Φωτιάδης: «Γι΄αυτό αποχωρεί η Ελπίδα Αμπελοκήπων από το πρωτάθλημα»

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος19 Ιουνίου 2020

Ο Στράτος Φωτιάδης ανέλυσε τους λόγους αποχώρησης της Ελπίδας Αμπελοκήπων από τη Volleyleague μιλώντας στο Metropolis 95.5 FM. 

Τους λόγους για τους οποίους η Ελπίδα Αμπελοκήπων οδηγήθηκε στην απόφαση αποχώρησης από τη Volleyleague εξήγησε το μέλος του Δ.Σ. και έφορος της ομάδας, Στράτος Φωτιάδης, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» του Metropolis 95.5 FM.

Για την σκληρή ανακοίνωση της ομάδας ξεκαθάρισε:

«Η ανακοίνωση ήταν περιεκτική και έγραφε όλα όσα βιώσαμε ως σύλλογος τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Είπαμε τα πράγματα με το όνομα τους, κάτι που μάλλον δεν τόλμησε κανείς στο παρελθόν. Όλοι ξέρουμε τι γίνεται τα τελευταία χρόνια στη Volleyleague αλλά κανείς δεν μιλάει». 

Ερωτηθείς για ποιον λόγο η Ελπίδα Αμπελοκήπων δεν εξέδωσε νωρίτερα ανακοίνωση νωρίτερα, απάντησε:

«Η ΕΣΑΠ είναι ένας συνεταιρισμός και εμείς ήμασταν μια νεοφώτιστη ομάδα. Προτιμήσαμε στην αρχή να λύσουμε τα όποια προβλήματα εσωτερικά για το καλό του αθλήματος. Τα όσα ακούστηκαν και όσα γράφτηκαν όμως μετά και το τέλος της πρώτης τηλεδιάσκεψης μας εξόργισαν. Δεν μας πήρε κανείς να μας ρωτήσει ποια ήταν η θέση της Ελπίδας. Τα λόγια μου παρερμηνεύτηκαν χωρίς κάποιος δημοσιογράφος να επικοινωνήσει μαζί μου. Για να καταλάβετε δεν υπάρχει ούτε πρακτικό από αυτές τις τηλεδιασκέψεις γιατί οι υπάλληλοι της ΕΣΑΠ ήταν σε αναστολή εκείνη την περίοδο.

Μόνο το «Metropolis 95.5» επικοινώνησε μαζί μου και μου έδωσε την ευκαιρία να ξεκαθαρίσω τη θέση της Ελπίδας».

Σχολιάζοντας την αναφορά στην ανακοίνωση της Ελπίδας, περί πενιχρών εσόδων, τόνισε:

«Είναι αλήθεια αυτά που αναφέρουμε. Είναι απαράδεκτο μια ένα επαγγελματικό πρωτάθλημα να μην έχει χορηγίες και να μη δίνει στις ομάδες. Εμείς ένας μικρός σύλλογος καταφέραμε και βρήκαμε χορηγίες των 30.000 και η ΕΣΑΠ τόσο χρόνια δεν βρίσκει σπόνσορες. Στο τέλος η Ελπίδα όχι μόνο δεν θα πάρει αλλά θα χρωστάει κιόλας».

Για την απόφαση δήλωσης συμμετοχής στη Volleyleague παρ’ ότι γνώριζε η Ελπίδα τος δυσκολίες δήλωσε:

«Σύμφωνα με τη συνεδρίαση του Αυγούστου και τον προϋπολογισμό της ΕΣΑΠ, η Ελπίδα Αμπελοκήπων θα έπαιρνε 40.000 ευρώ. Και δεν αναφέρομαι στη χορηγία της ΕΡΤ που ήταν κυρίως βοηθητική. Ποσό που όχι μόνο δεν θα πάρουμε αλλά στο τέλος θα χρωστάμε κιόλας. Όταν λοιπόν δεν τα παίρνεις αυτά οφείλεις να πας σπίτι σου. Και να προσθέσω πως παρόλα αυτά η Ελπίδα έφτιαξε την ομάδα της περιμέναμε δύο μήνες για να δούμε εάν θα παίξουμε και με πόσες ομάδες».

Κλείνοντας, για το αν η συμμετοχή στη μεγάλη κατηγορία άφησε «πικρή γεύση» στην ομάδα των Αμπελοκήπων, ο Στράτος Φωτιάδης, απάντησε:

«Ο συνεταιρισμός μας άφησε πικρή γεύση, όχι η συμμετοχή μας στο πρωτάθλημα. Με τις περισσότερες ομάδες είχαμε πολύ καλή συνεργασία. Θέλαμε να παίξουμε στη μεγάλη κατηγορία και να ανταμείψουμε τους αθλητές μας που ανέβασαν την ομάδα και τον κόσμο που μας στηρίζει. Η Ελπίδα Αμπελοκήπων είναι ένας ρομαντικός σύλλογος. Τώρα και 200.000 ευρώ να μας έδιναν δεν θα ξαναπαίζαμε».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.