει για άλλα τέσσερα, θα σπάσει το ρεκόρ των 57 αγώνων που κατέχει ο Παναθηναϊκός από την διετία 1963-65.

Το φοβερό είναι ότι θα ισοφαρίσει το ρεκόρ κόντρα στον Παναθηναϊκό, που είναι το τρίτο ματς μετά από εκείνα με την Λαμία και τον Βόλο και θα το σπάσει με τον ΟΦΗ. Για να φτάσει μέχρι εδώ έχει καταφέρει να διαθέτει την καλύτερη επίθεση του Πρωταθλήματος, με 41 γκολ, όσα και ο Ολυμπιακός, αλλά με 14 τελικές λιγότερες. Ο ΠΑΟΚ έχει την τύχη να διαθέτει αρκετούς παίκτες από τους οποίους περιμένει γκολ.

Τα γκολ ήρθαν με ωραίους συνδυασμούς και κομπίνες σε εκτελέσεις στημένων φάσεων, απόδειξη της δουλειάς του Αμπέλ Φερέιρα, κυρίως, όμως, από την ατομική ποιότητα των παικτών του.

Διαθέτει τον Σφιντέρσκι με δέκα τέρματα, τον Μίσιτς που έχει πέντε, τους Ακπομ, Ίνγκασον και Βιεϊρίνια με τέσσερα και την τριάδα Πέλκα, Λημνιού, Μάτος που έχουν από τρία. Ας προσθέσουμε και τον Λάμπρου που δείχνει να έρχεται ορμητικά.

Δέχθηκε δέκα γκολ περισσότερα

Οι σούπερ επιθετικές επιδόσεις, ωστόσο, δεν μπορούν να κάνουν τον ΠΑΟΚ να χαλαρώσει και να μην δει τις αμυντικές αδυναμίες του. 

Ο Αμπέλ Φερέιρα και οι συνεργάτες του αναλύουν τις ανασταλτικές επιδόσεις της ομάδας που δεν είναι οι ιδανικές.

Το αποδεικνύουν τα δέκα επιπλέον γκολ που έχει δεχθεί ο ΠΑΟΚ σε σχέση με τον Ολυμπιακό (18 έναντι 8). Αυτή η ψαλίδα πρέπει να κλείσει, ενόψει πλέι οφ όπου η κάθε λεπτομέρεια θα μετρήσει.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.